Kalfsfilet met spruiten-appelsalade
Kalfsfilet met spruiten-appelsalade
Gebakken appeltjes, spruiten en walnoten: dit recept brengt alle smaken van de herfst samen voor een heerlijke maaltijd. Een echte topper van Jeroen Meus!
Kalfsfilet met spruiten-appelsalade
Kalfsfilet met spruiten-appelsalade
Gebakken appeltjes, spruiten en walnoten: dit recept brengt alle smaken van de herfst samen voor een heerlijke maaltijd. Een echte topper van Jeroen Meus!
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Kalfsfilet
500 g
Spruiten
500 g
Appels
2
Rozemarijn
1 takje
Walnoten
40 g
Bruine suiker
1 el
Boter
Olijfolie
Peper
Zout
Bereiding
500 g spruiten
1
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Blancheer ze kort in gezouten water en laat ze goed uitlekken.
2 appels
2
Snijd de ongeschilde appelen in plakken van zo'n centimeter dik.
15 g boter, 1 el olijfolie, 1 takje rozemarijn, peper, zout
3
Verhit een klont boter en een scheut olijfolie in een pan. Bak hierin de uitgelekte spruitjes en de appelplakken. Kruid met de rozemarijnnaaldjes, peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat alles zo'n 8 minuten garen. Roer af en toe om.
40 g Walnoten, 35 g boter, 1 el bruine suiker
4
Hak de walnoten grof. Smelt de rest van de boter in een pan en bak er de walnoten in. Bestrooi met de bruine suiker en bak nog een minuutje verder.
500 g Kalfsfilet, 1 el olijfolie, boter, peper, zout
5
Bak de kalfsfilets langs beide kanten krokant in een scheut olijfolie en een klont boter. Kruid met peper en zout. Serveer de kalfsfilets met de spruiten-appelsalade en de gekarameliseerde walnoten. Lekker met een portie puree.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Bereiding
500 g spruiten
1
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Blancheer ze kort in gezouten water en laat ze goed uitlekken.
2 appels
2
Snijd de ongeschilde appelen in plakken van zo'n centimeter dik.
15 g boter, 1 el olijfolie, 1 takje rozemarijn, peper, zout
3
Verhit een klont boter en een scheut olijfolie in een pan. Bak hierin de uitgelekte spruitjes en de appelplakken. Kruid met de rozemarijnnaaldjes, peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat alles zo'n 8 minuten garen. Roer af en toe om.
40 g Walnoten, 35 g boter, 1 el bruine suiker
4
Hak de walnoten grof. Smelt de rest van de boter in een pan en bak er de walnoten in. Bestrooi met de bruine suiker en bak nog een minuutje verder.
500 g Kalfsfilet, 1 el olijfolie, boter, peper, zout
5
Bak de kalfsfilets langs beide kanten krokant in een scheut olijfolie en een klont boter. Kruid met peper en zout. Serveer de kalfsfilets met de spruiten-appelsalade en de gekarameliseerde walnoten. Lekker met een portie puree.