Pizza meatballs
Pizza meatballs
Pizza meatballs
Pizza meatballs
Ingrediënten
4 personen
Bloem
300 g
Gedroogde gist
2 el
Zout
1 tl
Water
0,2 l
Gedroogde marjolein
1 el
Olijfolie
1 scheutje
Gedroogde oregano
1 el
Gedroogde oregano
1 snuifje
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Gedroogde tijm
1 snuifje
Tomatenpuree
70 g
Tomaten
400 g
Harissa
Gemengd gehakt
400 g
Paneermeel
50 g
Peper
Mozzarella
200 g
Rucola
0,5 bosjes
Basilicum
0,5 bosjes
Ei
1
Benodigdheden
Een keukenmachine met kneedhaak en met het k vormig hulpstuk, een pizzasteen, een pizzaschep, een deegrol
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het deeg
300 g bloem, 2 el gedroogde gist
1
Doe de bloem in de kom van de keukenmachine. Maak een kuiltje in het midden en strooi er de gist in.
1 tl zout
2
Strooi het zout langs de buitenkant. Zorg dat het niet in contact komt met de gist.
0,2 l Water, 1 el gedroogde marjolein, 1 scheutje olijfolie, 1 el gedroogde oregano
3
Giet het water in het kuiltje en kneed tot een elastisch deeg met de keukenmachine. Kruid met marjolein en oregano. Doe er een scheutje olijfolie bij.
4
Laat de keukenmachine ongeveer 10 minuten draaien.
5
Leg dan een vochtige, schone keukenhanddoek over de kom of dek af met wat huishoudfolie.
6
Laat het deeg een tijdje rijzen op een warme plaats.
De saus
7
Verhit een flinke scheut olijfolie op het vuur.
1 Sjalotten
8
Pel en snipper de sjalot. Stoof in de olijfolie.
1 teentje Look
9
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de knoflook bij de sjalot.
1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje gedroogde tijm
10
Kruid met een snuif oregano en een snuif tijm.
70 g Tomatenpuree
11
Doe er de tomatenpuree bij en laat mee aanstoven.
400 g tomaten, Harissa
12
Doe de tomaten in blokjes en een toef harissa bij de saus. Kruid met een snuif zout. Laat zachtjes pruttelen op een laag vuur.
De gehaktballen
13
Verwarm de oven voor op 250 °C. Laat de pizzasteen mee opwarmen.
400 g gemengd gehakt, 50 g paneermeel, peper, 1 ei
14
Meng het gehakt met paneermeel en ei. Dat kan met de hand of met de keukenmachine met het K-vormig hulpstuk. Kruid met peper en zout.
15
Rol kleine balletjes.
16
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Bak de balletjes goudbruin.
Afwerken en serveren
17
Bestuif het werkblad met bloem. Rol het pizzadeeg uit met een deegrol of met de hand zoals Italianen het doen.
18
Bestuif de pizzaschep met bloem. Leg de pizza op de schep.
19
Bestrijk de pizza met tomatensaus. Strooi er wat oregano over.
20
Leg de balletjes op de pizza.
200 g Mozzarella
21
Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pizza.
22
Schuif de pizza op de pizzasteen in de oven.
23
Bak de pizza 10 minuten in de voorverwarmde oven.
24
Haal hem uit de oven met de pizzaschep.
0,5 bosjes Rucola, 0,5 bosjes basilicum
25
Werk af met basilicum en rucola.
26
Maak met de rest van de ingrediënten de volgende pizza’s.
Het deeg
300 g bloem, 2 el gedroogde gist
1
Doe de bloem in de kom van de keukenmachine. Maak een kuiltje in het midden en strooi er de gist in.
1 tl zout
2
Strooi het zout langs de buitenkant. Zorg dat het niet in contact komt met de gist.
0,2 l Water, 1 el gedroogde marjolein, 1 scheutje olijfolie, 1 el gedroogde oregano
3
Giet het water in het kuiltje en kneed tot een elastisch deeg met de keukenmachine. Kruid met marjolein en oregano. Doe er een scheutje olijfolie bij.
4
Laat de keukenmachine ongeveer 10 minuten draaien.
5
Leg dan een vochtige, schone keukenhanddoek over de kom of dek af met wat huishoudfolie.
6
Laat het deeg een tijdje rijzen op een warme plaats.
De saus
7
Verhit een flinke scheut olijfolie op het vuur.
1 Sjalotten
8
Pel en snipper de sjalot. Stoof in de olijfolie.
1 teentje Look
9
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de knoflook bij de sjalot.
1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje gedroogde tijm
10
Kruid met een snuif oregano en een snuif tijm.
70 g Tomatenpuree
11
Doe er de tomatenpuree bij en laat mee aanstoven.
400 g tomaten, Harissa
12
Doe de tomaten in blokjes en een toef harissa bij de saus. Kruid met een snuif zout. Laat zachtjes pruttelen op een laag vuur.
De gehaktballen
13
Verwarm de oven voor op 250 °C. Laat de pizzasteen mee opwarmen.
400 g gemengd gehakt, 50 g paneermeel, peper, 1 ei
14
Meng het gehakt met paneermeel en ei. Dat kan met de hand of met de keukenmachine met het K-vormig hulpstuk. Kruid met peper en zout.
15
Rol kleine balletjes.
16
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Bak de balletjes goudbruin.
Afwerken en serveren
17
Bestuif het werkblad met bloem. Rol het pizzadeeg uit met een deegrol of met de hand zoals Italianen het doen.
18
Bestuif de pizzaschep met bloem. Leg de pizza op de schep.
19
Bestrijk de pizza met tomatensaus. Strooi er wat oregano over.
20
Leg de balletjes op de pizza.
200 g Mozzarella
21
Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pizza.
22
Schuif de pizza op de pizzasteen in de oven.
23
Bak de pizza 10 minuten in de voorverwarmde oven.
24
Haal hem uit de oven met de pizzaschep.
0,5 bosjes Rucola, 0,5 bosjes basilicum
25
Werk af met basilicum en rucola.
26
Maak met de rest van de ingrediënten de volgende pizza’s.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Bloem
300 g
Gedroogde gist
2 el
Zout
1 tl
Water
0,2 l
Gedroogde marjolein
1 el
Olijfolie
1 scheutje
Gedroogde oregano
1 el
Gedroogde oregano
1 snuifje
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Gedroogde tijm
1 snuifje
Tomatenpuree
70 g
Tomaten
400 g
Harissa
Gemengd gehakt
400 g
Paneermeel
50 g
Peper
Mozzarella
200 g
Rucola
0,5 bosjes
Basilicum
0,5 bosjes
Ei
1
Pizza meatballs
Een pizza bak je kort en krachtig. Alle ingrediënten die erop liggen, moeten dus al gaar zijn. Daarom bak je de balletjes van tevoren.Instructies
Het deeg
300 g bloem, 2 el gedroogde gist
1
Doe de bloem in de kom van de keukenmachine. Maak een kuiltje in het midden en strooi er de gist in.
1 tl zout
2
Strooi het zout langs de buitenkant. Zorg dat het niet in contact komt met de gist.
0,2 l Water, 1 el gedroogde marjolein, 1 scheutje olijfolie, 1 el gedroogde oregano
3
Giet het water in het kuiltje en kneed tot een elastisch deeg met de keukenmachine. Kruid met marjolein en oregano. Doe er een scheutje olijfolie bij.
4
Laat de keukenmachine ongeveer 10 minuten draaien.
5
Leg dan een vochtige, schone keukenhanddoek over de kom of dek af met wat huishoudfolie.
6
Laat het deeg een tijdje rijzen op een warme plaats.
De saus
7
Verhit een flinke scheut olijfolie op het vuur.
1 Sjalotten
8
Pel en snipper de sjalot. Stoof in de olijfolie.
1 teentje Look
9
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de knoflook bij de sjalot.
1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje gedroogde tijm
10
Kruid met een snuif oregano en een snuif tijm.
70 g Tomatenpuree
11
Doe er de tomatenpuree bij en laat mee aanstoven.
400 g tomaten, Harissa
12
Doe de tomaten in blokjes en een toef harissa bij de saus. Kruid met een snuif zout. Laat zachtjes pruttelen op een laag vuur.
De gehaktballen
13
Verwarm de oven voor op 250 °C. Laat de pizzasteen mee opwarmen.
400 g gemengd gehakt, 50 g paneermeel, peper, 1 ei
14
Meng het gehakt met paneermeel en ei. Dat kan met de hand of met de keukenmachine met het K-vormig hulpstuk. Kruid met peper en zout.
15
Rol kleine balletjes.
16
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Bak de balletjes goudbruin.
Afwerken en serveren
17
Bestuif het werkblad met bloem. Rol het pizzadeeg uit met een deegrol of met de hand zoals Italianen het doen.
18
Bestuif de pizzaschep met bloem. Leg de pizza op de schep.
19
Bestrijk de pizza met tomatensaus. Strooi er wat oregano over.
20
Leg de balletjes op de pizza.
200 g Mozzarella
21
Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pizza.
22
Schuif de pizza op de pizzasteen in de oven.
23
Bak de pizza 10 minuten in de voorverwarmde oven.
24
Haal hem uit de oven met de pizzaschep.
0,5 bosjes Rucola, 0,5 bosjes basilicum
25
Werk af met basilicum en rucola.
26
Maak met de rest van de ingrediënten de volgende pizza’s.