dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Varkenskotelet met picklespuree, erwten en wortelen (thumbnail)Varkenskotelet met picklespuree, erwten en wortelen

Varkenskotelet met picklespuree, erwten en wortelen

40m
12
-
3K
Recepten

Varkenskotelet met picklespuree, erwten en wortelen

Een primeur in Dagelijkse kost: Jeroen maakt picklespuree. Lekker bij een simpel koteletje en een schep ‘ajkkes en poejkkes’ (erwten en wortelen).
Varkenskotelet met picklespuree, erwten en wortelen (thumbnail)Varkenskotelet met picklespuree, erwten en wortelen

Varkenskotelet met picklespuree, erwten en wortelen

40m
12
-
3K
Recepten

Varkenskotelet met picklespuree, erwten en wortelen

Een primeur in Dagelijkse kost: Jeroen maakt picklespuree. Lekker bij een simpel koteletje en een schep ‘ajkkes en poejkkes’ (erwten en wortelen).
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes3K

Ingrediënten

4 personen
Vastkokende aardappelen
800 g
Varkenskoteletten
2
Worteljong, 200 g
1 bosje
Boter
Boter
2 een klontje
Peper
Zout
Diepvrieserwten
400 g
Ajuin
1
Tijm
Melk
1 scheutje
Eierdooiers
2
Picklessaus
3 el

Benodigdheden

Een dunschiller, een pureestamper, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2 varkenskoteletten
1
Haal het varkensvlees tijdig uit de koelkast. Laat de koteletten op kamertemperatuur komen, zodat je ze straks op een perfecte manier kan bakken: met een goudbruin korstje, maar mals vanbinnen.
800 g Vastkokende aardappelen
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
1 bosje Wortel
3
Spoel de wortelen, verwijder het loof en schil ze met een dunschiller. Snijd de wortelen in dikke plakjes.
4
Breng water aan de kook met een snuif zout en kook de wortelen beetgaar.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
boter
5
Smelt een klont boter in een braadpan op een hoog vuur.
peper, zout
6
Kruid de koteletten aan beide kanten met peper en zout.
7
Leg de koteletten in de hete boter en laat ze 4 à 5 minuten stevig bakken langs beide kanten. Voeg een extra klontje boter toe, zodra het braadvet dreigt te verbranden. Zet nadien het vuur wat zachter en laat het vlees nog 5 minuten onaangeroerd liggen.
400 g diepvrieserwten
8
Doe de erwten kort bij de wortelen. Giet af en laat uitlekken.
1 ajuin, boter
9
Pel de ui en snipper ze fijn. Stoof aan in een kookpot met een klontje boter.
peper, zout, tijm, 1 een klontje boter
10
Doe de erwten en wortelen erbij. Kruid met peper, zout en fijngesnipperde tijm. Roer er nog een klontje boter door.
1 een klontje boter, 1 scheutje melk, 2 eierdooiers, zout, 3 el Picklessaus
11
Giet de aardappelen af en plet tot puree met een klontje boter, een scheutje melk en de eierdooiers. Kruid met zout en breng verder op smaak met pickles.
12
Serveer de varkenskoteletten met de picklespuree en een schep erwten en wortelen.
1
Haal het varkensvlees tijdig uit de koelkast. Laat de koteletten op kamertemperatuur komen, zodat je ze straks op een perfecte manier kan bakken: met een goudbruin korstje, maar mals vanbinnen.
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

Instructies

2 varkenskoteletten
1
Haal het varkensvlees tijdig uit de koelkast. Laat de koteletten op kamertemperatuur komen, zodat je ze straks op een perfecte manier kan bakken: met een goudbruin korstje, maar mals vanbinnen.
800 g Vastkokende aardappelen
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
1 bosje Wortel
3
Spoel de wortelen, verwijder het loof en schil ze met een dunschiller. Snijd de wortelen in dikke plakjes.
4
Breng water aan de kook met een snuif zout en kook de wortelen beetgaar.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
boter
5
Smelt een klont boter in een braadpan op een hoog vuur.
peper, zout
6
Kruid de koteletten aan beide kanten met peper en zout.
7
Leg de koteletten in de hete boter en laat ze 4 à 5 minuten stevig bakken langs beide kanten. Voeg een extra klontje boter toe, zodra het braadvet dreigt te verbranden. Zet nadien het vuur wat zachter en laat het vlees nog 5 minuten onaangeroerd liggen.
400 g diepvrieserwten
8
Doe de erwten kort bij de wortelen. Giet af en laat uitlekken.
1 ajuin, boter
9
Pel de ui en snipper ze fijn. Stoof aan in een kookpot met een klontje boter.
peper, zout, tijm, 1 een klontje boter
10
Doe de erwten en wortelen erbij. Kruid met peper, zout en fijngesnipperde tijm. Roer er nog een klontje boter door.
1 een klontje boter, 1 scheutje melk, 2 eierdooiers, zout, 3 el Picklessaus
11
Giet de aardappelen af en plet tot puree met een klontje boter, een scheutje melk en de eierdooiers. Kruid met zout en breng verder op smaak met pickles.
12
Serveer de varkenskoteletten met de picklespuree en een schep erwten en wortelen.
1
Haal het varkensvlees tijdig uit de koelkast. Laat de koteletten op kamertemperatuur komen, zodat je ze straks op een perfecte manier kan bakken: met een goudbruin korstje, maar mals vanbinnen.
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Varkenskotelet met picklespuree, erwten en wortelen (thumbnail)Varkenskotelet met picklespuree, erwten en wortelen
4 personen
40m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
800 g
Varkenskoteletten
2
Worteljong, 200 g
1 bosje
Boter
Boter
2 een klontje
Peper
Zout
Diepvrieserwten
400 g
Ajuin
1
Tijm
Melk
1 scheutje
Eierdooiers
2
Picklessaus
3 el

Varkenskotelet met picklespuree, erwten en wortelen

Een primeur in Dagelijkse kost: Jeroen maakt picklespuree. Lekker bij een simpel koteletje en een schep ‘ajkkes en poejkkes’ (erwten en wortelen).
Instructies
2 varkenskoteletten
1
Haal het varkensvlees tijdig uit de koelkast. Laat de koteletten op kamertemperatuur komen, zodat je ze straks op een perfecte manier kan bakken: met een goudbruin korstje, maar mals vanbinnen.
800 g Vastkokende aardappelen
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
1 bosje Wortel
3
Spoel de wortelen, verwijder het loof en schil ze met een dunschiller. Snijd de wortelen in dikke plakjes.
4
Breng water aan de kook met een snuif zout en kook de wortelen beetgaar.
boter
5
Smelt een klont boter in een braadpan op een hoog vuur.
peper, zout
6
Kruid de koteletten aan beide kanten met peper en zout.
7
Leg de koteletten in de hete boter en laat ze 4 à 5 minuten stevig bakken langs beide kanten. Voeg een extra klontje boter toe, zodra het braadvet dreigt te verbranden. Zet nadien het vuur wat zachter en laat het vlees nog 5 minuten onaangeroerd liggen.
400 g diepvrieserwten
8
Doe de erwten kort bij de wortelen. Giet af en laat uitlekken.
1 ajuin, boter
9
Pel de ui en snipper ze fijn. Stoof aan in een kookpot met een klontje boter.
peper, zout, tijm, 1 een klontje boter
10
Doe de erwten en wortelen erbij. Kruid met peper, zout en fijngesnipperde tijm. Roer er nog een klontje boter door.
1 een klontje boter, 1 scheutje melk, 2 eierdooiers, zout, 3 el Picklessaus
11
Giet de aardappelen af en plet tot puree met een klontje boter, een scheutje melk en de eierdooiers. Kruid met zout en breng verder op smaak met pickles.
12
Serveer de varkenskoteletten met de picklespuree en een schep erwten en wortelen.