dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kippenbout met coleslaw en krielpatatjes (thumbnail)Kippenbout met coleslaw en krielpatatjes

Kippenbout met coleslaw en krielpatatjes

30m
21
100%
3.4K
Recepten

Kippenbout met coleslaw en krielpatatjes

Deze frisse salade komt oorspronkelijk vanuit Centraal-Europa. De salade kwam bij de Amerikanen terecht, die omdoopten het tot coleslaw, afkomstig van het Nederlandse woord "koolsla". Een simpel kipgerecht dat geschikt is voor iedereen die graag lekker eet, maar weinig tijd heeft om te koken.
Kippenbout met coleslaw en krielpatatjes (thumbnail)Kippenbout met coleslaw en krielpatatjes

Kippenbout met coleslaw en krielpatatjes

30m
21
100%
3.4K
Recepten

Kippenbout met coleslaw en krielpatatjes

Deze frisse salade komt oorspronkelijk vanuit Centraal-Europa. De salade kwam bij de Amerikanen terecht, die omdoopten het tot coleslaw, afkomstig van het Nederlandse woord "koolsla". Een simpel kipgerecht dat geschikt is voor iedereen die graag lekker eet, maar weinig tijd heeft om te koken.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten21
Beoordeling100%
Aantal likes3.4K

Ingrediënten

4 personen
Krielaardappelen
800 g
Kippenbouten
4
Olijfolie
Peper
Kippenkruiden
1 flinke snuif
Provençaalse kruiden
1 flinke snuif
Lookpoeder
1 snuifje
Tijm
Rozemarijn
Rode ui
1
Dragonazijn
1 scheutje
Wortels
4
Spitskool
1
Rozijnen
50 g
Appels
2
Mayonaise
2 el
Limoen
1
Zout
Currypoeder
1 flinke snuif
Peterselie
1 bosje
Appelazijn
1 scheutje

Benodigdheden

Een ovenschaal, een rasp

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De krielaardappelen en de kippenbouten

1
Verwarm de oven voor op 185°C.
800 g krielaardappelen
2
Spoel de krielaardappelen en snijd ze in twee. Leg ze op een bakplaat.
4 kippenbouten, olijfolie, peper, 1 flinke snuif kippenkruiden, 1 flinke snuif Provençaalse kruiden, 1 snuifje Lookpoeder, tijm, rozemarijn
3
Leg de kippenbouten op dezelfde bakplaat. Breng op smaak met een flinke scheut olijfolie, peper, de kippenkruiden, de Provençaalse kruiden, het lookpoeder, enkele takjes tijm en rozemarijn. Giet er nog een extra scheutje olijfolie over en wrijf de kruiden en de olijfolie er goed in met je handen.
4
Schuif de bakplaat met de aardappelen en de kippenbouten in een voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, tot de aardappelen gaar zijn.

De coleslaw

1 rode ui, 1 scheutje dragonazijn
5
Pel de rode ui, snijd ze in fijne ringetjes en leg in een grote slakom. Giet er een scheutje dragonazijn over om kort in te garen.
4 Wortels
6
Schil de wortelen en rasp ze bij de rode ui.
1 spitskool
7
Snijd de spitskool in enkele, grote stukken en rasp bij de andere groenten.
50 g rozijnen
8
Voeg er de rozijntjes aan toe.
2 appels
9
Snijd de appel in plakjes en vervolgens in julienne en meng ze onder de salade.
2 el mayonaise, 1 limoen
10
Voeg er de mayonaise en het limoensap aan toe.
peper, zout, 1 flinke snuif currypoeder, 1 bosje peterselie, 1 scheutje appelazijn
11
Breng de salade op smaak met peper, zout, het kerriepoeder, de fijngesneden platte peterselie en een scheutje azijn.
12
Haal de ovenschaal met de geroosterde aardappelen en gegaarde kippenbouten uit de oven. Lepel wat van de vrijgekomen saus over de kippenbouten om ze mooi te laten blinken.
13
Serveer de coleslaw met enkele patatjes en de kippenbout op een bord.
1
Verwarm de oven voor op 185°C.
2
Spoel de krielaardappelen en snijd ze in twee. Leg ze op een bakplaat.

Instructies

De krielaardappelen en de kippenbouten

1
Verwarm de oven voor op 185°C.
800 g krielaardappelen
2
Spoel de krielaardappelen en snijd ze in twee. Leg ze op een bakplaat.
4 kippenbouten, olijfolie, peper, 1 flinke snuif kippenkruiden, 1 flinke snuif Provençaalse kruiden, 1 snuifje Lookpoeder, tijm, rozemarijn
3
Leg de kippenbouten op dezelfde bakplaat. Breng op smaak met een flinke scheut olijfolie, peper, de kippenkruiden, de Provençaalse kruiden, het lookpoeder, enkele takjes tijm en rozemarijn. Giet er nog een extra scheutje olijfolie over en wrijf de kruiden en de olijfolie er goed in met je handen.
4
Schuif de bakplaat met de aardappelen en de kippenbouten in een voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, tot de aardappelen gaar zijn.

De coleslaw

1 rode ui, 1 scheutje dragonazijn
5
Pel de rode ui, snijd ze in fijne ringetjes en leg in een grote slakom. Giet er een scheutje dragonazijn over om kort in te garen.
4 Wortels
6
Schil de wortelen en rasp ze bij de rode ui.
1 spitskool
7
Snijd de spitskool in enkele, grote stukken en rasp bij de andere groenten.
50 g rozijnen
8
Voeg er de rozijntjes aan toe.
2 appels
9
Snijd de appel in plakjes en vervolgens in julienne en meng ze onder de salade.
2 el mayonaise, 1 limoen
10
Voeg er de mayonaise en het limoensap aan toe.
peper, zout, 1 flinke snuif currypoeder, 1 bosje peterselie, 1 scheutje appelazijn
11
Breng de salade op smaak met peper, zout, het kerriepoeder, de fijngesneden platte peterselie en een scheutje azijn.
12
Haal de ovenschaal met de geroosterde aardappelen en gegaarde kippenbouten uit de oven. Lepel wat van de vrijgekomen saus over de kippenbouten om ze mooi te laten blinken.
13
Serveer de coleslaw met enkele patatjes en de kippenbout op een bord.
1
Verwarm de oven voor op 185°C.
2
Spoel de krielaardappelen en snijd ze in twee. Leg ze op een bakplaat.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kippenbout met coleslaw en krielpatatjes (thumbnail)Kippenbout met coleslaw en krielpatatjes
4 personen
30m
Ingrediënten
Krielaardappelen
800 g
Kippenbouten
4
Olijfolie
Peper
Kippenkruiden
1 flinke snuif
Provençaalse kruiden
1 flinke snuif
Lookpoeder
1 snuifje
Tijm
Rozemarijn
Rode ui
1
Dragonazijn
1 scheutje
Wortels
4
Spitskool
1
Rozijnen
50 g
Appels
2
Mayonaise
2 el
Limoen
1
Zout
Currypoeder
1 flinke snuif
Peterselie
1 bosje
Appelazijn
1 scheutje

Kippenbout met coleslaw en krielpatatjes

Deze frisse salade komt oorspronkelijk vanuit Centraal-Europa. De salade kwam bij de Amerikanen terecht, die omdoopten het tot coleslaw, afkomstig van het Nederlandse woord "koolsla". Een simpel kipgerecht dat geschikt is voor iedereen die graag lekker eet, maar weinig tijd heeft om te koken.
Instructies

De krielaardappelen en de kippenbouten

1
Verwarm de oven voor op 185°C.
800 g krielaardappelen
2
Spoel de krielaardappelen en snijd ze in twee. Leg ze op een bakplaat.
4 kippenbouten, olijfolie, peper, 1 flinke snuif kippenkruiden, 1 flinke snuif Provençaalse kruiden, 1 snuifje Lookpoeder, tijm, rozemarijn
3
Leg de kippenbouten op dezelfde bakplaat. Breng op smaak met een flinke scheut olijfolie, peper, de kippenkruiden, de Provençaalse kruiden, het lookpoeder, enkele takjes tijm en rozemarijn. Giet er nog een extra scheutje olijfolie over en wrijf de kruiden en de olijfolie er goed in met je handen.
4
Schuif de bakplaat met de aardappelen en de kippenbouten in een voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, tot de aardappelen gaar zijn.

De coleslaw

1 rode ui, 1 scheutje dragonazijn
5
Pel de rode ui, snijd ze in fijne ringetjes en leg in een grote slakom. Giet er een scheutje dragonazijn over om kort in te garen.
4 Wortels
6
Schil de wortelen en rasp ze bij de rode ui.
1 spitskool
7
Snijd de spitskool in enkele, grote stukken en rasp bij de andere groenten.
50 g rozijnen
8
Voeg er de rozijntjes aan toe.
2 appels
9
Snijd de appel in plakjes en vervolgens in julienne en meng ze onder de salade.
2 el mayonaise, 1 limoen
10
Voeg er de mayonaise en het limoensap aan toe.
peper, zout, 1 flinke snuif currypoeder, 1 bosje peterselie, 1 scheutje appelazijn
11
Breng de salade op smaak met peper, zout, het kerriepoeder, de fijngesneden platte peterselie en een scheutje azijn.
12
Haal de ovenschaal met de geroosterde aardappelen en gegaarde kippenbouten uit de oven. Lepel wat van de vrijgekomen saus over de kippenbouten om ze mooi te laten blinken.
13
Serveer de coleslaw met enkele patatjes en de kippenbout op een bord.