dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Ossobuco (thumbnail)Ossobuco

Ossobuco

3u 20m
19
95%
35.5K
Recepten

Ossobuco

De basis van ossobuco zijn kalfsschenkels. Het is een echte Italiaanse klassieker die z'n oorsprong heeft in Milaan. Je moet er wel even tijd voor nemen, want dit is slow cooking op z’n best. Reken maar dat je geduld beloond wordt!
Ossobuco (thumbnail)Ossobuco

Ossobuco

3u 20m
19
95%
35.5K
Recepten

Ossobuco

De basis van ossobuco zijn kalfsschenkels. Het is een echte Italiaanse klassieker die z'n oorsprong heeft in Milaan. Je moet er wel even tijd voor nemen, want dit is slow cooking op z’n best. Reken maar dat je geduld beloond wordt!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd3u 20m
Ingrediënten19
Beoordeling95%
Aantal likes35.5K

Ingrediënten

4 personen
Kalfsschenkels
4
Peper
Zout
Bloem
Olijfolie
1 scheutje
Uien
2
Look
2 teentjes
Selderstengels
4
Wortelen
3
Witte wijn
0,2 l
Laurierblaadjes
4
Verse tijm
Peterseliestengels
Tomatenpulp
1 l
Tomaten
5
Water
Spaghetti
400 g
Citroen
1
Krulpeterselie
1 bosje

Benodigdheden

Een eindje keukentouw, een rasp, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De ossobuco

4 kalfsschenkels
1
Snij elke schenkel in aan de rand. Dat zal verhinderen dat de lapjes vlees opkrullen tijdens het bakken.
peper, zout
2
Kruid het vlees aan beide zijden met peper van de molen en een snuifje zout.
bloem
3
Schep wat bloem in een schaal en wentel er de schenkels even door. Tik alle overtollige bloem van het vlees, want je hebt maar een dun laagje bloem nodig.
1 scheutje olijfolie
4
Verhit een ruime stoofpot op een matig vuur en doe er een scheut olijfolie in.
5
Bak de schenkels aan beide zijden goudbruin in de hete olijfolie. Doe dat kort en krachtig. Het vlees hoeft binnenin nog niet gaar te zijn.
6
Haal de pot van het vuur en neem het vlees uit de pan. Zet het bord met vlees even aan de kant.
2 uien, 1 teentje Look
7
Neem even de tijd om alle groenten zorgvuldig te snijden. Hoe kleiner je ze snijdt, hoe beter en verfijnder het resultaat wordt.  Pel de uien en snipper ze in hele fijne stukjes.  Plet de look tot pulp.
4 selderstengels
8
Verwijder de bladeren van de selderstengels en snij de stengels in ultrafijne stukjes.
3 wortelen
9
Schil de wortels en snij ook deze in piepkleine blokjes
10
Zet de pot (met braadvet) waarin je het vlees hebt gekleurd op een zacht vuur en stoof er de groentjes in. Roer regelmatig.
11
Leg na enkele minuten het vlees op de gestoofde groenten. Giet ook de braadsappen mee in de pot.
0,2 l witte wijn
12
Schenk er vervolgens de witte wijn bij.
TIPWie niet van wijn houdt, kan ook blanke kalfsfond of kippenbouillon gebruiken
4 laurierblaadjes, verse tijm, peterseliestengels
13
Maak een kruidentuiltje of bouquet garni van de laurierblaadjes, de peterseliestengels en de tijm. Voeg het toe aan de stoofpot.
1 l tomatenpulp
14
Giet nu de tomatenpulp of passata erbij en laat de schotel 2 tot 3 uur pruttelen op een zacht vuurtje.
5 tomaten
15
Een klein half uurtje voor je serveert, zet je een ruime pot water op het vuur, om de pasta te koken.  Breng het water aan de kook, en gebruik dit eerst om de tomaten te ontvellen. Snij een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel de tomaten 12 tot 15 tellen lang onder in het hete water. Spoel ze onmiddellijk onder koud stromend water. Nu kan je heel eenvoudig de schil verwijderen.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
16
Verdeel elke tomaat in vier, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Voeg de stukjes tomaat toe aan de pruttelende ossobuco.

De pasta

Water, zout, 400 g spaghetti
17
Doe zout in het kokende water en kook daarin de pasta beetgaar.

De afwerking (gremolata)

1 teentje Look
18
Nu heb je nog de tijd om de gremolata te maken die je bij de een echte ossobuco serveert.  Pel de look en plet ze tot pulp.
1 citroen
19
Rasp daarover een deel van de schil van de citroen. Let op: Rasp enkel het gele deel van de schil.
1 bosje krulpeterselie
20
Hak een stevige portie peterselie fijn en meng het kruid met de citroenzestes en de look.  Proef of alle smaken in balans zijn.
peper, zout
21
Proef de ossobuco en kruid deze naar smaak met wat peper van de molen en wat zout.
22
Serveer elke gast een kalfsschenkel met een flinke schep van de groentesaus. Doe er een portie spaghetti bij en druppel daar een beetje fijne olijfolie over. Strooi tenslotte wat gremolata over elk bord.
1
Snij elke schenkel in aan de rand. Dat zal verhinderen dat de lapjes vlees opkrullen tijdens het bakken.
2
Kruid het vlees aan beide zijden met peper van de molen en een snuifje zout.

Instructies

De ossobuco

4 kalfsschenkels
1
Snij elke schenkel in aan de rand. Dat zal verhinderen dat de lapjes vlees opkrullen tijdens het bakken.
peper, zout
2
Kruid het vlees aan beide zijden met peper van de molen en een snuifje zout.
bloem
3
Schep wat bloem in een schaal en wentel er de schenkels even door. Tik alle overtollige bloem van het vlees, want je hebt maar een dun laagje bloem nodig.
1 scheutje olijfolie
4
Verhit een ruime stoofpot op een matig vuur en doe er een scheut olijfolie in.
5
Bak de schenkels aan beide zijden goudbruin in de hete olijfolie. Doe dat kort en krachtig. Het vlees hoeft binnenin nog niet gaar te zijn.
6
Haal de pot van het vuur en neem het vlees uit de pan. Zet het bord met vlees even aan de kant.
2 uien, 1 teentje Look
7
Neem even de tijd om alle groenten zorgvuldig te snijden. Hoe kleiner je ze snijdt, hoe beter en verfijnder het resultaat wordt.  Pel de uien en snipper ze in hele fijne stukjes.  Plet de look tot pulp.
4 selderstengels
8
Verwijder de bladeren van de selderstengels en snij de stengels in ultrafijne stukjes.
3 wortelen
9
Schil de wortels en snij ook deze in piepkleine blokjes
10
Zet de pot (met braadvet) waarin je het vlees hebt gekleurd op een zacht vuur en stoof er de groentjes in. Roer regelmatig.
11
Leg na enkele minuten het vlees op de gestoofde groenten. Giet ook de braadsappen mee in de pot.
0,2 l witte wijn
12
Schenk er vervolgens de witte wijn bij.
TIPWie niet van wijn houdt, kan ook blanke kalfsfond of kippenbouillon gebruiken
4 laurierblaadjes, verse tijm, peterseliestengels
13
Maak een kruidentuiltje of bouquet garni van de laurierblaadjes, de peterseliestengels en de tijm. Voeg het toe aan de stoofpot.
1 l tomatenpulp
14
Giet nu de tomatenpulp of passata erbij en laat de schotel 2 tot 3 uur pruttelen op een zacht vuurtje.
5 tomaten
15
Een klein half uurtje voor je serveert, zet je een ruime pot water op het vuur, om de pasta te koken.  Breng het water aan de kook, en gebruik dit eerst om de tomaten te ontvellen. Snij een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel de tomaten 12 tot 15 tellen lang onder in het hete water. Spoel ze onmiddellijk onder koud stromend water. Nu kan je heel eenvoudig de schil verwijderen.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
16
Verdeel elke tomaat in vier, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Voeg de stukjes tomaat toe aan de pruttelende ossobuco.

De pasta

Water, zout, 400 g spaghetti
17
Doe zout in het kokende water en kook daarin de pasta beetgaar.

De afwerking (gremolata)

1 teentje Look
18
Nu heb je nog de tijd om de gremolata te maken die je bij de een echte ossobuco serveert.  Pel de look en plet ze tot pulp.
1 citroen
19
Rasp daarover een deel van de schil van de citroen. Let op: Rasp enkel het gele deel van de schil.
1 bosje krulpeterselie
20
Hak een stevige portie peterselie fijn en meng het kruid met de citroenzestes en de look.  Proef of alle smaken in balans zijn.
peper, zout
21
Proef de ossobuco en kruid deze naar smaak met wat peper van de molen en wat zout.
22
Serveer elke gast een kalfsschenkel met een flinke schep van de groentesaus. Doe er een portie spaghetti bij en druppel daar een beetje fijne olijfolie over. Strooi tenslotte wat gremolata over elk bord.
1
Snij elke schenkel in aan de rand. Dat zal verhinderen dat de lapjes vlees opkrullen tijdens het bakken.
2
Kruid het vlees aan beide zijden met peper van de molen en een snuifje zout.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Ossobuco (thumbnail)Ossobuco
4 personen
3u 20m
Ingrediënten
Kalfsschenkels
4
Peper
Zout
Bloem
Olijfolie
1 scheutje
Uien
2
Look
2 teentjes
Selderstengels
4
Wortelen
3
Witte wijn
0,2 l
Laurierblaadjes
4
Verse tijm
Peterseliestengels
Tomatenpulp
1 l
Tomaten
5
Water
Spaghetti
400 g
Citroen
1
Krulpeterselie
1 bosje

Ossobuco

De basis van ossobuco zijn kalfsschenkels. Het is een echte Italiaanse klassieker die z'n oorsprong heeft in Milaan. Je moet er wel even tijd voor nemen, want dit is slow cooking op z’n best. Reken maar dat je geduld beloond wordt!
Instructies

De ossobuco

4 kalfsschenkels
1
Snij elke schenkel in aan de rand. Dat zal verhinderen dat de lapjes vlees opkrullen tijdens het bakken.
peper, zout
2
Kruid het vlees aan beide zijden met peper van de molen en een snuifje zout.
bloem
3
Schep wat bloem in een schaal en wentel er de schenkels even door. Tik alle overtollige bloem van het vlees, want je hebt maar een dun laagje bloem nodig.
1 scheutje olijfolie
4
Verhit een ruime stoofpot op een matig vuur en doe er een scheut olijfolie in.
5
Bak de schenkels aan beide zijden goudbruin in de hete olijfolie. Doe dat kort en krachtig. Het vlees hoeft binnenin nog niet gaar te zijn.
6
Haal de pot van het vuur en neem het vlees uit de pan. Zet het bord met vlees even aan de kant.
2 uien, 1 teentje Look
7
Neem even de tijd om alle groenten zorgvuldig te snijden. Hoe kleiner je ze snijdt, hoe beter en verfijnder het resultaat wordt.  Pel de uien en snipper ze in hele fijne stukjes.  Plet de look tot pulp.
4 selderstengels
8
Verwijder de bladeren van de selderstengels en snij de stengels in ultrafijne stukjes.
3 wortelen
9
Schil de wortels en snij ook deze in piepkleine blokjes
10
Zet de pot (met braadvet) waarin je het vlees hebt gekleurd op een zacht vuur en stoof er de groentjes in. Roer regelmatig.
11
Leg na enkele minuten het vlees op de gestoofde groenten. Giet ook de braadsappen mee in de pot.
0,2 l witte wijn
12
Schenk er vervolgens de witte wijn bij.
TIPWie niet van wijn houdt, kan ook blanke kalfsfond of kippenbouillon gebruiken
4 laurierblaadjes, verse tijm, peterseliestengels
13
Maak een kruidentuiltje of bouquet garni van de laurierblaadjes, de peterseliestengels en de tijm. Voeg het toe aan de stoofpot.
1 l tomatenpulp
14
Giet nu de tomatenpulp of passata erbij en laat de schotel 2 tot 3 uur pruttelen op een zacht vuurtje.
5 tomaten
15
Een klein half uurtje voor je serveert, zet je een ruime pot water op het vuur, om de pasta te koken.  Breng het water aan de kook, en gebruik dit eerst om de tomaten te ontvellen. Snij een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel de tomaten 12 tot 15 tellen lang onder in het hete water. Spoel ze onmiddellijk onder koud stromend water. Nu kan je heel eenvoudig de schil verwijderen.
16
Verdeel elke tomaat in vier, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Voeg de stukjes tomaat toe aan de pruttelende ossobuco.

De pasta

Water, zout, 400 g spaghetti
17
Doe zout in het kokende water en kook daarin de pasta beetgaar.

De afwerking (gremolata)

1 teentje Look
18
Nu heb je nog de tijd om de gremolata te maken die je bij de een echte ossobuco serveert.  Pel de look en plet ze tot pulp.
1 citroen
19
Rasp daarover een deel van de schil van de citroen. Let op: Rasp enkel het gele deel van de schil.
1 bosje krulpeterselie
20
Hak een stevige portie peterselie fijn en meng het kruid met de citroenzestes en de look.  Proef of alle smaken in balans zijn.
peper, zout
21
Proef de ossobuco en kruid deze naar smaak met wat peper van de molen en wat zout.
22
Serveer elke gast een kalfsschenkel met een flinke schep van de groentesaus. Doe er een portie spaghetti bij en druppel daar een beetje fijne olijfolie over. Strooi tenslotte wat gremolata over elk bord.