Spinazieburger met tomatensalsa
Spinazieburger met tomatensalsa
Spinazieburger met tomatensalsa
Spinazieburger met tomatensalsa
Ingrediënten
4 personen
Spinazie
300 g
Bulgur
75 g
Currypoeder
1 snuifje
Kurkuma
1 snuifje
Look
1 teentje
Boter
1 een klontje
Zout
3 snuifjes
Peper
2 snuifjes
Tomaten
3
Puntpaprikagroen
1
Ajuinklein
1
Jalapenopepergroen
1
Olijfolie
2 scheutjes
Witte wijnazijn
1 scheutje
Platte peterselie
Eierdooier
1
Havermout
50 g
Paneermeel
100 g
Balsamico
1 scheutje
Benodigdheden
Blender, blender, een vergiet of zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
300 g spinazie
1
Kuis en was de spinazie en laat uitlekken.
75 g bulgur, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje kurkuma
2
Kook de bulgur in 10 minuten gaar in gezouten water. Voeg de currypoeder en kurkuma toe aan de bulgur.
1 teentje Look, 1 een klontje boter, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper
3
Pel de look en snipper fijn. Laat een klontje boter smelten in een pan en stoof de spinazie en de look aan. Kruid met peper en zout en laat het meeste vocht verdampen.
3 tomaten, 1 Puntpaprika
4
Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd de tomaten in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomatenpartjes in blokjes. Snijd ook de paprika in blokjes en meng ze onder de tomaten.
1 ajuin
5
Pel de ajuin, snipper ze fijn en voeg toe aan de tomaten.
1 jalapenopeper
6
Snijd de groene jalapeño fijn en voeg toe.
TIPHou je niet van pikant? Begin met een halve jalapeño. Ook kan je de pitjes eruit halen.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje Witte wijnazijn, platte peterselie, 1 snuifje zout
7
Voeg een flinke scheut olijfolie, een scheut witte wijnazijn, wat fijngesneden platte peterselie en een flinke snuif zout toe. Meng alles goed onder elkaar.
TIPNaar smaak kan je ook nog peper toevoegen, maar let op dat het niet te pikant wordt.
1 eierdooier, 50 g havermout
8
Knijp het vocht van de spinazie nog eens extra uit. Doe de dooier, de spinazie, de bulgur en de havermout in de blender en mix tot een stevige pasta.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
100 g paneermeel
9
Doe het paneermeel in een kom.
1 scheutje olijfolie
10
Laat een scheut olie heet worden in een grote pan. Vorm ballen van de spinaziepasta, duw ze plat tussen je handen en haal ze door het paneermeel. Bak de burgers vervolgens goudbruin aan beide kanten.
1 scheutje balsamico, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
11
Maak een kleine salade van rauwe spinazieblaadjes en de salsa. Breng op smaak met wat balsamico, peper en zout. Serveer de spinazieburgers erbij.
300 g spinazie
1
Kuis en was de spinazie en laat uitlekken.
75 g bulgur, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje kurkuma
2
Kook de bulgur in 10 minuten gaar in gezouten water. Voeg de currypoeder en kurkuma toe aan de bulgur.
1 teentje Look, 1 een klontje boter, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper
3
Pel de look en snipper fijn. Laat een klontje boter smelten in een pan en stoof de spinazie en de look aan. Kruid met peper en zout en laat het meeste vocht verdampen.
3 tomaten, 1 Puntpaprika
4
Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd de tomaten in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomatenpartjes in blokjes. Snijd ook de paprika in blokjes en meng ze onder de tomaten.
1 ajuin
5
Pel de ajuin, snipper ze fijn en voeg toe aan de tomaten.
1 jalapenopeper
6
Snijd de groene jalapeño fijn en voeg toe.
TIPHou je niet van pikant? Begin met een halve jalapeño. Ook kan je de pitjes eruit halen.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje Witte wijnazijn, platte peterselie, 1 snuifje zout
7
Voeg een flinke scheut olijfolie, een scheut witte wijnazijn, wat fijngesneden platte peterselie en een flinke snuif zout toe. Meng alles goed onder elkaar.
TIPNaar smaak kan je ook nog peper toevoegen, maar let op dat het niet te pikant wordt.
1 eierdooier, 50 g havermout
8
Knijp het vocht van de spinazie nog eens extra uit. Doe de dooier, de spinazie, de bulgur en de havermout in de blender en mix tot een stevige pasta.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
100 g paneermeel
9
Doe het paneermeel in een kom.
1 scheutje olijfolie
10
Laat een scheut olie heet worden in een grote pan. Vorm ballen van de spinaziepasta, duw ze plat tussen je handen en haal ze door het paneermeel. Bak de burgers vervolgens goudbruin aan beide kanten.
1 scheutje balsamico, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
11
Maak een kleine salade van rauwe spinazieblaadjes en de salsa. Breng op smaak met wat balsamico, peper en zout. Serveer de spinazieburgers erbij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Spinazie
300 g
Bulgur
75 g
Currypoeder
1 snuifje
Kurkuma
1 snuifje
Look
1 teentje
Boter
1 een klontje
Zout
3 snuifjes
Peper
2 snuifjes
Tomaten
3
Puntpaprikagroen
1
Ajuinklein
1
Jalapenopepergroen
1
Olijfolie
2 scheutjes
Witte wijnazijn
1 scheutje
Platte peterselie
Eierdooier
1
Havermout
50 g
Paneermeel
100 g
Balsamico
1 scheutje
Spinazieburger met tomatensalsa
En toen was het plots weer zomer. Zo lijkt het toch als je deze sappige spinazieburger met frisse tomatensalsa thuis probeert! En dat moet je vooral doen, het sal-sa je niet teleurstellen.Instructies
300 g spinazie
1
Kuis en was de spinazie en laat uitlekken.
75 g bulgur, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje kurkuma
2
Kook de bulgur in 10 minuten gaar in gezouten water. Voeg de currypoeder en kurkuma toe aan de bulgur.
1 teentje Look, 1 een klontje boter, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper
3
Pel de look en snipper fijn. Laat een klontje boter smelten in een pan en stoof de spinazie en de look aan. Kruid met peper en zout en laat het meeste vocht verdampen.
3 tomaten, 1 Puntpaprika
4
Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd de tomaten in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomatenpartjes in blokjes. Snijd ook de paprika in blokjes en meng ze onder de tomaten.
1 ajuin
5
Pel de ajuin, snipper ze fijn en voeg toe aan de tomaten.
1 jalapenopeper
6
Snijd de groene jalapeño fijn en voeg toe.
TIPHou je niet van pikant? Begin met een halve jalapeño. Ook kan je de pitjes eruit halen.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje Witte wijnazijn, platte peterselie, 1 snuifje zout
7
Voeg een flinke scheut olijfolie, een scheut witte wijnazijn, wat fijngesneden platte peterselie en een flinke snuif zout toe. Meng alles goed onder elkaar.
TIPNaar smaak kan je ook nog peper toevoegen, maar let op dat het niet te pikant wordt.
1 eierdooier, 50 g havermout
8
Knijp het vocht van de spinazie nog eens extra uit. Doe de dooier, de spinazie, de bulgur en de havermout in de blender en mix tot een stevige pasta.
100 g paneermeel
9
Doe het paneermeel in een kom.
1 scheutje olijfolie
10
Laat een scheut olie heet worden in een grote pan. Vorm ballen van de spinaziepasta, duw ze plat tussen je handen en haal ze door het paneermeel. Bak de burgers vervolgens goudbruin aan beide kanten.
1 scheutje balsamico, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
11
Maak een kleine salade van rauwe spinazieblaadjes en de salsa. Breng op smaak met wat balsamico, peper en zout. Serveer de spinazieburgers erbij.