dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Limoen-tiramisutaart met aardbeien (thumbnail)Limoen-tiramisutaart met aardbeien

Limoen-tiramisutaart met aardbeien

3u 45m
11
100%
3.9K
Recepten

Limoen-tiramisutaart met aardbeien

Een frisse limoen-tiramisutaart belegd met sappige aardbeien. Een fantastische taart voor iedere gelegenheid bij zonnig lenteweer.
Limoen-tiramisutaart met aardbeien (thumbnail)Limoen-tiramisutaart met aardbeien

Limoen-tiramisutaart met aardbeien

3u 45m
11
100%
3.9K
Recepten

Limoen-tiramisutaart met aardbeien

Een frisse limoen-tiramisutaart belegd met sappige aardbeien. Een fantastische taart voor iedere gelegenheid bij zonnig lenteweer.
Type gerechtDessert
Totale tijd3u 45m
Ingrediënten11
Beoordeling100%
Aantal likes3.9K

Ingrediënten

4 personen
Lange vingers
200 g
Boter
100 g
Boter
1
Zandkoekjes
200 g
Gelatine
4
Eieren
3
Kristalsuiker
150 g
Limoenen
3
Mascarpone
500 g
Room
1 scheutje
Aardbeien
1 bakje
Bloemsuiker
40 g

Benodigdheden

Blender, een blender, een springvorm, een keukenmachine, bakpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De taartbodem

200 g lange vingers
1
Snijd de lange vinger in twee gelijke stukken en leg in een kom.
100 g boter
2
Laat de boter smelten in een steelpannetje op een zacht vuur.
200 g zandkoekjes
3
Doe de zandkoekjes in de blender en hak ze fijn.
4
Neem de springvorm erbij en een vel bakpapier. Bedek de onderkant van het bakblik met een rond vel van het papier. (Je kan de ronde vorm uitknippen, of kijk even naar Jeroens trucje in de video.)
1 boter
5
Vet de springvorm in met wat boter.
6
Voeg de gesmolten boter toe aan de gemalen koekjes en meng onder elkaar.
7
Schep de gemalen zandkoekjes met boter in het bakblik. Verdeel het kruimelige mengsel over het hele oppervlak en druk het goed aan. Zo krijg je een gelijkmatige stevige taartbodem.
8
Vorm een mooie rand van lange vingers (boudoirs) door ze rechtopstaand, met de gesuikerde kant naar buiten toe, in de koekjesbodem te zetten. Zet de taartvorm even in de koelkast om op te stijven.

De vulling

4 gelatine
9
Vul een maatbeker met koud water en leg de gelatineblaadjes erin. Laat een tiental minuten weken.
3 eieren, 100 g kristalsuiker
10
Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot een witte, luchtige massa (ruban). Bewaar de eiwitten apart in een kommetje.
3 limoenen, 50 g kristalsuiker
11
Pers de limoenen en vang het sap op in het steelpannetje. Voeg 50 g suiker toe en laat de suiker smelten op een zacht vuur.
500 g mascarpone
12
Voeg de mascarpone toe aan de ruban en laat de keukenmachine even verder draaien.
13
Giet de limoensiroop langzaam bij het mascarponemengsel in de keukenmachine en laat verder draaien.
1 scheutje Room
14
Giet de room in het steelpannetje van de limoensiroop en zet op een zacht vuurtje. Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en doe ze bij de room. Roer tot de gelatine volledig is opgelost. Voeg het roommengsel daarna toe aan de rest van de vulling en meng goed.
15
Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het beslag.
16
Haal de taartbodem uit de koelkast en schep het beslag in de springvorm. Verdeel het mengsel gelijkmatig en strijk het oppervlak glad. Laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

De afwerking

1 bakje aardbeien
17
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten in vier (of in plakjes). Verdeel de aardbeien nonchalant over de opgesteven taart.
40 g bloemsuiker
18
Werk het geheel af met wat bloemsuiker.
1
Snijd de lange vinger in twee gelijke stukken en leg in een kom.
2
Laat de boter smelten in een steelpannetje op een zacht vuur.

Instructies

De taartbodem

200 g lange vingers
1
Snijd de lange vinger in twee gelijke stukken en leg in een kom.
100 g boter
2
Laat de boter smelten in een steelpannetje op een zacht vuur.
200 g zandkoekjes
3
Doe de zandkoekjes in de blender en hak ze fijn.
4
Neem de springvorm erbij en een vel bakpapier. Bedek de onderkant van het bakblik met een rond vel van het papier. (Je kan de ronde vorm uitknippen, of kijk even naar Jeroens trucje in de video.)
1 boter
5
Vet de springvorm in met wat boter.
6
Voeg de gesmolten boter toe aan de gemalen koekjes en meng onder elkaar.
7
Schep de gemalen zandkoekjes met boter in het bakblik. Verdeel het kruimelige mengsel over het hele oppervlak en druk het goed aan. Zo krijg je een gelijkmatige stevige taartbodem.
8
Vorm een mooie rand van lange vingers (boudoirs) door ze rechtopstaand, met de gesuikerde kant naar buiten toe, in de koekjesbodem te zetten. Zet de taartvorm even in de koelkast om op te stijven.

De vulling

4 gelatine
9
Vul een maatbeker met koud water en leg de gelatineblaadjes erin. Laat een tiental minuten weken.
3 eieren, 100 g kristalsuiker
10
Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot een witte, luchtige massa (ruban). Bewaar de eiwitten apart in een kommetje.
3 limoenen, 50 g kristalsuiker
11
Pers de limoenen en vang het sap op in het steelpannetje. Voeg 50 g suiker toe en laat de suiker smelten op een zacht vuur.
500 g mascarpone
12
Voeg de mascarpone toe aan de ruban en laat de keukenmachine even verder draaien.
13
Giet de limoensiroop langzaam bij het mascarponemengsel in de keukenmachine en laat verder draaien.
1 scheutje Room
14
Giet de room in het steelpannetje van de limoensiroop en zet op een zacht vuurtje. Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en doe ze bij de room. Roer tot de gelatine volledig is opgelost. Voeg het roommengsel daarna toe aan de rest van de vulling en meng goed.
15
Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het beslag.
16
Haal de taartbodem uit de koelkast en schep het beslag in de springvorm. Verdeel het mengsel gelijkmatig en strijk het oppervlak glad. Laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

De afwerking

1 bakje aardbeien
17
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten in vier (of in plakjes). Verdeel de aardbeien nonchalant over de opgesteven taart.
40 g bloemsuiker
18
Werk het geheel af met wat bloemsuiker.
1
Snijd de lange vinger in twee gelijke stukken en leg in een kom.
2
Laat de boter smelten in een steelpannetje op een zacht vuur.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Limoen-tiramisutaart met aardbeien (thumbnail)Limoen-tiramisutaart met aardbeien
4 personen
3u 45m
Ingrediënten
Lange vingers
200 g
Boter
100 g
Boter
1
Zandkoekjes
200 g
Gelatine
4
Eieren
3
Kristalsuiker
150 g
Limoenen
3
Mascarpone
500 g
Room
1 scheutje
Aardbeien
1 bakje
Bloemsuiker
40 g

Limoen-tiramisutaart met aardbeien

Een frisse limoen-tiramisutaart belegd met sappige aardbeien. Een fantastische taart voor iedere gelegenheid bij zonnig lenteweer.
Instructies

De taartbodem

200 g lange vingers
1
Snijd de lange vinger in twee gelijke stukken en leg in een kom.
100 g boter
2
Laat de boter smelten in een steelpannetje op een zacht vuur.
200 g zandkoekjes
3
Doe de zandkoekjes in de blender en hak ze fijn.
4
Neem de springvorm erbij en een vel bakpapier. Bedek de onderkant van het bakblik met een rond vel van het papier. (Je kan de ronde vorm uitknippen, of kijk even naar Jeroens trucje in de video.)
1 boter
5
Vet de springvorm in met wat boter.
6
Voeg de gesmolten boter toe aan de gemalen koekjes en meng onder elkaar.
7
Schep de gemalen zandkoekjes met boter in het bakblik. Verdeel het kruimelige mengsel over het hele oppervlak en druk het goed aan. Zo krijg je een gelijkmatige stevige taartbodem.
8
Vorm een mooie rand van lange vingers (boudoirs) door ze rechtopstaand, met de gesuikerde kant naar buiten toe, in de koekjesbodem te zetten. Zet de taartvorm even in de koelkast om op te stijven.

De vulling

4 gelatine
9
Vul een maatbeker met koud water en leg de gelatineblaadjes erin. Laat een tiental minuten weken.
3 eieren, 100 g kristalsuiker
10
Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot een witte, luchtige massa (ruban). Bewaar de eiwitten apart in een kommetje.
3 limoenen, 50 g kristalsuiker
11
Pers de limoenen en vang het sap op in het steelpannetje. Voeg 50 g suiker toe en laat de suiker smelten op een zacht vuur.
500 g mascarpone
12
Voeg de mascarpone toe aan de ruban en laat de keukenmachine even verder draaien.
13
Giet de limoensiroop langzaam bij het mascarponemengsel in de keukenmachine en laat verder draaien.
1 scheutje Room
14
Giet de room in het steelpannetje van de limoensiroop en zet op een zacht vuurtje. Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en doe ze bij de room. Roer tot de gelatine volledig is opgelost. Voeg het roommengsel daarna toe aan de rest van de vulling en meng goed.
15
Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het beslag.
16
Haal de taartbodem uit de koelkast en schep het beslag in de springvorm. Verdeel het mengsel gelijkmatig en strijk het oppervlak glad. Laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

De afwerking

1 bakje aardbeien
17
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten in vier (of in plakjes). Verdeel de aardbeien nonchalant over de opgesteven taart.
40 g bloemsuiker
18
Werk het geheel af met wat bloemsuiker.