Spiering met geplette aardappelen en knolseldersalade
Spiering met geplette aardappelen en knolseldersalade
Spiering met geplette aardappelen en knolseldersalade
Spiering met geplette aardappelen en knolseldersalade
Ingrediënten
4 personen
Spiering
4 plak
Aardappelen
1.000 g
Knolselders
0,5
Citroenen
0,5
Mayonaise
3 el
Graanmosterd
1 el
Peterselie
Olijfolie
Grof zout
1 snuifje
Peper
Zout
Benodigdheden
Een grillpan, een groenterasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Spiering met geplette aardappelen en knolseldersalade
4 plak spiering, 1.000 g aardappelen, 0,5 knolselders, 0,5 citroenen, 3 el mayonaise, 1 el graanmosterd, peterselie, olijfolie, 1 snuifje grof zout, peper, zout
1
Kook de kleine aardappelen gaar in ongezouten water. Giet ze nadien af en hou ze lauwwarm onder deksel.
2
Zet de grillpan op een hoog vuur en laat de pan minutenlang verhitten. Zo kan je straks perfect vlees grillen.
3
Schil de knolselder. Snij er eerst onderaan een schijfje af, zodat de knol stevig op je werkplank staat. Schil de groente zoals je een ananas schilt.
4
Rasp de knolselder in een ruime mengkom.
5
Schep er de mayonaise bij.
6
Voeg ook de graanmosterd toe en roer de selderstukjes tot een smeuïge salade.
7
Proef en kruid de salade met een snuifje zout, wat peper van de molen en een beetje vers citroensap.
8
Spoel de peterselie en snipper de blaadjes fijn. Meng het groen door de seldersalade.
9
Pel de lauwwarme aardappelen. Dit vraagt een beetje extra werk, maar door de aardappelen in de schil te koken krijg je extra smaak in de bereiding.
10
Schenk een flinke scheut fijne olijfolie in een stoofpot, doe er de aardappelen in en plet ze met een vork. Stop tijdig, want het hoort geen puree te zijn.
11
Kruid de geplette aardappelen met wat grof zout en hou ze warm.
12
Haal de lapjes spiering vooraf al uit de koelkast.
13
Verwarm de oven voor op 180°C.
14
Kruid de lappen varkensvlees langs beide zijden met peper van de molen en wat zout. Druppel een klein beetje olijfolie over de spiering en wrijf de olie open.
15
Leg het vlees in de gloeiend hete grillpan. Laat het daar onaangeroerd liggen gedurende zo’n 2 minuten. Draai de spieringkoteletten dan pas om, en gril het vlees nog kort.
16
Leg de gegrilde varkenslapjes in een ovenschaal en druppel er een beetje olijfolie over. Gaar het vlees nog ong. 4 minuten in de hete oven van 180°C. (De exacte gaartijd is afhankelijk van de dikte van het vlees en het type oven dat je gebruikt.)
17
Laat het gare vlees nog enkele minuten rusten.
18
Serveer elke hongerige mens een flinke schep geplette aardappelen. Strooi er nog een klein beetje grof zout op. Geef de aardappelen het gezelschap van frisse knolseldersalade en een gegrilde lap spiering. Een saus is overbodig.
Spiering met geplette aardappelen en knolseldersalade
4 plak spiering, 1.000 g aardappelen, 0,5 knolselders, 0,5 citroenen, 3 el mayonaise, 1 el graanmosterd, peterselie, olijfolie, 1 snuifje grof zout, peper, zout
1
Kook de kleine aardappelen gaar in ongezouten water. Giet ze nadien af en hou ze lauwwarm onder deksel.
2
Zet de grillpan op een hoog vuur en laat de pan minutenlang verhitten. Zo kan je straks perfect vlees grillen.
3
Schil de knolselder. Snij er eerst onderaan een schijfje af, zodat de knol stevig op je werkplank staat. Schil de groente zoals je een ananas schilt.
4
Rasp de knolselder in een ruime mengkom.
5
Schep er de mayonaise bij.
6
Voeg ook de graanmosterd toe en roer de selderstukjes tot een smeuïge salade.
7
Proef en kruid de salade met een snuifje zout, wat peper van de molen en een beetje vers citroensap.
8
Spoel de peterselie en snipper de blaadjes fijn. Meng het groen door de seldersalade.
9
Pel de lauwwarme aardappelen. Dit vraagt een beetje extra werk, maar door de aardappelen in de schil te koken krijg je extra smaak in de bereiding.
10
Schenk een flinke scheut fijne olijfolie in een stoofpot, doe er de aardappelen in en plet ze met een vork. Stop tijdig, want het hoort geen puree te zijn.
11
Kruid de geplette aardappelen met wat grof zout en hou ze warm.
12
Haal de lapjes spiering vooraf al uit de koelkast.
13
Verwarm de oven voor op 180°C.
14
Kruid de lappen varkensvlees langs beide zijden met peper van de molen en wat zout. Druppel een klein beetje olijfolie over de spiering en wrijf de olie open.
15
Leg het vlees in de gloeiend hete grillpan. Laat het daar onaangeroerd liggen gedurende zo’n 2 minuten. Draai de spieringkoteletten dan pas om, en gril het vlees nog kort.
16
Leg de gegrilde varkenslapjes in een ovenschaal en druppel er een beetje olijfolie over. Gaar het vlees nog ong. 4 minuten in de hete oven van 180°C. (De exacte gaartijd is afhankelijk van de dikte van het vlees en het type oven dat je gebruikt.)
17
Laat het gare vlees nog enkele minuten rusten.
18
Serveer elke hongerige mens een flinke schep geplette aardappelen. Strooi er nog een klein beetje grof zout op. Geef de aardappelen het gezelschap van frisse knolseldersalade en een gegrilde lap spiering. Een saus is overbodig.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Spiering
4 plak
Aardappelen
1.000 g
Knolselders
0,5
Citroenen
0,5
Mayonaise
3 el
Graanmosterd
1 el
Peterselie
Olijfolie
Grof zout
1 snuifje
Peper
Zout
Spiering met geplette aardappelen en knolseldersalade
De oerklassieke combinatie van een heerlijk stuk vlees, verse groenten en die onmisbare aardappelen, het is en blijft lekker. Spieringkoteletten zijn budgetvriendelijk en bovendien bijzonder smakelijk. Gril de varkenslap in een gloeiend hete pan en gaar het vlees nog kort in de oven.Instructies
Spiering met geplette aardappelen en knolseldersalade
4 plak spiering, 1.000 g aardappelen, 0,5 knolselders, 0,5 citroenen, 3 el mayonaise, 1 el graanmosterd, peterselie, olijfolie, 1 snuifje grof zout, peper, zout
1
Kook de kleine aardappelen gaar in ongezouten water. Giet ze nadien af en hou ze lauwwarm onder deksel.
2
Zet de grillpan op een hoog vuur en laat de pan minutenlang verhitten. Zo kan je straks perfect vlees grillen.
3
Schil de knolselder. Snij er eerst onderaan een schijfje af, zodat de knol stevig op je werkplank staat. Schil de groente zoals je een ananas schilt.
4
Rasp de knolselder in een ruime mengkom.
5
Schep er de mayonaise bij.
6
Voeg ook de graanmosterd toe en roer de selderstukjes tot een smeuïge salade.
7
Proef en kruid de salade met een snuifje zout, wat peper van de molen en een beetje vers citroensap.
8
Spoel de peterselie en snipper de blaadjes fijn. Meng het groen door de seldersalade.
9
Pel de lauwwarme aardappelen. Dit vraagt een beetje extra werk, maar door de aardappelen in de schil te koken krijg je extra smaak in de bereiding.
10
Schenk een flinke scheut fijne olijfolie in een stoofpot, doe er de aardappelen in en plet ze met een vork. Stop tijdig, want het hoort geen puree te zijn.
11
Kruid de geplette aardappelen met wat grof zout en hou ze warm.
12
Haal de lapjes spiering vooraf al uit de koelkast.
13
Verwarm de oven voor op 180°C.
14
Kruid de lappen varkensvlees langs beide zijden met peper van de molen en wat zout. Druppel een klein beetje olijfolie over de spiering en wrijf de olie open.
15
Leg het vlees in de gloeiend hete grillpan. Laat het daar onaangeroerd liggen gedurende zo’n 2 minuten. Draai de spieringkoteletten dan pas om, en gril het vlees nog kort.
16
Leg de gegrilde varkenslapjes in een ovenschaal en druppel er een beetje olijfolie over. Gaar het vlees nog ong. 4 minuten in de hete oven van 180°C. (De exacte gaartijd is afhankelijk van de dikte van het vlees en het type oven dat je gebruikt.)
17
Laat het gare vlees nog enkele minuten rusten.
18
Serveer elke hongerige mens een flinke schep geplette aardappelen. Strooi er nog een klein beetje grof zout op. Geef de aardappelen het gezelschap van frisse knolseldersalade en een gegrilde lap spiering. Een saus is overbodig.