Chili con carne soep
Chili con carne soep
Chili con carne soep
Chili con carne soep
Ingrediënten
4 personen
Gemengd gehakt
400 g
Uien
2
Look
3 teentjes
Bleekselder
4 stengel
Wortels
3
Rode paprika's
3
Koriander
0,25 bosjes
Koriander
Bonen
2 blik
Tomaten
2 blik
Groentebouillon
0,3 l
Rijst
1 builtje
Broodkruim
2 el
Tomatenpuree
70 g
Olie
Laurier
4 blaadje
Tijm
4 takjes
Komijnpoeder
Chilivlokken
Paprikapoeder
Zout
Zure room
4 el
Nachochips
handvol
Benodigdheden
Een hakmolen met s vormig mes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
1
Verwarm de groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse groentebouillon klaarmaken.
De soep
400 g gemengd gehakt, 2 uien, 3 teentjes Look, 4 stengel bleekselder, 3 Wortels, 3 rode paprika's, 0,25 bosjes koriander, 2 blik bonen, 2 blik tomaten, 0,3 l groentebouillon, 1 builtje rijst, 2 el broodkruim, 70 g Tomatenpuree, olie, 4 blaadje laurier, 4 takjes tijm, komijnpoeder, chilivlokken, paprikapoeder, zout, 1,
2
Meng het gehakt met het ei en het broodkruim. Hak de koriander (met steeltjes) grof en meng onder het gehakt. Kruid met paprikapoeder, chili en komijnpoeder.
3
Rol kleine balletjes van het gehakt. Verhit wat olie in een pan en bak de balletjes rondom goudbruin.
4
Kook de rijst gaar in gezouten water. Giet af en spoel onder koud water om de garing te stoppen.
TIPKook de rijst niet gaar in de soep want dan loop je het risico dat hij overgaar is. In dit recept is de rijst een garnituur dat je aan het einde toevoegt.
5
Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes.
6
Snijd de bleekselder in kleine stukken. Schil de wortelen en de paprika’s. Snijd ze gelijke stukken.
7
Verwarm een scheut olie in een hoge soepketel. Stoof er de uien in aan. Doe er de knoflook bij en laat even meestoven.
8
Doe de selder, wortelen en paprika bij de uien en laat alle groenten even stoven.
9
Kruid de groenten met komijnpoeder, chilivlokken en paprikapoeder.
10
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken.
11
Giet de bonen af en spoel ze onder koud water. Doe ze bij de groenten.
12
Doe de tomatenblokjes uit blik bij de groenten en giet er dan de warme bouillon bij. Kruid met een flinke snuif zout, enkele blaadjes laurier en takjes tijm.
13
Laat de soep 30 minuten op een zacht vuur garen met het deksel schuin op de soepketel.
14
Doe de gebakken balletjes en de rijst bij de soep.
Afwerken en serveren
4 el Zure room, handvol nachochips, koriander
15
Schep de soep in borden of kommen.
16
Werk ze af met een toef zure room, enkele gebroken nachochips en plukjes koriander.
Voorbereiding
1
Verwarm de groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse groentebouillon klaarmaken.
De soep
400 g gemengd gehakt, 2 uien, 3 teentjes Look, 4 stengel bleekselder, 3 Wortels, 3 rode paprika's, 0,25 bosjes koriander, 2 blik bonen, 2 blik tomaten, 0,3 l groentebouillon, 1 builtje rijst, 2 el broodkruim, 70 g Tomatenpuree, olie, 4 blaadje laurier, 4 takjes tijm, komijnpoeder, chilivlokken, paprikapoeder, zout, 1,
2
Meng het gehakt met het ei en het broodkruim. Hak de koriander (met steeltjes) grof en meng onder het gehakt. Kruid met paprikapoeder, chili en komijnpoeder.
3
Rol kleine balletjes van het gehakt. Verhit wat olie in een pan en bak de balletjes rondom goudbruin.
4
Kook de rijst gaar in gezouten water. Giet af en spoel onder koud water om de garing te stoppen.
TIPKook de rijst niet gaar in de soep want dan loop je het risico dat hij overgaar is. In dit recept is de rijst een garnituur dat je aan het einde toevoegt.
5
Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes.
6
Snijd de bleekselder in kleine stukken. Schil de wortelen en de paprika’s. Snijd ze gelijke stukken.
7
Verwarm een scheut olie in een hoge soepketel. Stoof er de uien in aan. Doe er de knoflook bij en laat even meestoven.
8
Doe de selder, wortelen en paprika bij de uien en laat alle groenten even stoven.
9
Kruid de groenten met komijnpoeder, chilivlokken en paprikapoeder.
10
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken.
11
Giet de bonen af en spoel ze onder koud water. Doe ze bij de groenten.
12
Doe de tomatenblokjes uit blik bij de groenten en giet er dan de warme bouillon bij. Kruid met een flinke snuif zout, enkele blaadjes laurier en takjes tijm.
13
Laat de soep 30 minuten op een zacht vuur garen met het deksel schuin op de soepketel.
14
Doe de gebakken balletjes en de rijst bij de soep.
Afwerken en serveren
4 el Zure room, handvol nachochips, koriander
15
Schep de soep in borden of kommen.
16
Werk ze af met een toef zure room, enkele gebroken nachochips en plukjes koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Gemengd gehakt
400 g
Uien
2
Look
3 teentjes
Bleekselder
4 stengel
Wortels
3
Rode paprika's
3
Koriander
0,25 bosjes
Koriander
Bonen
2 blik
Tomaten
2 blik
Groentebouillon
0,3 l
Rijst
1 builtje
Broodkruim
2 el
Tomatenpuree
70 g
Olie
Laurier
4 blaadje
Tijm
4 takjes
Komijnpoeder
Chilivlokken
Paprikapoeder
Zout
Zure room
4 el
Nachochips
handvol
Chili con carne soep
Gehakt, rijst, bonen en veel pittige specerijen zijn traditionele ingrediënten van een Mexicaanse chili con carne. Jeroen gebruikt ze om een pittige soep te maken met diezelfde typische smaak.Instructies
Voorbereiding
1
Verwarm de groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse groentebouillon klaarmaken.
De soep
400 g gemengd gehakt, 2 uien, 3 teentjes Look, 4 stengel bleekselder, 3 Wortels, 3 rode paprika's, 0,25 bosjes koriander, 2 blik bonen, 2 blik tomaten, 0,3 l groentebouillon, 1 builtje rijst, 2 el broodkruim, 70 g Tomatenpuree, olie, 4 blaadje laurier, 4 takjes tijm, komijnpoeder, chilivlokken, paprikapoeder, zout, 1,
2
Meng het gehakt met het ei en het broodkruim. Hak de koriander (met steeltjes) grof en meng onder het gehakt. Kruid met paprikapoeder, chili en komijnpoeder.
3
Rol kleine balletjes van het gehakt. Verhit wat olie in een pan en bak de balletjes rondom goudbruin.
4
Kook de rijst gaar in gezouten water. Giet af en spoel onder koud water om de garing te stoppen.
TIPKook de rijst niet gaar in de soep want dan loop je het risico dat hij overgaar is. In dit recept is de rijst een garnituur dat je aan het einde toevoegt.
5
Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes.
6
Snijd de bleekselder in kleine stukken. Schil de wortelen en de paprika’s. Snijd ze gelijke stukken.
7
Verwarm een scheut olie in een hoge soepketel. Stoof er de uien in aan. Doe er de knoflook bij en laat even meestoven.
8
Doe de selder, wortelen en paprika bij de uien en laat alle groenten even stoven.
9
Kruid de groenten met komijnpoeder, chilivlokken en paprikapoeder.
10
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken.
11
Giet de bonen af en spoel ze onder koud water. Doe ze bij de groenten.
12
Doe de tomatenblokjes uit blik bij de groenten en giet er dan de warme bouillon bij. Kruid met een flinke snuif zout, enkele blaadjes laurier en takjes tijm.
13
Laat de soep 30 minuten op een zacht vuur garen met het deksel schuin op de soepketel.
14
Doe de gebakken balletjes en de rijst bij de soep.
Afwerken en serveren
4 el Zure room, handvol nachochips, koriander
15
Schep de soep in borden of kommen.
16
Werk ze af met een toef zure room, enkele gebroken nachochips en plukjes koriander.