dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Bavette met rode wijnboter en gebakken aardappelschijfjes (thumbnail)Bavette met rode wijnboter en gebakken aardappelschijfjes

Bavette met rode wijnboter en gebakken aardappelschijfjes

1u 10m
13
-
3.2K
Recepten

Bavette met rode wijnboter en gebakken aardappelschijfjes

Bavette, ook wel bekend als flankbiefstuk, is een rasechte klassieker onder de vleesbereidingen. Dit stukje rundsvlees is de moeite waard om eens te kopen of te bestellen bij een lokale beenhouwer of in sommige grootwarenhuizen.
Bavette met rode wijnboter en gebakken aardappelschijfjes (thumbnail)Bavette met rode wijnboter en gebakken aardappelschijfjes

Bavette met rode wijnboter en gebakken aardappelschijfjes

1u 10m
13
-
3.2K
Recepten

Bavette met rode wijnboter en gebakken aardappelschijfjes

Bavette, ook wel bekend als flankbiefstuk, is een rasechte klassieker onder de vleesbereidingen. Dit stukje rundsvlees is de moeite waard om eens te kopen of te bestellen bij een lokale beenhouwer of in sommige grootwarenhuizen.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 10m
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes3.2K

Ingrediënten

4 personen
Bavette
600 g
Peper
Grof zout
Tijm
Look
1,25 teentjes
Sjalotten
2
Boter
1 klont
Boter
200 g
Rozemarijn
Rode wijn
0,2 l
Vastkokende aardappelen
600 g
Zout
Krulpeterselie
Waterkers

Benodigdheden

Een grillpan

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

600 g bavette
1
Haal de bavette tijdig uit de koelkast en laat het vlees op temperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor op 60 - 62°C.
peper, grof zout, tijm, 1 teentje Look
3
Leg de bavette in een ovenschaal en breng op smaak met peper, zout, een scheutje olijfolie, enkele takjes rozemarijn en een fijngesneden teentje look.
4
Zet de ovenschaal gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
2 Sjalotten, 1 klont boter
5
Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Laat een klontje boter smelten in een steelpannetje en stoof er de sjalotten in aan.
rozemarijn, 0,2 l rode wijn
6
Breng op smaak met enkele takjes rozemarijn en blus het geheel vervolgens met de rode wijn. Laat de rode wijn helemaal inkoken.
600 g Vastkokende aardappelen
7
Spoel de aardappelen onder koud water en snijd ze in relatief dikke schijven.
zout
8
Kook ze vervolgens gaar in een pot gezouten water.
200 g boter, 0,25 teentjes Look, krulpeterselie, grof zout, peper
9
Doe de malse boter in blokjes in een mengkom en plet ze vervolgens. Rasp er ¼ van een teentje look bij en breng verder op smaak met enkele fijngesnipperde takjes peterselie, grof zout en peper.
10
Laat de sjalotten afkoelen als de wijn zo goed als helemaal is ingekookt.
11
Giet de aardappelschijfjes af, leg ze in een ovenschaal en zet de ovenschaal even in de diepvriezer.
grof zout, peper
12
Meng de sjalotten onder de malse boter en breng verder op smaak met een flinke snuif grof zout en peper. Rol het geheel op tot een worst in een vel zilverpapier. Laat verder afkoelen in de koelkast.
13
Laat een grillpan heet worden op het vuur. Haal het vlees uit de oven en bak het goudbruin aan beide kanten in de hete grillpan. Reken zo’n 4 minuten voor elke kant, afhankelijk van de dikte van het stuk vlees.
14
Frituur de aardappelschijfjes. Laat ze vervolgens even uitlekken op een vel keukenpapier.
15
Snijd enkele schijfjes van de verharde boter.
16
Snijd het vlees tegen de draad in en leg enkele plakjes op een bord. Leg er een schijfje boter op.
Waterkers
17
Pluk de blaadjes van de waterkers en spoel ze in koud water. Laat de waterkers even uitlekken. Leg enkele plukjes bij het vlees en breng op smaak met een scheutje olijfolie en azijn naar keuze.
18
Serveer er de gebakken aardappelschijfjes bij.
1
Haal de bavette tijdig uit de koelkast en laat het vlees op temperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor op 60 - 62°C.

Instructies

600 g bavette
1
Haal de bavette tijdig uit de koelkast en laat het vlees op temperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor op 60 - 62°C.
peper, grof zout, tijm, 1 teentje Look
3
Leg de bavette in een ovenschaal en breng op smaak met peper, zout, een scheutje olijfolie, enkele takjes rozemarijn en een fijngesneden teentje look.
4
Zet de ovenschaal gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
2 Sjalotten, 1 klont boter
5
Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Laat een klontje boter smelten in een steelpannetje en stoof er de sjalotten in aan.
rozemarijn, 0,2 l rode wijn
6
Breng op smaak met enkele takjes rozemarijn en blus het geheel vervolgens met de rode wijn. Laat de rode wijn helemaal inkoken.
600 g Vastkokende aardappelen
7
Spoel de aardappelen onder koud water en snijd ze in relatief dikke schijven.
zout
8
Kook ze vervolgens gaar in een pot gezouten water.
200 g boter, 0,25 teentjes Look, krulpeterselie, grof zout, peper
9
Doe de malse boter in blokjes in een mengkom en plet ze vervolgens. Rasp er ¼ van een teentje look bij en breng verder op smaak met enkele fijngesnipperde takjes peterselie, grof zout en peper.
10
Laat de sjalotten afkoelen als de wijn zo goed als helemaal is ingekookt.
11
Giet de aardappelschijfjes af, leg ze in een ovenschaal en zet de ovenschaal even in de diepvriezer.
grof zout, peper
12
Meng de sjalotten onder de malse boter en breng verder op smaak met een flinke snuif grof zout en peper. Rol het geheel op tot een worst in een vel zilverpapier. Laat verder afkoelen in de koelkast.
13
Laat een grillpan heet worden op het vuur. Haal het vlees uit de oven en bak het goudbruin aan beide kanten in de hete grillpan. Reken zo’n 4 minuten voor elke kant, afhankelijk van de dikte van het stuk vlees.
14
Frituur de aardappelschijfjes. Laat ze vervolgens even uitlekken op een vel keukenpapier.
15
Snijd enkele schijfjes van de verharde boter.
16
Snijd het vlees tegen de draad in en leg enkele plakjes op een bord. Leg er een schijfje boter op.
Waterkers
17
Pluk de blaadjes van de waterkers en spoel ze in koud water. Laat de waterkers even uitlekken. Leg enkele plukjes bij het vlees en breng op smaak met een scheutje olijfolie en azijn naar keuze.
18
Serveer er de gebakken aardappelschijfjes bij.
1
Haal de bavette tijdig uit de koelkast en laat het vlees op temperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor op 60 - 62°C.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Bavette met rode wijnboter en gebakken aardappelschijfjes (thumbnail)Bavette met rode wijnboter en gebakken aardappelschijfjes
4 personen
1u 10m
Ingrediënten
Bavette
600 g
Peper
Grof zout
Tijm
Look
1,25 teentjes
Sjalotten
2
Boter
1 klont
Boter
200 g
Rozemarijn
Rode wijn
0,2 l
Vastkokende aardappelen
600 g
Zout
Krulpeterselie
Waterkers

Bavette met rode wijnboter en gebakken aardappelschijfjes

Bavette, ook wel bekend als flankbiefstuk, is een rasechte klassieker onder de vleesbereidingen. Dit stukje rundsvlees is de moeite waard om eens te kopen of te bestellen bij een lokale beenhouwer of in sommige grootwarenhuizen.
Instructies
600 g bavette
1
Haal de bavette tijdig uit de koelkast en laat het vlees op temperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor op 60 - 62°C.
peper, grof zout, tijm, 1 teentje Look
3
Leg de bavette in een ovenschaal en breng op smaak met peper, zout, een scheutje olijfolie, enkele takjes rozemarijn en een fijngesneden teentje look.
4
Zet de ovenschaal gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
2 Sjalotten, 1 klont boter
5
Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Laat een klontje boter smelten in een steelpannetje en stoof er de sjalotten in aan.
rozemarijn, 0,2 l rode wijn
6
Breng op smaak met enkele takjes rozemarijn en blus het geheel vervolgens met de rode wijn. Laat de rode wijn helemaal inkoken.
600 g Vastkokende aardappelen
7
Spoel de aardappelen onder koud water en snijd ze in relatief dikke schijven.
zout
8
Kook ze vervolgens gaar in een pot gezouten water.
200 g boter, 0,25 teentjes Look, krulpeterselie, grof zout, peper
9
Doe de malse boter in blokjes in een mengkom en plet ze vervolgens. Rasp er ¼ van een teentje look bij en breng verder op smaak met enkele fijngesnipperde takjes peterselie, grof zout en peper.
10
Laat de sjalotten afkoelen als de wijn zo goed als helemaal is ingekookt.
11
Giet de aardappelschijfjes af, leg ze in een ovenschaal en zet de ovenschaal even in de diepvriezer.
grof zout, peper
12
Meng de sjalotten onder de malse boter en breng verder op smaak met een flinke snuif grof zout en peper. Rol het geheel op tot een worst in een vel zilverpapier. Laat verder afkoelen in de koelkast.
13
Laat een grillpan heet worden op het vuur. Haal het vlees uit de oven en bak het goudbruin aan beide kanten in de hete grillpan. Reken zo’n 4 minuten voor elke kant, afhankelijk van de dikte van het stuk vlees.
14
Frituur de aardappelschijfjes. Laat ze vervolgens even uitlekken op een vel keukenpapier.
15
Snijd enkele schijfjes van de verharde boter.
16
Snijd het vlees tegen de draad in en leg enkele plakjes op een bord. Leg er een schijfje boter op.
Waterkers
17
Pluk de blaadjes van de waterkers en spoel ze in koud water. Laat de waterkers even uitlekken. Leg enkele plukjes bij het vlees en breng op smaak met een scheutje olijfolie en azijn naar keuze.
18
Serveer er de gebakken aardappelschijfjes bij.