Instructies

4 personen

Witloofbootjes

2 ajuinen, 3 teentjes Look, olijfolie, Bakboter
1

Snijd de ui en knoflook fijn en stoof aan in wat boter en olijfolie.

Maak de spicy mayonaise

3 stronken witloof
2

Snijd het witloof fijn en bak mee met de ui en look tot alles mooi goudbruin is.

400 g gemengd gehakt, peper, zout
3

Bak het gehakt in een aparte pan en kruid met peper en zout.

4

Meng het gebakken witloof onder het gehakt.

Afwerking

3 stronken witloof
5

Snijd de onderkant van de witloofstronken en haal de blaadjes los. Was en dep droog.

100 g mayonaise, 50 g jalapenopepers, 1 bosje basilicum
6

Hak de opgelegde jalapeño en basilicum fijn. Meng met de mayonaise.

7

Schep het gehakt in een grote schaal en vul enkele witloofblaadjes met het gehaktmengsel. Voeg de andere blaadjes toe.

3 takjes basilicum
8

Werk af met een lepeltje jalapeñomayonaise en extra verse basilicum.