dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Mexicaans worstenbroodje met avocadosalade (thumbnail)Mexicaans worstenbroodje met avocadosalade

Mexicaans worstenbroodje met avocadosalade

40m
21
-
3.6K
Recepten

Mexicaans worstenbroodje met avocadosalade

Haal de Mexicaanse smaken in huis dankzij deze pittige worstenbroodjes. Serveer ze gerust als lunch of als aperitiefhapje!
Mexicaans worstenbroodje met avocadosalade (thumbnail)Mexicaans worstenbroodje met avocadosalade

Mexicaans worstenbroodje met avocadosalade

40m
21
-
3.6K
Recepten

Mexicaans worstenbroodje met avocadosalade

Haal de Mexicaanse smaken in huis dankzij deze pittige worstenbroodjes. Serveer ze gerust als lunch of als aperitiefhapje!
Type gerechtAperitief
Totale tijd40m
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes3.6K

Ingrediënten

4 personen
Gemengd gehakt
400 g
Eierdooiers
2
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Rode chilipepers
0,5
Cheddar
100 g
Komijn
1 flinke snuif
Komijn
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 flinke snuif
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Koriander
0,5 bosjes
Paneermeel
40 g
Bladerdeeg
1 vel
Melk
1 scheutje
Avocado
1
Kerstomaten
1 bakje
Rode bonen
1 blik
Olijfolie
1 scheutje
Cayennepeper
1 snuifje
Limoen
1
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Grof zout
1 snuifje
Ketchup

Benodigdheden

Een keukenmachine, een ovenplaat

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De worstenbroodjes

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
400 g gemengd gehakt, 1 eierdooier
2
Stort het gehakt met een eierdooier in de kom van de keukenmachine.
0,5 Sjalotten
3
Pel de sjalot en snipper er de helft van fijn. Bewaar de andere helft voor later. Doe de fijngesnipperde sjalot bij het gehakt.
1 teentje Look
4
Pel en rasp het teentje look bij het gehakt.
0,5 rode chilipepers
5
Snijd de chilipeper heel fijn en voeg ook toe aan het gehakt.
100 g Cheddar
6
Hak met een mes door de geraspte cheddar en doe ook bij het gehakt.
1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, 0,5 bosjes koriander
7
Breng het gehakt op smaak met de komijn, het gerookte paprikapoeder en een de fijngehakte takjes koriander ( voor de liefhebbers ). Laat de machine draaien tot je een homogene massa hebt.
40 g paneermeel
8
Voeg tijdens het draaien nog een snuif paneermeel toe aan het gehakt.
1 vel bladerdeeg
9
Leg het bladerdeeg open op je werkvlak en snijd er vier vierkanten uit van ongeveer 10 op 10 cm.
10
Verdeel het gehakt in vier en rol er vier worsten van die net iets groter zijn dan het bladerdeeg.
11
Plaats de worsten aan het uiteinde van het bladerdeeg.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
12
Kluts de eierdooier met een beetje melk in een kommetje.
13
Rol het bladerdeeg op en leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op de bakplaat.
14
Strijk de broodjes in met het eimengsel. Leg de worstenbroodjes op een ovenplaat en bak ze goudbruin in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.

De avocadosalade

0,5 Sjalotten
15
Snipper de andere helft van de sjalot fijn. Doe ze in een kom.
1 avocado
16
Snijd de avocado in blokjes en meng onder de sjalot.
1 bakje kerstomaten
17
Snijd de kerstomaatjes in kwartjes en voeg toe aan de avocadosalade.
1 blik rode bonen
18
Giet de rode bonen door een zeef, spoel ze en laat ze even uitlekken alvorens ze toe te voegen aan de salade.
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 limoen, 0,5 bosjes krulpeterselie, 1 snuifje grof zout
19
Breng de salade op smaak met een scheutje olijfolie, de komijn, het paprikapoeder, het cayennepoeder, het sap van de limoen, de fijngehakte peterselie en een snuifje grof zout.
20
Haal de worstenbroodjes uit de oven.
ketchup
21
Serveer de gebakken worstenbroodjes met enkele toefjes sweet chiliketchup (of gewone ketchup) en wat avocadosalade op een bord.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Stort het gehakt met een eierdooier in de kom van de keukenmachine.

Instructies

De worstenbroodjes

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
400 g gemengd gehakt, 1 eierdooier
2
Stort het gehakt met een eierdooier in de kom van de keukenmachine.
0,5 Sjalotten
3
Pel de sjalot en snipper er de helft van fijn. Bewaar de andere helft voor later. Doe de fijngesnipperde sjalot bij het gehakt.
1 teentje Look
4
Pel en rasp het teentje look bij het gehakt.
0,5 rode chilipepers
5
Snijd de chilipeper heel fijn en voeg ook toe aan het gehakt.
100 g Cheddar
6
Hak met een mes door de geraspte cheddar en doe ook bij het gehakt.
1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, 0,5 bosjes koriander
7
Breng het gehakt op smaak met de komijn, het gerookte paprikapoeder en een de fijngehakte takjes koriander ( voor de liefhebbers ). Laat de machine draaien tot je een homogene massa hebt.
40 g paneermeel
8
Voeg tijdens het draaien nog een snuif paneermeel toe aan het gehakt.
1 vel bladerdeeg
9
Leg het bladerdeeg open op je werkvlak en snijd er vier vierkanten uit van ongeveer 10 op 10 cm.
10
Verdeel het gehakt in vier en rol er vier worsten van die net iets groter zijn dan het bladerdeeg.
11
Plaats de worsten aan het uiteinde van het bladerdeeg.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
12
Kluts de eierdooier met een beetje melk in een kommetje.
13
Rol het bladerdeeg op en leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op de bakplaat.
14
Strijk de broodjes in met het eimengsel. Leg de worstenbroodjes op een ovenplaat en bak ze goudbruin in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.

De avocadosalade

0,5 Sjalotten
15
Snipper de andere helft van de sjalot fijn. Doe ze in een kom.
1 avocado
16
Snijd de avocado in blokjes en meng onder de sjalot.
1 bakje kerstomaten
17
Snijd de kerstomaatjes in kwartjes en voeg toe aan de avocadosalade.
1 blik rode bonen
18
Giet de rode bonen door een zeef, spoel ze en laat ze even uitlekken alvorens ze toe te voegen aan de salade.
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 limoen, 0,5 bosjes krulpeterselie, 1 snuifje grof zout
19
Breng de salade op smaak met een scheutje olijfolie, de komijn, het paprikapoeder, het cayennepoeder, het sap van de limoen, de fijngehakte peterselie en een snuifje grof zout.
20
Haal de worstenbroodjes uit de oven.
ketchup
21
Serveer de gebakken worstenbroodjes met enkele toefjes sweet chiliketchup (of gewone ketchup) en wat avocadosalade op een bord.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Stort het gehakt met een eierdooier in de kom van de keukenmachine.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Mexicaans worstenbroodje met avocadosalade (thumbnail)Mexicaans worstenbroodje met avocadosalade
4 personen
40m
Ingrediënten
Gemengd gehakt
400 g
Eierdooiers
2
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Rode chilipepers
0,5
Cheddar
100 g
Komijn
1 flinke snuif
Komijn
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 flinke snuif
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Koriander
0,5 bosjes
Paneermeel
40 g
Bladerdeeg
1 vel
Melk
1 scheutje
Avocado
1
Kerstomaten
1 bakje
Rode bonen
1 blik
Olijfolie
1 scheutje
Cayennepeper
1 snuifje
Limoen
1
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Grof zout
1 snuifje
Ketchup

Mexicaans worstenbroodje met avocadosalade

Haal de Mexicaanse smaken in huis dankzij deze pittige worstenbroodjes. Serveer ze gerust als lunch of als aperitiefhapje!
Instructies

De worstenbroodjes

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
400 g gemengd gehakt, 1 eierdooier
2
Stort het gehakt met een eierdooier in de kom van de keukenmachine.
0,5 Sjalotten
3
Pel de sjalot en snipper er de helft van fijn. Bewaar de andere helft voor later. Doe de fijngesnipperde sjalot bij het gehakt.
1 teentje Look
4
Pel en rasp het teentje look bij het gehakt.
0,5 rode chilipepers
5
Snijd de chilipeper heel fijn en voeg ook toe aan het gehakt.
100 g Cheddar
6
Hak met een mes door de geraspte cheddar en doe ook bij het gehakt.
1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, 0,5 bosjes koriander
7
Breng het gehakt op smaak met de komijn, het gerookte paprikapoeder en een de fijngehakte takjes koriander ( voor de liefhebbers ). Laat de machine draaien tot je een homogene massa hebt.
40 g paneermeel
8
Voeg tijdens het draaien nog een snuif paneermeel toe aan het gehakt.
1 vel bladerdeeg
9
Leg het bladerdeeg open op je werkvlak en snijd er vier vierkanten uit van ongeveer 10 op 10 cm.
10
Verdeel het gehakt in vier en rol er vier worsten van die net iets groter zijn dan het bladerdeeg.
11
Plaats de worsten aan het uiteinde van het bladerdeeg.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
12
Kluts de eierdooier met een beetje melk in een kommetje.
13
Rol het bladerdeeg op en leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op de bakplaat.
14
Strijk de broodjes in met het eimengsel. Leg de worstenbroodjes op een ovenplaat en bak ze goudbruin in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.

De avocadosalade

0,5 Sjalotten
15
Snipper de andere helft van de sjalot fijn. Doe ze in een kom.
1 avocado
16
Snijd de avocado in blokjes en meng onder de sjalot.
1 bakje kerstomaten
17
Snijd de kerstomaatjes in kwartjes en voeg toe aan de avocadosalade.
1 blik rode bonen
18
Giet de rode bonen door een zeef, spoel ze en laat ze even uitlekken alvorens ze toe te voegen aan de salade.
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 limoen, 0,5 bosjes krulpeterselie, 1 snuifje grof zout
19
Breng de salade op smaak met een scheutje olijfolie, de komijn, het paprikapoeder, het cayennepoeder, het sap van de limoen, de fijngehakte peterselie en een snuifje grof zout.
20
Haal de worstenbroodjes uit de oven.
ketchup
21
Serveer de gebakken worstenbroodjes met enkele toefjes sweet chiliketchup (of gewone ketchup) en wat avocadosalade op een bord.