dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Vegetarische koude schotel (thumbnail)Vegetarische koude schotel

Vegetarische koude schotel

50m
30
-
1.8K
Recepten

Vegetarische koude schotel

Een frisse en lichte vegetarische maaltijd met gevulde tomaten, gegrilde halloumi en rolletjes van groene asperges en courgette. Meer heb je niet nodig op een warme zomerdag.
Vegetarische koude schotel (thumbnail)Vegetarische koude schotel

Vegetarische koude schotel

50m
30
-
1.8K
Recepten

Vegetarische koude schotel

Een frisse en lichte vegetarische maaltijd met gevulde tomaten, gegrilde halloumi en rolletjes van groene asperges en courgette. Meer heb je niet nodig op een warme zomerdag.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten30
Beoordeling-
Aantal likes1.8K

Ingrediënten

4 personen
Groene asperges
1 bosje
Kerstomaten
200 g
Mozzarella
2 zakje
Basilicumblaadjes
Olijfolie
Peper
Zout
Tomaten
4
Courgette
1
Provençaalse kruiden
Water
1 dl
Currypoeder
Kurkuma
Paprikapoeder
Komijn
Couscous
100 g
Citroenmelisse
Koriander
Peterselie
Feta
200 g
Natuurazijn
Gerookt paprikapoeder
Halloumi
2 pakje
Honing
2 el
Cayennepeper
Rozemarijn
Friseesalade
1
Grof zout
Avocado
1
Eieren
4

Benodigdheden

Kleine spiesjes, een parisiennelepel, een mandoline, een barbecue of grillpan, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 bosje groene asperges
1
Maak de asperges schoon en kook ze 3 tot 4 minuten in gezouten water. Spoel ze onder koud water en laat ze afkoelen in koud water.
200 g kerstomaten, 2 zakje Mozzarella, basilicumblaadjes, olijfolie, peper, zout
2
Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Halveer de kerstomaten. Steek de mozzarella op spiesjes, afgewisseld met de kerstomaten en blaadjes basilicum. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Bewaar in de koelkast.
4 eieren
3
Kook de eieren 8 minuten net niet hard.
4 tomaten
4
Maak met een scherp mes een kruis in de tomaten. Dompel ze in kokend water en doe ze dan meteen in koud water. Pel de tomaten. Snijd het hoedje van de tomaten en hol ze uit met een parisiennelepel.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 courgette, Provençaalse kruiden
5
Snijd de courgette in dunne plakken met een mandoline. Wrijf ze in met olijfolie en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Grill de courgette op de barbecue of in een grillpan.
1 dl Water, currypoeder, kurkuma, paprikapoeder, komijn
6
Verwarm het water op het vuur met een snuif currypoeder, kurkuma, paprikapoeder, komijn, peper en zout.
100 g couscous
7
Doe de couscous in een kom. Giet er de bouillon over en laat wellen.
8
Laat de couscous volledig afkoelen.
citroenmelisse, koriander, peterselie, 200 g feta, natuurazijn, gerookt paprikapoeder
9
Snipper de takjes citroenmelisse, koriander en peterselie. Meng ze door de couscous. Verkruimel er de feta bij. Doe er een flinke scheut olijfolie en wat azijn bij. Breng op smaak met peper, zout en gerookt paprikapoeder. Schep alles goed door elkaar.
10
Vul de tomaten op met de kruidige couscous.
2 pakje halloumi, 2 el honing, cayennepeper, rozemarijn
11
Snijd de halloumi in dunne plakken. Meng de honing met cayennepeper en een snuif rozemarijn. Marineer de plakken halloumi hierin.
12
Grill de halloumi kort aan beide kanten in een hete grillpan of op de barbecue.
1 friseesalade
13
Was de friseesalade en laat uitlekken in een vergiet. Meng met wat olijfolie en azijn.
14
Rol telkens een vijftal asperges in een plakje gegrilde courgette.
15
Doe wat friseesalade op een bord. Leg er een gevulde tomaat, een plak gegrilde halloumi, een spiesje met tomaat-mozzarella en een courgette-aspergerolletje op.
grof zout
16
Pel en halveer de eieren. Leg ze op het bord en strooi er wat grof zout over.
1 avocado
17
Pel de avocado en snijd het vruchtvlees in plakken. Leg ze bij de rest van de koude schotel.
1
Maak de asperges schoon en kook ze 3 tot 4 minuten in gezouten water. Spoel ze onder koud water en laat ze afkoelen in koud water.
2
Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Halveer de kerstomaten. Steek de mozzarella op spiesjes, afgewisseld met de kerstomaten en blaadjes basilicum. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Bewaar in de koelkast.

Instructies

1 bosje groene asperges
1
Maak de asperges schoon en kook ze 3 tot 4 minuten in gezouten water. Spoel ze onder koud water en laat ze afkoelen in koud water.
200 g kerstomaten, 2 zakje Mozzarella, basilicumblaadjes, olijfolie, peper, zout
2
Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Halveer de kerstomaten. Steek de mozzarella op spiesjes, afgewisseld met de kerstomaten en blaadjes basilicum. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Bewaar in de koelkast.
4 eieren
3
Kook de eieren 8 minuten net niet hard.
4 tomaten
4
Maak met een scherp mes een kruis in de tomaten. Dompel ze in kokend water en doe ze dan meteen in koud water. Pel de tomaten. Snijd het hoedje van de tomaten en hol ze uit met een parisiennelepel.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 courgette, Provençaalse kruiden
5
Snijd de courgette in dunne plakken met een mandoline. Wrijf ze in met olijfolie en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Grill de courgette op de barbecue of in een grillpan.
1 dl Water, currypoeder, kurkuma, paprikapoeder, komijn
6
Verwarm het water op het vuur met een snuif currypoeder, kurkuma, paprikapoeder, komijn, peper en zout.
100 g couscous
7
Doe de couscous in een kom. Giet er de bouillon over en laat wellen.
8
Laat de couscous volledig afkoelen.
citroenmelisse, koriander, peterselie, 200 g feta, natuurazijn, gerookt paprikapoeder
9
Snipper de takjes citroenmelisse, koriander en peterselie. Meng ze door de couscous. Verkruimel er de feta bij. Doe er een flinke scheut olijfolie en wat azijn bij. Breng op smaak met peper, zout en gerookt paprikapoeder. Schep alles goed door elkaar.
10
Vul de tomaten op met de kruidige couscous.
2 pakje halloumi, 2 el honing, cayennepeper, rozemarijn
11
Snijd de halloumi in dunne plakken. Meng de honing met cayennepeper en een snuif rozemarijn. Marineer de plakken halloumi hierin.
12
Grill de halloumi kort aan beide kanten in een hete grillpan of op de barbecue.
1 friseesalade
13
Was de friseesalade en laat uitlekken in een vergiet. Meng met wat olijfolie en azijn.
14
Rol telkens een vijftal asperges in een plakje gegrilde courgette.
15
Doe wat friseesalade op een bord. Leg er een gevulde tomaat, een plak gegrilde halloumi, een spiesje met tomaat-mozzarella en een courgette-aspergerolletje op.
grof zout
16
Pel en halveer de eieren. Leg ze op het bord en strooi er wat grof zout over.
1 avocado
17
Pel de avocado en snijd het vruchtvlees in plakken. Leg ze bij de rest van de koude schotel.
1
Maak de asperges schoon en kook ze 3 tot 4 minuten in gezouten water. Spoel ze onder koud water en laat ze afkoelen in koud water.
2
Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Halveer de kerstomaten. Steek de mozzarella op spiesjes, afgewisseld met de kerstomaten en blaadjes basilicum. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Bewaar in de koelkast.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Vegetarische koude schotel (thumbnail)Vegetarische koude schotel
4 personen
50m
Ingrediënten
Groene asperges
1 bosje
Kerstomaten
200 g
Mozzarella
2 zakje
Basilicumblaadjes
Olijfolie
Peper
Zout
Tomaten
4
Courgette
1
Provençaalse kruiden
Water
1 dl
Currypoeder
Kurkuma
Paprikapoeder
Komijn
Couscous
100 g
Citroenmelisse
Koriander
Peterselie
Feta
200 g
Natuurazijn
Gerookt paprikapoeder
Halloumi
2 pakje
Honing
2 el
Cayennepeper
Rozemarijn
Friseesalade
1
Grof zout
Avocado
1
Eieren
4

Vegetarische koude schotel

Een frisse en lichte vegetarische maaltijd met gevulde tomaten, gegrilde halloumi en rolletjes van groene asperges en courgette. Meer heb je niet nodig op een warme zomerdag.
Instructies
1 bosje groene asperges
1
Maak de asperges schoon en kook ze 3 tot 4 minuten in gezouten water. Spoel ze onder koud water en laat ze afkoelen in koud water.
200 g kerstomaten, 2 zakje Mozzarella, basilicumblaadjes, olijfolie, peper, zout
2
Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Halveer de kerstomaten. Steek de mozzarella op spiesjes, afgewisseld met de kerstomaten en blaadjes basilicum. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Bewaar in de koelkast.
4 eieren
3
Kook de eieren 8 minuten net niet hard.
4 tomaten
4
Maak met een scherp mes een kruis in de tomaten. Dompel ze in kokend water en doe ze dan meteen in koud water. Pel de tomaten. Snijd het hoedje van de tomaten en hol ze uit met een parisiennelepel.
1 courgette, Provençaalse kruiden
5
Snijd de courgette in dunne plakken met een mandoline. Wrijf ze in met olijfolie en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Grill de courgette op de barbecue of in een grillpan.
1 dl Water, currypoeder, kurkuma, paprikapoeder, komijn
6
Verwarm het water op het vuur met een snuif currypoeder, kurkuma, paprikapoeder, komijn, peper en zout.
100 g couscous
7
Doe de couscous in een kom. Giet er de bouillon over en laat wellen.
8
Laat de couscous volledig afkoelen.
citroenmelisse, koriander, peterselie, 200 g feta, natuurazijn, gerookt paprikapoeder
9
Snipper de takjes citroenmelisse, koriander en peterselie. Meng ze door de couscous. Verkruimel er de feta bij. Doe er een flinke scheut olijfolie en wat azijn bij. Breng op smaak met peper, zout en gerookt paprikapoeder. Schep alles goed door elkaar.
10
Vul de tomaten op met de kruidige couscous.
2 pakje halloumi, 2 el honing, cayennepeper, rozemarijn
11
Snijd de halloumi in dunne plakken. Meng de honing met cayennepeper en een snuif rozemarijn. Marineer de plakken halloumi hierin.
12
Grill de halloumi kort aan beide kanten in een hete grillpan of op de barbecue.
1 friseesalade
13
Was de friseesalade en laat uitlekken in een vergiet. Meng met wat olijfolie en azijn.
14
Rol telkens een vijftal asperges in een plakje gegrilde courgette.
15
Doe wat friseesalade op een bord. Leg er een gevulde tomaat, een plak gegrilde halloumi, een spiesje met tomaat-mozzarella en een courgette-aspergerolletje op.
grof zout
16
Pel en halveer de eieren. Leg ze op het bord en strooi er wat grof zout over.
1 avocado
17
Pel de avocado en snijd het vruchtvlees in plakken. Leg ze bij de rest van de koude schotel.