dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Varkenskotelet met ui- en champignonsaus (thumbnail)Varkenskotelet met ui- en champignonsaus

Varkenskotelet met ui- en champignonsaus

35m
15
-
2.4K
Recepten

Varkenskotelet met ui- en champignonsaus

Jeroen is een grote fan van een lekker stukje varkensvlees. Da’s geen nieuws. Deze keer kiest hij voor een stevige malse kotelet die een korstje krijgt en even later verder gaart in een heerlijke paddenstoelensaus. Met een portie gekookte aardappelen erbij zet je stevige, maar vooral smakelijke dagelijkse kost op de tafel.
Varkenskotelet met ui- en champignonsaus (thumbnail)Varkenskotelet met ui- en champignonsaus

Varkenskotelet met ui- en champignonsaus

35m
15
-
2.4K
Recepten

Varkenskotelet met ui- en champignonsaus

Jeroen is een grote fan van een lekker stukje varkensvlees. Da’s geen nieuws. Deze keer kiest hij voor een stevige malse kotelet die een korstje krijgt en even later verder gaart in een heerlijke paddenstoelensaus. Met een portie gekookte aardappelen erbij zet je stevige, maar vooral smakelijke dagelijkse kost op de tafel.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
Varkenskoteletten
4
Aardappelen
800 g
Uien
2
Champignons
250 g
Look
1 teentje
Tuinkers
1 bakje
Laurier
2
Tijm
Krulpeterselie
Room
0,2 l
Cognac
1 scheutje
Witte wijn
1 scheutje
Boter
2
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Varkenskotelet met ui- en champignonsaus

4 varkenskoteletten, 800 g aardappelen, 2 uien, 250 g champignons, 1 teentje Look, 1 bakje tuinkers, 2 laurier, tijm, krulpeterselie, 0,2 l Room, 1 scheutje cognac, 1 scheutje witte wijn, 2 boter, peper, zout
1
Schil de aardappelen, snij ze in grote stukken en breng ze aan de kook in koud lichtgezouten water.
2
Smelt een klont boter in een braadpan. Kruid de koteletten intussen met peper van de molen en wat zout.
3
Leg de koteletten in de sissende boter. Zet het vuur niet te hoog, zodat het vlees rustig kan kleuren. Draai het vlees na een paar minuten even om.
4
Pel de uien en snij ze in fijne halve ringen.
5
Haal de gekleurde koteletten uit de pan. Let op, binnenin is het vlees nog niet gaar.
6
Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in kwarten of helften. Voeg eventueel een beetje extra boter toe.
7
Pel de look en plet de teen tot pulp. Voeg de lookpulp bij de paddenstoelen, roer en doe er een paar minuten later ook de fijne halve uiringen bij.
8
Schud de pan af en toe even op terwijl de champignons en de uien rustig bakken.
9
Spoel wat (jonge) tijm.
10
Hak de blaadjes van de tijm fijn en roer het kruid doorheen de paddenstoelen met ui. Voeg ook wat laurierblad toe.
11
Schenk een scheut cognac in de pan en flambeer de saus. Let op: Doe dit niet onder de dampkap. Kijk uit voor risico’s op brand.
12
Blus de pan met een scheut witte wijn.
13
Laat de saus een paar minuten doorkoken en schenk er vervolgens de room bij.
14
Proef en voeg naar smaak wat peper van de molen en zout toe.
15
Leg de koteletten opnieuw in de pan. Dompel ze onder in de saus.
16
Laat de saus een beetje inkoken terwijl het vlees gaart. Lepel de saus regelmatig over de koteletten en draai ze om na ongeveer 5 minuten. Nog zo’n 5 tot 6 minuten later is het vlees gaar. (Controleer het resultaat. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van de koteletten.)
17
Snij tussendoor wat peterselie fijn en voeg de snippers toe aan de saus.
18
Serveer elke kotelet met ui-en champignonsaus met gekookte aardappelen en een toefje tuinkers.
1
Schil de aardappelen, snij ze in grote stukken en breng ze aan de kook in koud lichtgezouten water.
2
Smelt een klont boter in een braadpan. Kruid de koteletten intussen met peper van de molen en wat zout.

Instructies

Varkenskotelet met ui- en champignonsaus

4 varkenskoteletten, 800 g aardappelen, 2 uien, 250 g champignons, 1 teentje Look, 1 bakje tuinkers, 2 laurier, tijm, krulpeterselie, 0,2 l Room, 1 scheutje cognac, 1 scheutje witte wijn, 2 boter, peper, zout
1
Schil de aardappelen, snij ze in grote stukken en breng ze aan de kook in koud lichtgezouten water.
2
Smelt een klont boter in een braadpan. Kruid de koteletten intussen met peper van de molen en wat zout.
3
Leg de koteletten in de sissende boter. Zet het vuur niet te hoog, zodat het vlees rustig kan kleuren. Draai het vlees na een paar minuten even om.
4
Pel de uien en snij ze in fijne halve ringen.
5
Haal de gekleurde koteletten uit de pan. Let op, binnenin is het vlees nog niet gaar.
6
Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in kwarten of helften. Voeg eventueel een beetje extra boter toe.
7
Pel de look en plet de teen tot pulp. Voeg de lookpulp bij de paddenstoelen, roer en doe er een paar minuten later ook de fijne halve uiringen bij.
8
Schud de pan af en toe even op terwijl de champignons en de uien rustig bakken.
9
Spoel wat (jonge) tijm.
10
Hak de blaadjes van de tijm fijn en roer het kruid doorheen de paddenstoelen met ui. Voeg ook wat laurierblad toe.
11
Schenk een scheut cognac in de pan en flambeer de saus. Let op: Doe dit niet onder de dampkap. Kijk uit voor risico’s op brand.
12
Blus de pan met een scheut witte wijn.
13
Laat de saus een paar minuten doorkoken en schenk er vervolgens de room bij.
14
Proef en voeg naar smaak wat peper van de molen en zout toe.
15
Leg de koteletten opnieuw in de pan. Dompel ze onder in de saus.
16
Laat de saus een beetje inkoken terwijl het vlees gaart. Lepel de saus regelmatig over de koteletten en draai ze om na ongeveer 5 minuten. Nog zo’n 5 tot 6 minuten later is het vlees gaar. (Controleer het resultaat. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van de koteletten.)
17
Snij tussendoor wat peterselie fijn en voeg de snippers toe aan de saus.
18
Serveer elke kotelet met ui-en champignonsaus met gekookte aardappelen en een toefje tuinkers.
1
Schil de aardappelen, snij ze in grote stukken en breng ze aan de kook in koud lichtgezouten water.
2
Smelt een klont boter in een braadpan. Kruid de koteletten intussen met peper van de molen en wat zout.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Varkenskotelet met ui- en champignonsaus (thumbnail)Varkenskotelet met ui- en champignonsaus
4 personen
35m
Ingrediënten
Varkenskoteletten
4
Aardappelen
800 g
Uien
2
Champignons
250 g
Look
1 teentje
Tuinkers
1 bakje
Laurier
2
Tijm
Krulpeterselie
Room
0,2 l
Cognac
1 scheutje
Witte wijn
1 scheutje
Boter
2
Peper
Zout

Varkenskotelet met ui- en champignonsaus

Jeroen is een grote fan van een lekker stukje varkensvlees. Da’s geen nieuws. Deze keer kiest hij voor een stevige malse kotelet die een korstje krijgt en even later verder gaart in een heerlijke paddenstoelensaus. Met een portie gekookte aardappelen erbij zet je stevige, maar vooral smakelijke dagelijkse kost op de tafel.
Instructies

Varkenskotelet met ui- en champignonsaus

4 varkenskoteletten, 800 g aardappelen, 2 uien, 250 g champignons, 1 teentje Look, 1 bakje tuinkers, 2 laurier, tijm, krulpeterselie, 0,2 l Room, 1 scheutje cognac, 1 scheutje witte wijn, 2 boter, peper, zout
1
Schil de aardappelen, snij ze in grote stukken en breng ze aan de kook in koud lichtgezouten water.
2
Smelt een klont boter in een braadpan. Kruid de koteletten intussen met peper van de molen en wat zout.
3
Leg de koteletten in de sissende boter. Zet het vuur niet te hoog, zodat het vlees rustig kan kleuren. Draai het vlees na een paar minuten even om.
4
Pel de uien en snij ze in fijne halve ringen.
5
Haal de gekleurde koteletten uit de pan. Let op, binnenin is het vlees nog niet gaar.
6
Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in kwarten of helften. Voeg eventueel een beetje extra boter toe.
7
Pel de look en plet de teen tot pulp. Voeg de lookpulp bij de paddenstoelen, roer en doe er een paar minuten later ook de fijne halve uiringen bij.
8
Schud de pan af en toe even op terwijl de champignons en de uien rustig bakken.
9
Spoel wat (jonge) tijm.
10
Hak de blaadjes van de tijm fijn en roer het kruid doorheen de paddenstoelen met ui. Voeg ook wat laurierblad toe.
11
Schenk een scheut cognac in de pan en flambeer de saus. Let op: Doe dit niet onder de dampkap. Kijk uit voor risico’s op brand.
12
Blus de pan met een scheut witte wijn.
13
Laat de saus een paar minuten doorkoken en schenk er vervolgens de room bij.
14
Proef en voeg naar smaak wat peper van de molen en zout toe.
15
Leg de koteletten opnieuw in de pan. Dompel ze onder in de saus.
16
Laat de saus een beetje inkoken terwijl het vlees gaart. Lepel de saus regelmatig over de koteletten en draai ze om na ongeveer 5 minuten. Nog zo’n 5 tot 6 minuten later is het vlees gaar. (Controleer het resultaat. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van de koteletten.)
17
Snij tussendoor wat peterselie fijn en voeg de snippers toe aan de saus.
18
Serveer elke kotelet met ui-en champignonsaus met gekookte aardappelen en een toefje tuinkers.