dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gamba’s met venkel, gnocchi en pastis (thumbnail)Gamba’s met venkel, gnocchi en pastis

Gamba’s met venkel, gnocchi en pastis

35m
22
-
1.9K
Recepten

Gamba’s met venkel, gnocchi en pastis

Een zuiderse gambaschotel met gnocchi en een rijke saus met de typische smaak van venkel en pastis.
Gamba’s met venkel, gnocchi en pastis (thumbnail)Gamba’s met venkel, gnocchi en pastis

Gamba’s met venkel, gnocchi en pastis

35m
22
-
1.9K
Recepten

Gamba’s met venkel, gnocchi en pastis

Een zuiderse gambaschotel met gnocchi en een rijke saus met de typische smaak van venkel en pastis.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten22
Beoordeling-
Aantal likes1.9K

Ingrediënten

4 personen
Gamba's
20
Lookolie
1 scheutje
Rode chilipepers
0,5
Ajuinen
2
Tijm
Rozemarijn
Ricard
1 scheutje
Witte wijn
0,2 l
Tomatenpuree
70 g
Room
0,1 l
Venkel
1
Water
2 scheutjes
Zout
Boter
Laurier
Ansjovisfilets
4
Kappertjes
2 el
Zwarte olijven
2 el
Gnocchi
500 g
Peper
Peterselie
0,5 bosjes
Citroen
1

Benodigdheden

Een zeef, een vergiet

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

20 gamba's
1
Pel de gamba’s. Laat de kopjes eraan en hou de pantsers bij.
1 scheutje lookolie
2
Verhit een scheut lookolie (of een scheut olijfolie en een fijngeplet teentje look) in een hoge pan op het vuur. Bak de gambapantsers.
0,5 rode chilipepers, 1 ajuin, tijm, rozemarijn
3
Snijd de ui grof en stoof mee aan. Voeg de tijm, de rozemarijn en de fijngesneden chilipeper toe.
1 scheutje Ricard, 0,1 l witte wijn
4
Flambeer alles met een scheutje Ricard. Blus met de witte wijn en laat droogkoken.
70 g Tomatenpuree, 0,1 l Room, 1 venkel, 1 scheutje Water, zout
5
Meng de tomatenpuree onder de ui en de pantsers. Voeg de room, een snuifje zout en een scheutje water toe. Roer er tenslotte de steeltjes van de venkel onder en laat de bisque even pruttelen.
boter
6
Verhit een klontje boter in een tweede hoge pan.
1 ajuin
7
Snijd de venkel in blokjes en de ui in grove stukken. Stoof aan in de boter.
tijm, laurier, 0,1 l witte wijn, 1 scheutje Water
8
Voeg de laurier, de tijm en de witte wijn toe. Doe tenslotte een scheutje water bij de groenten en laat garen onder een deksel.
9
Zet een pot met water op voor de gnocchi.
10
Maak ondertussen de gamba’s verder schoon en verwijder de darmkanaaltjes.
11
Zeef de bisque en zet er kort de mixer in.
12
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de gamba’s kort aan beide kanten.
4 ansjovisfilets, 2 el kappertjes, 2 el Zwarte olijven
13
Snijd de ansjovis en olijven fijn en voeg ze samen met de kappertjes toe aan de venkel.
500 g gnocchi
14
Kook de gnocchi gaar.
TIPWanneer de gnocchi komen bovendrijven, zijn ze klaar.
peper
15
Doe de gnocchi bij in de pan met venkel en bak kort op. Kruid met peper.
0,5 bosjes peterselie, 1 citroen
16
Serveer de gnocchi met de venkel, leg er een paar gebakken gamba’s bovenop en lepel er wat bisque over. Werk af met fijngesneden peterselie en wat zeste van citroen.
1
Pel de gamba’s. Laat de kopjes eraan en hou de pantsers bij.
2
Verhit een scheut lookolie (of een scheut olijfolie en een fijngeplet teentje look) in een hoge pan op het vuur. Bak de gambapantsers.

Instructies

20 gamba's
1
Pel de gamba’s. Laat de kopjes eraan en hou de pantsers bij.
1 scheutje lookolie
2
Verhit een scheut lookolie (of een scheut olijfolie en een fijngeplet teentje look) in een hoge pan op het vuur. Bak de gambapantsers.
0,5 rode chilipepers, 1 ajuin, tijm, rozemarijn
3
Snijd de ui grof en stoof mee aan. Voeg de tijm, de rozemarijn en de fijngesneden chilipeper toe.
1 scheutje Ricard, 0,1 l witte wijn
4
Flambeer alles met een scheutje Ricard. Blus met de witte wijn en laat droogkoken.
70 g Tomatenpuree, 0,1 l Room, 1 venkel, 1 scheutje Water, zout
5
Meng de tomatenpuree onder de ui en de pantsers. Voeg de room, een snuifje zout en een scheutje water toe. Roer er tenslotte de steeltjes van de venkel onder en laat de bisque even pruttelen.
boter
6
Verhit een klontje boter in een tweede hoge pan.
1 ajuin
7
Snijd de venkel in blokjes en de ui in grove stukken. Stoof aan in de boter.
tijm, laurier, 0,1 l witte wijn, 1 scheutje Water
8
Voeg de laurier, de tijm en de witte wijn toe. Doe tenslotte een scheutje water bij de groenten en laat garen onder een deksel.
9
Zet een pot met water op voor de gnocchi.
10
Maak ondertussen de gamba’s verder schoon en verwijder de darmkanaaltjes.
11
Zeef de bisque en zet er kort de mixer in.
12
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de gamba’s kort aan beide kanten.
4 ansjovisfilets, 2 el kappertjes, 2 el Zwarte olijven
13
Snijd de ansjovis en olijven fijn en voeg ze samen met de kappertjes toe aan de venkel.
500 g gnocchi
14
Kook de gnocchi gaar.
TIPWanneer de gnocchi komen bovendrijven, zijn ze klaar.
peper
15
Doe de gnocchi bij in de pan met venkel en bak kort op. Kruid met peper.
0,5 bosjes peterselie, 1 citroen
16
Serveer de gnocchi met de venkel, leg er een paar gebakken gamba’s bovenop en lepel er wat bisque over. Werk af met fijngesneden peterselie en wat zeste van citroen.
1
Pel de gamba’s. Laat de kopjes eraan en hou de pantsers bij.
2
Verhit een scheut lookolie (of een scheut olijfolie en een fijngeplet teentje look) in een hoge pan op het vuur. Bak de gambapantsers.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gamba’s met venkel, gnocchi en pastis (thumbnail)Gamba’s met venkel, gnocchi en pastis
4 personen
35m
Ingrediënten
Gamba's
20
Lookolie
1 scheutje
Rode chilipepers
0,5
Ajuinen
2
Tijm
Rozemarijn
Ricard
1 scheutje
Witte wijn
0,2 l
Tomatenpuree
70 g
Room
0,1 l
Venkel
1
Water
2 scheutjes
Zout
Boter
Laurier
Ansjovisfilets
4
Kappertjes
2 el
Zwarte olijven
2 el
Gnocchi
500 g
Peper
Peterselie
0,5 bosjes
Citroen
1

Gamba’s met venkel, gnocchi en pastis

Een zuiderse gambaschotel met gnocchi en een rijke saus met de typische smaak van venkel en pastis.
Instructies
20 gamba's
1
Pel de gamba’s. Laat de kopjes eraan en hou de pantsers bij.
1 scheutje lookolie
2
Verhit een scheut lookolie (of een scheut olijfolie en een fijngeplet teentje look) in een hoge pan op het vuur. Bak de gambapantsers.
0,5 rode chilipepers, 1 ajuin, tijm, rozemarijn
3
Snijd de ui grof en stoof mee aan. Voeg de tijm, de rozemarijn en de fijngesneden chilipeper toe.
1 scheutje Ricard, 0,1 l witte wijn
4
Flambeer alles met een scheutje Ricard. Blus met de witte wijn en laat droogkoken.
70 g Tomatenpuree, 0,1 l Room, 1 venkel, 1 scheutje Water, zout
5
Meng de tomatenpuree onder de ui en de pantsers. Voeg de room, een snuifje zout en een scheutje water toe. Roer er tenslotte de steeltjes van de venkel onder en laat de bisque even pruttelen.
boter
6
Verhit een klontje boter in een tweede hoge pan.
1 ajuin
7
Snijd de venkel in blokjes en de ui in grove stukken. Stoof aan in de boter.
tijm, laurier, 0,1 l witte wijn, 1 scheutje Water
8
Voeg de laurier, de tijm en de witte wijn toe. Doe tenslotte een scheutje water bij de groenten en laat garen onder een deksel.
9
Zet een pot met water op voor de gnocchi.
10
Maak ondertussen de gamba’s verder schoon en verwijder de darmkanaaltjes.
11
Zeef de bisque en zet er kort de mixer in.
12
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de gamba’s kort aan beide kanten.
4 ansjovisfilets, 2 el kappertjes, 2 el Zwarte olijven
13
Snijd de ansjovis en olijven fijn en voeg ze samen met de kappertjes toe aan de venkel.
500 g gnocchi
14
Kook de gnocchi gaar.
TIPWanneer de gnocchi komen bovendrijven, zijn ze klaar.
peper
15
Doe de gnocchi bij in de pan met venkel en bak kort op. Kruid met peper.
0,5 bosjes peterselie, 1 citroen
16
Serveer de gnocchi met de venkel, leg er een paar gebakken gamba’s bovenop en lepel er wat bisque over. Werk af met fijngesneden peterselie en wat zeste van citroen.