Kalfstong in dragonsaus met balletjes

Kalfstong in dragonsaus met balletjes

3u
12
-
521
Recepten

Kalfstong in dragonsaus met balletjes

Deze kalfstong in dragonsaus met balletjes is een klassiek en smaakvol gerecht dat indruk zal maken op je gasten. De kalfstong wordt langzaam gekookt tot hij boterzacht is en geserveerd met een romige dragonsaus en smakelijke gehaktballetjes. Perfect voor een feestelijke gelegenheid of een familiediner.
Kalfstong in dragonsaus met balletjes

Kalfstong in dragonsaus met balletjes

3u
12
-
521
Recepten

Kalfstong in dragonsaus met balletjes

Deze kalfstong in dragonsaus met balletjes is een klassiek en smaakvol gerecht dat indruk zal maken op je gasten. De kalfstong wordt langzaam gekookt tot hij boterzacht is en geserveerd met een romige dragonsaus en smakelijke gehaktballetjes. Perfect voor een feestelijke gelegenheid of een familiediner.
Totale tijd3u
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes521

Ingrediënten

4 personen
Bloem
1 el
AH Tarwebloem
AH TarwebloemAltijd prijsfavoriet bij Albert Heijn
Kalfsgehakt
300 g
Kalfsstong
1
Witte wijnazijn
4 el
Witte wijn
1 glas
Sjalotten(fijngesnipperd)
2
Boter
1 el
Room
100 ml
Peper
Zout
Dragon
1 bosje
Eierdooier
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 kalfsstong, zout
1
Leg de kalfstong in een ruime pot met water en voeg 10 gram zout per liter water toe. Breng aan de kook en laat de tong anderhalf uur zachtjes pruttelen onder een deksel. Haal de tong uit de bouillon, maar bewaar de bouillon. Laat de tong 15 minuten afkoelen in koud water.
2
Maak de tong schoon, verwijder de keelstukken en pel de tong.
300 g kalfsgehakt
3
Verwarm de bouillon opnieuw. Draai balletjes van het kalfsgehakt en kook ze gaar in de bouillon, tot ze bovendrijven. Voeg de tong opnieuw toe aan de warme bouillon en zet even opzij.
2 Sjalotten, 1 el boter, 1 el bloem, 1 witte wijn, 4 el Witte wijnazijn
4
Stoof voor de saus de gesnipperde sjalotten in een pannetje met een klont boter. Strooi er de bloem over en roerbak even mee. Blus met de witte wijn en voeg de witte-wijnazijn toe. Schep er dan beetje bij beetje bouillon bij tot je een mooie saus krijgt.
1 bosje dragon, 1 eierdooier, 100 ml Room, peper, zout
5
Roer de gehakte dragon en de eidooier erdoor. Laat de saus opnieuw wat indikken en voeg dan de room toe. Neem de pan van het vuur en kruid af met peper en zout.
6
Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus.
7
Haal de tong uit de bouillon en snijd hem in mooie plakken. Schik de plakken op een schaal en overgiet ze met de dragonsaus. Werk af met nog wat verse dragonsnippers. Lekker met stokbrood of gekookte aardappelen.
1
Leg de kalfstong in een ruime pot met water en voeg 10 gram zout per liter water toe. Breng aan de kook en laat de tong anderhalf uur zachtjes pruttelen onder een deksel. Haal de tong uit de bouillon, maar bewaar de bouillon. Laat de tong 15 minuten afkoelen in koud water.
2
Maak de tong schoon, verwijder de keelstukken en pel de tong.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!


Instructies

1 kalfsstong, zout
1
Leg de kalfstong in een ruime pot met water en voeg 10 gram zout per liter water toe. Breng aan de kook en laat de tong anderhalf uur zachtjes pruttelen onder een deksel. Haal de tong uit de bouillon, maar bewaar de bouillon. Laat de tong 15 minuten afkoelen in koud water.
2
Maak de tong schoon, verwijder de keelstukken en pel de tong.
300 g kalfsgehakt
3
Verwarm de bouillon opnieuw. Draai balletjes van het kalfsgehakt en kook ze gaar in de bouillon, tot ze bovendrijven. Voeg de tong opnieuw toe aan de warme bouillon en zet even opzij.
2 Sjalotten, 1 el boter, 1 el bloem, 1 witte wijn, 4 el Witte wijnazijn
4
Stoof voor de saus de gesnipperde sjalotten in een pannetje met een klont boter. Strooi er de bloem over en roerbak even mee. Blus met de witte wijn en voeg de witte-wijnazijn toe. Schep er dan beetje bij beetje bouillon bij tot je een mooie saus krijgt.
1 bosje dragon, 1 eierdooier, 100 ml Room, peper, zout
5
Roer de gehakte dragon en de eidooier erdoor. Laat de saus opnieuw wat indikken en voeg dan de room toe. Neem de pan van het vuur en kruid af met peper en zout.
6
Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus.
7
Haal de tong uit de bouillon en snijd hem in mooie plakken. Schik de plakken op een schaal en overgiet ze met de dragonsaus. Werk af met nog wat verse dragonsnippers. Lekker met stokbrood of gekookte aardappelen.
1
Leg de kalfstong in een ruime pot met water en voeg 10 gram zout per liter water toe. Breng aan de kook en laat de tong anderhalf uur zachtjes pruttelen onder een deksel. Haal de tong uit de bouillon, maar bewaar de bouillon. Laat de tong 15 minuten afkoelen in koud water.
2
Maak de tong schoon, verwijder de keelstukken en pel de tong.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden