Klassieke rijst (pilav)
Klassieke rijst (pilav)
Klassieke rijst (pilav)
Klassieke rijst (pilav)
Ingrediënten
4 personen
Sjalotten
1
Olijfolie
1 scheutje
Witte rijst
300 g
Water
0,6 l
Pepers
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Klassieke rijst (pilav)
1 Sjalotten, 1 scheutje olijfolie
1
Pel de sjalot en snipper ze zeer fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot op een matig vuur. Stoof de snippers sjalot kort in de hete olie. Laat de stukjes niet kleuren.
300 g witte rijst
2
Giet de rijst in de pot en roer. Laat de rijst kort meebakken.
0,6 l Water
3
Schenk de bouillon (of het water) bij de rijst, volgens de verhouding een derde rijst en twee derde vocht. Zet het deksel op de pot.
4
Laat de rijst ongeveer 10 minuten garen op een zacht vuur tot de korrels al het vocht hebben opgeslorpt. Roer niet, maar controleer regelmatig en voeg indien nodig wat extra bouillon of water toe.
pepers, zout
5
Roer, proef en kruid de rijst met peper van de molen en zout.
Klassieke rijst (pilav)
1 Sjalotten, 1 scheutje olijfolie
1
Pel de sjalot en snipper ze zeer fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot op een matig vuur. Stoof de snippers sjalot kort in de hete olie. Laat de stukjes niet kleuren.
300 g witte rijst
2
Giet de rijst in de pot en roer. Laat de rijst kort meebakken.
0,6 l Water
3
Schenk de bouillon (of het water) bij de rijst, volgens de verhouding een derde rijst en twee derde vocht. Zet het deksel op de pot.
4
Laat de rijst ongeveer 10 minuten garen op een zacht vuur tot de korrels al het vocht hebben opgeslorpt. Roer niet, maar controleer regelmatig en voeg indien nodig wat extra bouillon of water toe.
pepers, zout
5
Roer, proef en kruid de rijst met peper van de molen en zout.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
15m
Ingrediënten
Sjalotten
1
Olijfolie
1 scheutje
Witte rijst
300 g
Water
0,6 l
Pepers
Zout
Klassieke rijst (pilav)
Rijst op Turkse wijze is lekker vol van smaak. Zo breng je ruim 800 gram aan de kook.Instructies
Klassieke rijst (pilav)
1 Sjalotten, 1 scheutje olijfolie
1
Pel de sjalot en snipper ze zeer fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot op een matig vuur. Stoof de snippers sjalot kort in de hete olie. Laat de stukjes niet kleuren.
300 g witte rijst
2
Giet de rijst in de pot en roer. Laat de rijst kort meebakken.
0,6 l Water
3
Schenk de bouillon (of het water) bij de rijst, volgens de verhouding een derde rijst en twee derde vocht. Zet het deksel op de pot.
4
Laat de rijst ongeveer 10 minuten garen op een zacht vuur tot de korrels al het vocht hebben opgeslorpt. Roer niet, maar controleer regelmatig en voeg indien nodig wat extra bouillon of water toe.
pepers, zout
5
Roer, proef en kruid de rijst met peper van de molen en zout.