Kip op de grill met een salade van gepofte aardappelen
Kip op de grill met een salade van gepofte aardappelen
Kip op de grill met een salade van gepofte aardappelen
Kip op de grill met een salade van gepofte aardappelen
Ingrediënten
4 personen
Fijne olijfolie
1 scheutje
Kippenbouten
4
Mosterd
3 el
Honing
2 el
Ketjap manis
2 el
Azijn
2 el
Paprikapoeder
1 tl
Peper
Aardappelengroot
8
Zout
Radijzen
2 bosjes
Rucola
100 g
Balsamico
1 scheutje
Benodigdheden
Een barbecue, een borsteltje, vellen aluminiumfolie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Kip op de grill met een salade van gepofte aardappelen
1
Stook de barbecue heet.
2
Spoel de aardappelen schoon en smeer een laagje olie over elk exemplaar. Voeg een snuif grof (zee)zout toe, verpak elke aardappel in zilverpapier en prik er een paar keer in.
TIPWil je sneller gare aardappelen hebben? Kook ze dan 10 minuten voor.
3
Laat de aardappelen garen bovenop de hete kolen, bij voorkeur in een alumlinium schaaltje. Reken hiervoor ongeveer een uur.
4
TIP: Wil je sneller gare aardappelen hebben? Kook ze dan 10 minuten voor.
5
Doe de mosterd, de honing, de ketjap manis (Indonesische zoete sojasaus) en de azijn in een mengschaaltje. Roer alles tot een pittig glazuur en kruid het met gerookt paprikapoeder en wat peper van de molen.
TIPHou je van een pikanter glazuur, voeg dan wat hete chilisaus toe.
6
TIP: Hou je van een pikanter glazuur, voeg dan wat hete chilisaus toe.
7
Verdeel de kippenbouten in een drumstick en een kippendij. Snij het vlees los met een scherp mes en kraak het bot.
8
Maak kruisgewijs ondiepe insnijdingen in elk stuk kip. Leg het kippenvlees op een schaal en strijk het bovenaan in met wat glazuur. (bv. op de velkant van de dijen) Overdrijf niet, want het glazuur bouw je op in meerdere keren.
9
Leg de stukken kip met de ingestreken zijde op de rand van het grillrooster, waar de kolen iets minder hitte afgeven. (Sluit indien mogelijk het deksel.) Draai ze na zo’n 10 minuten om.
10
Herhaal dit 3 tot 4 keer tot alle stukken kip mals en gaar zijn tot op het bot, zonder te verbranden. Strijk tussendoor telkens een lagje marinade over het vlees.
11
Bereid tussendoor de salade. Snij het loof van de radijsjes en spoel ze schoon. Snij de bolletjes middendoor, of verdeel grote exemplaren in kwarten. Spoel ook de rucola.
12
Haal de gepofte aardappelen uit het zilverpapier, doe ze in een ruime serveerschaal en plet ze grof. Voeg de stukjes radijs toe.
13
Schenk er fijne olijfolie en wat balsamico over en kruid de lauwe salade met peper van de molen. Voeg enkel zout toe, indien nodig. Meng alles.
14
Schik de gegrilde stukken kip bovenop de salade en werk het gerecht af met rucola en eventueel een likje fijne olijfolie.
Kip op de grill met een salade van gepofte aardappelen
1
Stook de barbecue heet.
2
Spoel de aardappelen schoon en smeer een laagje olie over elk exemplaar. Voeg een snuif grof (zee)zout toe, verpak elke aardappel in zilverpapier en prik er een paar keer in.
TIPWil je sneller gare aardappelen hebben? Kook ze dan 10 minuten voor.
3
Laat de aardappelen garen bovenop de hete kolen, bij voorkeur in een alumlinium schaaltje. Reken hiervoor ongeveer een uur.
4
TIP: Wil je sneller gare aardappelen hebben? Kook ze dan 10 minuten voor.
5
Doe de mosterd, de honing, de ketjap manis (Indonesische zoete sojasaus) en de azijn in een mengschaaltje. Roer alles tot een pittig glazuur en kruid het met gerookt paprikapoeder en wat peper van de molen.
TIPHou je van een pikanter glazuur, voeg dan wat hete chilisaus toe.
6
TIP: Hou je van een pikanter glazuur, voeg dan wat hete chilisaus toe.
7
Verdeel de kippenbouten in een drumstick en een kippendij. Snij het vlees los met een scherp mes en kraak het bot.
8
Maak kruisgewijs ondiepe insnijdingen in elk stuk kip. Leg het kippenvlees op een schaal en strijk het bovenaan in met wat glazuur. (bv. op de velkant van de dijen) Overdrijf niet, want het glazuur bouw je op in meerdere keren.
9
Leg de stukken kip met de ingestreken zijde op de rand van het grillrooster, waar de kolen iets minder hitte afgeven. (Sluit indien mogelijk het deksel.) Draai ze na zo’n 10 minuten om.
10
Herhaal dit 3 tot 4 keer tot alle stukken kip mals en gaar zijn tot op het bot, zonder te verbranden. Strijk tussendoor telkens een lagje marinade over het vlees.
11
Bereid tussendoor de salade. Snij het loof van de radijsjes en spoel ze schoon. Snij de bolletjes middendoor, of verdeel grote exemplaren in kwarten. Spoel ook de rucola.
12
Haal de gepofte aardappelen uit het zilverpapier, doe ze in een ruime serveerschaal en plet ze grof. Voeg de stukjes radijs toe.
13
Schenk er fijne olijfolie en wat balsamico over en kruid de lauwe salade met peper van de molen. Voeg enkel zout toe, indien nodig. Meng alles.
14
Schik de gegrilde stukken kip bovenop de salade en werk het gerecht af met rucola en eventueel een likje fijne olijfolie.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 10m
Ingrediënten
Fijne olijfolie
1 scheutje
Kippenbouten
4
Mosterd
3 el
Honing
2 el
Ketjap manis
2 el
Azijn
2 el
Paprikapoeder
1 tl
Peper
Aardappelengroot
8
Zout
Radijzen
2 bosjes
Rucola
100 g
Balsamico
1 scheutje
Kip op de grill met een salade van gepofte aardappelen
Zolang je kan barbecueën, zolang blijft de zomer duren. Jeroen blijft de grootste fan van de klassieke houtskoolbarbecue, maar deze bereiding kan je ook maken op een gasbarbecue, of in de oven.Jeroen bakt stukken kip, terwijl ze beetje bij beetje ingestreken worden met een eenvoudig zoet-zuur glazuur, met een beetje scherpte. De malse kip serveert hij met een salade van gepofte aardappelen, radijsjes en rucola.Instructies
Kip op de grill met een salade van gepofte aardappelen
1
Stook de barbecue heet.
2
Spoel de aardappelen schoon en smeer een laagje olie over elk exemplaar. Voeg een snuif grof (zee)zout toe, verpak elke aardappel in zilverpapier en prik er een paar keer in.
TIPWil je sneller gare aardappelen hebben? Kook ze dan 10 minuten voor.
3
Laat de aardappelen garen bovenop de hete kolen, bij voorkeur in een alumlinium schaaltje. Reken hiervoor ongeveer een uur.
4
TIP: Wil je sneller gare aardappelen hebben? Kook ze dan 10 minuten voor.
5
Doe de mosterd, de honing, de ketjap manis (Indonesische zoete sojasaus) en de azijn in een mengschaaltje. Roer alles tot een pittig glazuur en kruid het met gerookt paprikapoeder en wat peper van de molen.
TIPHou je van een pikanter glazuur, voeg dan wat hete chilisaus toe.
6
TIP: Hou je van een pikanter glazuur, voeg dan wat hete chilisaus toe.
7
Verdeel de kippenbouten in een drumstick en een kippendij. Snij het vlees los met een scherp mes en kraak het bot.
8
Maak kruisgewijs ondiepe insnijdingen in elk stuk kip. Leg het kippenvlees op een schaal en strijk het bovenaan in met wat glazuur. (bv. op de velkant van de dijen) Overdrijf niet, want het glazuur bouw je op in meerdere keren.
9
Leg de stukken kip met de ingestreken zijde op de rand van het grillrooster, waar de kolen iets minder hitte afgeven. (Sluit indien mogelijk het deksel.) Draai ze na zo’n 10 minuten om.
10
Herhaal dit 3 tot 4 keer tot alle stukken kip mals en gaar zijn tot op het bot, zonder te verbranden. Strijk tussendoor telkens een lagje marinade over het vlees.
11
Bereid tussendoor de salade. Snij het loof van de radijsjes en spoel ze schoon. Snij de bolletjes middendoor, of verdeel grote exemplaren in kwarten. Spoel ook de rucola.
12
Haal de gepofte aardappelen uit het zilverpapier, doe ze in een ruime serveerschaal en plet ze grof. Voeg de stukjes radijs toe.
13
Schenk er fijne olijfolie en wat balsamico over en kruid de lauwe salade met peper van de molen. Voeg enkel zout toe, indien nodig. Meng alles.
14
Schik de gegrilde stukken kip bovenop de salade en werk het gerecht af met rucola en eventueel een likje fijne olijfolie.