Witloof met gehakt en spicy mayonaise
Witloof met gehakt en spicy mayonaise
Taco vibes, maar dan verrassend Belgisch: in dit gerecht vervangt een knapperig witloofblaadje de klassieke taco. Je vult het met sappig gehakt, gestoofd witloof en een spicy jalapeñomayo voor extra punch. Serveer als hapje, lunch of lichte maaltijd – en voor wie klassiek wil: ook top in een wrap!
Witloof met gehakt en spicy mayonaise
Witloof met gehakt en spicy mayonaise
Taco vibes, maar dan verrassend Belgisch: in dit gerecht vervangt een knapperig witloofblaadje de klassieke taco. Je vult het met sappig gehakt, gestoofd witloof en een spicy jalapeñomayo voor extra punch. Serveer als hapje, lunch of lichte maaltijd – en voor wie klassiek wil: ook top in een wrap!
Ingrediënten
4 personen
Gemengd gehakt
400 g
Ajuinen
2
Look
3 teentjes
Bakboter
Olijfolie
Witloofstronken
3
Peper
Zout
Basilicum
3 takjes
Witloofstronken
3
Mayonaise
100 g
Jalapenopepers
50 g
Basilicum
1 bosje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Witloofbootjes
2 ajuinen, 3 teentjes Look, olijfolie, Bakboter
1
Snijd de ui en knoflook fijn en stoof aan in wat boter en olijfolie.
Maak de spicy mayonaise
3 stronken witloof
2
Snijd het witloof fijn en bak mee met de ui en look tot alles mooi goudbruin is.
400 g gemengd gehakt, peper, zout
3
Bak het gehakt in een aparte pan en kruid met peper en zout.
4
Meng het gebakken witloof onder het gehakt.
Afwerking
3 stronken witloof
5
Snijd de onderkant van de witloofstronken en haal de blaadjes los. Was en dep droog.
100 g mayonaise, 50 g jalapenopepers, 1 bosje basilicum
6
Hak de opgelegde jalapeño en basilicum fijn. Meng met de mayonaise.
7
Schep het gehakt in een grote schaal en vul enkele witloofblaadjes met het gehaktmengsel. Voeg de andere blaadjes toe.
3 takjes basilicum
8
Werk af met een lepeltje jalapeñomayonaise en extra verse basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Witloofbootjes
2 ajuinen, 3 teentjes Look, olijfolie, Bakboter
1
Snijd de ui en knoflook fijn en stoof aan in wat boter en olijfolie.
Maak de spicy mayonaise
3 stronken witloof
2
Snijd het witloof fijn en bak mee met de ui en look tot alles mooi goudbruin is.
400 g gemengd gehakt, peper, zout
3
Bak het gehakt in een aparte pan en kruid met peper en zout.
4
Meng het gebakken witloof onder het gehakt.
Afwerking
3 stronken witloof
5
Snijd de onderkant van de witloofstronken en haal de blaadjes los. Was en dep droog.
100 g mayonaise, 50 g jalapenopepers, 1 bosje basilicum
6
Hak de opgelegde jalapeño en basilicum fijn. Meng met de mayonaise.
7
Schep het gehakt in een grote schaal en vul enkele witloofblaadjes met het gehaktmengsel. Voeg de andere blaadjes toe.
3 takjes basilicum
8
Werk af met een lepeltje jalapeñomayonaise en extra verse basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden