Wortel-kokossoep met curry en koriander
Wortel-kokossoep met curry en koriander
Wortel-kokossoep met curry en koriander
Wortel-kokossoep met curry en koriander
Ingrediënten
4 personen
Kippenbouillon
2 l
Wortels
10
Selder
0,5
Uien
2
Look
1 teentje
Kokosmelk
0,2 l
Currypasta
1 el
Tijm
2 takjes
Laurier
2 blaadje
Koriander
Boter
1 klontje
Peper
Zout
Kippen
150 g
Benodigdheden
Een staafmixer, een zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Wortel-kokossoep met curry en koriander
2 l Kippenbouillon, 10 Wortels, 0,5 selder, 2 uien, 1 teentje Look, 0,2 l kokosmelk, 1 el currypasta, 2 takjes tijm, 2 blaadje laurier, koriander, 1 klontje boter, peper, zout, 150 g kippen
1
Pel de uien en snij ze grof.
2
Zet een ruime stoofpot op een matig vuur. Smelt er een klontje boter in en stoof er de stukjes ui in aan. Let erop dat de uien niet al te zeer bakken en daardoor gaan kleuren.
3
Pel en kneus de look, en laat het hele teentje ook meestoven met de uien.
4
Was de selderstengels grondig en snij ze in grove stukken.
5
Schil de wortels en snij er het ‘kontje’ en de tip af. Snij de groente vervolgens in schijfjes.
6
Doe de stukjes selder en wortel ook in de pot en laat de groenten enkele minuten meestoven. Roer alles regelmatig even om.
7
Bekijk hier hoe je verse kippenbouillon maakt of verwarm een pot. Zeef de bouillon, alvorens je deze gebruikt in de wortelsoep.
8
Tip: Als je verse kippenbouillon gebruikt, dan kan je het vlees van de kip gebruiken als extra garnituur voor de soep. Snij of scheur hiervoor het kippenvlees in fijne stukjes. Je kan ook stukjes gerookte kip gebruiken als garnituur.
9
Schep de (gezeefde) kippenbouillon bij de gestoofde groenten.
10
Bind de tijm en de laurier samen tot een bouquet garni en leg het in de soep.
11
Zet het deksel op de pot en laat de soep minstens 30 minuten sudderen op een zacht vuur.
12
Verwijder het bouquet garni en mix de soep zeer fijn. (Voeg indien nodig wat extra (gezeefde) kippenbouillon toe, tot de soep de gewenste dikte heeft.)
13
Schep wat van de currypasta in de soep, en voeg ook de kokosmelk toe. Dat geeft de soep een exotisch tintje. Roer alles om of zet de mixer nog even in de soep.
14
Kruid de soep naar smaak met peper van de molen en wat zout.
15
Schep soep in de borden en werk ze af met enkele blaadjes verse koriander en (indien voorhanden) een portie van de stukjes kip.
Wortel-kokossoep met curry en koriander
2 l Kippenbouillon, 10 Wortels, 0,5 selder, 2 uien, 1 teentje Look, 0,2 l kokosmelk, 1 el currypasta, 2 takjes tijm, 2 blaadje laurier, koriander, 1 klontje boter, peper, zout, 150 g kippen
1
Pel de uien en snij ze grof.
2
Zet een ruime stoofpot op een matig vuur. Smelt er een klontje boter in en stoof er de stukjes ui in aan. Let erop dat de uien niet al te zeer bakken en daardoor gaan kleuren.
3
Pel en kneus de look, en laat het hele teentje ook meestoven met de uien.
4
Was de selderstengels grondig en snij ze in grove stukken.
5
Schil de wortels en snij er het ‘kontje’ en de tip af. Snij de groente vervolgens in schijfjes.
6
Doe de stukjes selder en wortel ook in de pot en laat de groenten enkele minuten meestoven. Roer alles regelmatig even om.
7
Bekijk hier hoe je verse kippenbouillon maakt of verwarm een pot. Zeef de bouillon, alvorens je deze gebruikt in de wortelsoep.
8
Tip: Als je verse kippenbouillon gebruikt, dan kan je het vlees van de kip gebruiken als extra garnituur voor de soep. Snij of scheur hiervoor het kippenvlees in fijne stukjes. Je kan ook stukjes gerookte kip gebruiken als garnituur.
9
Schep de (gezeefde) kippenbouillon bij de gestoofde groenten.
10
Bind de tijm en de laurier samen tot een bouquet garni en leg het in de soep.
11
Zet het deksel op de pot en laat de soep minstens 30 minuten sudderen op een zacht vuur.
12
Verwijder het bouquet garni en mix de soep zeer fijn. (Voeg indien nodig wat extra (gezeefde) kippenbouillon toe, tot de soep de gewenste dikte heeft.)
13
Schep wat van de currypasta in de soep, en voeg ook de kokosmelk toe. Dat geeft de soep een exotisch tintje. Roer alles om of zet de mixer nog even in de soep.
14
Kruid de soep naar smaak met peper van de molen en wat zout.
15
Schep soep in de borden en werk ze af met enkele blaadjes verse koriander en (indien voorhanden) een portie van de stukjes kip.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Kippenbouillon
2 l
Wortels
10
Selder
0,5
Uien
2
Look
1 teentje
Kokosmelk
0,2 l
Currypasta
1 el
Tijm
2 takjes
Laurier
2 blaadje
Koriander
Boter
1 klontje
Peper
Zout
Kippen
150 g
Wortel-kokossoep met curry en koriander
Voor de meesten onder ons is wortel de eerste groente die we ooit leerden eten. Van deze populaire groente maakt Jeroen een soep op basis van kippenbouillon met een exotisch tintje. Curry en wortels zijn een match made in heaven, en om de soep af te werken, gebruikt Jeroen kokosmelk in plaats van room. Dit recept is zowel geschikt voor een doordeweekse dag als voor een dineetje met familie of vrienden.Instructies
Wortel-kokossoep met curry en koriander
2 l Kippenbouillon, 10 Wortels, 0,5 selder, 2 uien, 1 teentje Look, 0,2 l kokosmelk, 1 el currypasta, 2 takjes tijm, 2 blaadje laurier, koriander, 1 klontje boter, peper, zout, 150 g kippen
1
Pel de uien en snij ze grof.
2
Zet een ruime stoofpot op een matig vuur. Smelt er een klontje boter in en stoof er de stukjes ui in aan. Let erop dat de uien niet al te zeer bakken en daardoor gaan kleuren.
3
Pel en kneus de look, en laat het hele teentje ook meestoven met de uien.
4
Was de selderstengels grondig en snij ze in grove stukken.
5
Schil de wortels en snij er het ‘kontje’ en de tip af. Snij de groente vervolgens in schijfjes.
6
Doe de stukjes selder en wortel ook in de pot en laat de groenten enkele minuten meestoven. Roer alles regelmatig even om.
7
Bekijk hier hoe je verse kippenbouillon maakt of verwarm een pot. Zeef de bouillon, alvorens je deze gebruikt in de wortelsoep.
8
Tip: Als je verse kippenbouillon gebruikt, dan kan je het vlees van de kip gebruiken als extra garnituur voor de soep. Snij of scheur hiervoor het kippenvlees in fijne stukjes. Je kan ook stukjes gerookte kip gebruiken als garnituur.
9
Schep de (gezeefde) kippenbouillon bij de gestoofde groenten.
10
Bind de tijm en de laurier samen tot een bouquet garni en leg het in de soep.
11
Zet het deksel op de pot en laat de soep minstens 30 minuten sudderen op een zacht vuur.
12
Verwijder het bouquet garni en mix de soep zeer fijn. (Voeg indien nodig wat extra (gezeefde) kippenbouillon toe, tot de soep de gewenste dikte heeft.)
13
Schep wat van de currypasta in de soep, en voeg ook de kokosmelk toe. Dat geeft de soep een exotisch tintje. Roer alles om of zet de mixer nog even in de soep.
14
Kruid de soep naar smaak met peper van de molen en wat zout.
15
Schep soep in de borden en werk ze af met enkele blaadjes verse koriander en (indien voorhanden) een portie van de stukjes kip.