Broodje eiersalade
Broodje eiersalade
Met dit recept leer je zelf eiersalade maken. Het perfecte broodbeleg! De smeuïge salade, gecombineerd met verse kruiden of knapperige groenten, zorgt voor een heerlijke bite. Ideaal voor wie houdt van eenvoudig en lekker, zonder poespas!
Broodje eiersalade
Broodje eiersalade
Met dit recept leer je zelf eiersalade maken. Het perfecte broodbeleg! De smeuïge salade, gecombineerd met verse kruiden of knapperige groenten, zorgt voor een heerlijke bite. Ideaal voor wie houdt van eenvoudig en lekker, zonder poespas!
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Mayonaise
1 el
VeganaisePlantaardig lekker, download de gids nu
Komkommers
0,33
Eieren
4
Platte kaas
1 el
Lente-uien
2,67
Augurkenin 't zuur
6,67
Kappertjes
0,67 el
Peper
Zout
Zuurdesembroodmini's
4
Ad door GAIA
Veganaise
Plantaardig lekker, download de gids nuLekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!
Maak de eiersalade
1
Kook de eieren hard gedurende 8 minuten in kokend gezouten water. Haal de eieren eruit, laat volledig afkoelen in koud water. Pel de eieren en prak ze met een vork.
2
Maak de lente-uitjes schoon en snijd in ringetjes. Snijd de augurkjes fijn. Meng de lente-uitjes, kappertjes en fijngesneden augurk onder de geprakte eieren en lepel de mayonaise en de platte kaas onder de geprakte eieren. Breng de eiersalade op smaak met peper en zout.
Afwerking
3
Spoel de komkommer en snijd overlangs in lange dunne repen met een dunschiller of eventueel een mandoline. Snijd de broodjes doormidden.
4
Beleg ieder broodje met enkele plakjes komkommer en besmeer rijkelijk met eiersalade en kruid extra met peper.
1
Kook de eieren hard gedurende 8 minuten in kokend gezouten water. Haal de eieren eruit, laat volledig afkoelen in koud water. Pel de eieren en prak ze met een vork.
2
Maak de lente-uitjes schoon en snijd in ringetjes. Snijd de augurkjes fijn. Meng de lente-uitjes, kappertjes en fijngesneden augurk onder de geprakte eieren en lepel de mayonaise en de platte kaas onder de geprakte eieren. Breng de eiersalade op smaak met peper en zout.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door GAIA
Veganaise
Plantaardig lekker, download de gids nuLekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!
Maak de eiersalade
1
Kook de eieren hard gedurende 8 minuten in kokend gezouten water. Haal de eieren eruit, laat volledig afkoelen in koud water. Pel de eieren en prak ze met een vork.
2
Maak de lente-uitjes schoon en snijd in ringetjes. Snijd de augurkjes fijn. Meng de lente-uitjes, kappertjes en fijngesneden augurk onder de geprakte eieren en lepel de mayonaise en de platte kaas onder de geprakte eieren. Breng de eiersalade op smaak met peper en zout.
Afwerking
3
Spoel de komkommer en snijd overlangs in lange dunne repen met een dunschiller of eventueel een mandoline. Snijd de broodjes doormidden.
4
Beleg ieder broodje met enkele plakjes komkommer en besmeer rijkelijk met eiersalade en kruid extra met peper.
1
Kook de eieren hard gedurende 8 minuten in kokend gezouten water. Haal de eieren eruit, laat volledig afkoelen in koud water. Pel de eieren en prak ze met een vork.
2
Maak de lente-uitjes schoon en snijd in ringetjes. Snijd de augurkjes fijn. Meng de lente-uitjes, kappertjes en fijngesneden augurk onder de geprakte eieren en lepel de mayonaise en de platte kaas onder de geprakte eieren. Breng de eiersalade op smaak met peper en zout.