Hummus van witte bonen en parmezaancrackers
Hummus van witte bonen en parmezaancrackers
Hummus van witte bonen en parmezaancrackers
Hummus van witte bonen en parmezaancrackers
Ingrediënten
4 personen
Bloem
100 g
Bloem
Polenta
50 g
Grof zout
1 snuifje
Gedroogde oregano
1 snuifje
Olijfolie
40 g
Olijfolie
5 scheutjes
Water
60 g
Parmezaanse kaas
50 g
Kikkererwten
1 klein blikje
Witte bonen
1 blik
Pijnboompitten
20 g
Tahini
1 tl
Griekse yoghurt
1 el
Sesamolie
1 scheutje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Limoen
1
Look
1 teentje
Cayennepeper
2 snuifjes
Za'atar
1 snuifje
Rucola
1 bosje
Steelkappertjes
Artisjokharten
Paprika's
Zwarte olijven
Ajuinen
Benodigdheden
Blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De parmezaankoekjes
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
100 g bloem, 50 g polenta, 1 snuifje grof zout, 1 snuifje gedroogde oregano, 40 g olijfolie, 60 g Water
2
Doe de bloem in de mengkom van de keukenmachine met de polenta, een snuif grof zout, de oregano, de olijfolie en het water.
50 g Parmezaanse kaas
3
Rasp er de Parmezaanse kaas bij.
4
Zet de pot in de keukenmachine en kneed alles met de menghaak.
bloem
5
Strooi een beetje bloem op je werkblad. Trek het deeg van de menghaak en schep het uit de pot. Kneed het deeg even met de hand op het werkblad. Rol het deeg tot een bolletje en duw het plat.
6
Rol het deeg uit met een deegrol.
7
Snijd een vierkant uit het deeg en verwijder het overtollige deeg. Snijd het vierkant vervolgens in kleinere vierkante vormpjes.
8
Leg de vormpjes op de bakplaat en schuif de bakplaat in de oven tot de crackers goudbruin gebakken zijn.
De hummus
1 scheutje olijfolie
9
Zet een pannetje met olijfolie op het vuur.
1 klein blikje Kikkererwten, 1 blik Witte bonen
10
Laat de kikkererwten en de witte bonen uitlekken en spoel ze met water.
11
Houd een paar kikkererwten en witte bonen aan de kant voor de afwerking.
12
Doe de rest van de kikkererwten en witte bonen in de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
20 g pijnboompitten
13
Rooster de pijnboompitten in het pannetje met de hete olijfolie en laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
1 tl tahini, 1 el Griekse yoghurt, 1 scheutje sesamolie, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn, 1 scheutje olijfolie, 0,5 limoenen
14
Voeg de tahini toe aan de blender met de Griekse yoghurt, de sesamolie, het gerookte paprikapoeder, de komijn, een scheutje olijfolie en het limoensap. Mix het geheel een eerste keer fijn.
1 teentje Look, 0,5 limoenen, 1 snuifje cayennepeper, 1 scheutje olijfolie
15
Rasp er vervolgens een teentje look bij met extra limoensap naar eigen smaak, de cayennepeper en een extra scheutje olijfolie. Mix het geheel verder fijn tot een gladde hummus.
Serveren
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje Za'atar, 1 snuifje cayennepeper
16
Doe de hummus in een kommetje. Leg er de witte bonen en kikkererwten op. Werk de hummus af met een likje olijfolie, een snuifje za’atar en een snuifje cayennepeper.
1 bosje Rucola
17
Was de rucola en laat ze uitlekken.
1 scheutje olijfolie
18
Neem een grote serveerschaal en plaats het kommetje met de hummus in het midden. Leg er de rucola rond. Druppel er de olijfolie over en strooi er de geroosterde pijnboompitten over.
steelkappertjes, artisjokharten, paprika's, Zwarte olijven, ajuinen
19
Leg er de koekjes bij aan één kant van het kommetje. Beleg de andere kant met de kappertjes, de zwarte olijven, de geroosterde paprika’s, de artisjokharten en de ajuintjes naar eigen smaak.
De parmezaankoekjes
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
100 g bloem, 50 g polenta, 1 snuifje grof zout, 1 snuifje gedroogde oregano, 40 g olijfolie, 60 g Water
2
Doe de bloem in de mengkom van de keukenmachine met de polenta, een snuif grof zout, de oregano, de olijfolie en het water.
50 g Parmezaanse kaas
3
Rasp er de Parmezaanse kaas bij.
4
Zet de pot in de keukenmachine en kneed alles met de menghaak.
bloem
5
Strooi een beetje bloem op je werkblad. Trek het deeg van de menghaak en schep het uit de pot. Kneed het deeg even met de hand op het werkblad. Rol het deeg tot een bolletje en duw het plat.
6
Rol het deeg uit met een deegrol.
7
Snijd een vierkant uit het deeg en verwijder het overtollige deeg. Snijd het vierkant vervolgens in kleinere vierkante vormpjes.
8
Leg de vormpjes op de bakplaat en schuif de bakplaat in de oven tot de crackers goudbruin gebakken zijn.
De hummus
1 scheutje olijfolie
9
Zet een pannetje met olijfolie op het vuur.
1 klein blikje Kikkererwten, 1 blik Witte bonen
10
Laat de kikkererwten en de witte bonen uitlekken en spoel ze met water.
11
Houd een paar kikkererwten en witte bonen aan de kant voor de afwerking.
12
Doe de rest van de kikkererwten en witte bonen in de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
20 g pijnboompitten
13
Rooster de pijnboompitten in het pannetje met de hete olijfolie en laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
1 tl tahini, 1 el Griekse yoghurt, 1 scheutje sesamolie, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn, 1 scheutje olijfolie, 0,5 limoenen
14
Voeg de tahini toe aan de blender met de Griekse yoghurt, de sesamolie, het gerookte paprikapoeder, de komijn, een scheutje olijfolie en het limoensap. Mix het geheel een eerste keer fijn.
1 teentje Look, 0,5 limoenen, 1 snuifje cayennepeper, 1 scheutje olijfolie
15
Rasp er vervolgens een teentje look bij met extra limoensap naar eigen smaak, de cayennepeper en een extra scheutje olijfolie. Mix het geheel verder fijn tot een gladde hummus.
Serveren
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje Za'atar, 1 snuifje cayennepeper
16
Doe de hummus in een kommetje. Leg er de witte bonen en kikkererwten op. Werk de hummus af met een likje olijfolie, een snuifje za’atar en een snuifje cayennepeper.
1 bosje Rucola
17
Was de rucola en laat ze uitlekken.
1 scheutje olijfolie
18
Neem een grote serveerschaal en plaats het kommetje met de hummus in het midden. Leg er de rucola rond. Druppel er de olijfolie over en strooi er de geroosterde pijnboompitten over.
steelkappertjes, artisjokharten, paprika's, Zwarte olijven, ajuinen
19
Leg er de koekjes bij aan één kant van het kommetje. Beleg de andere kant met de kappertjes, de zwarte olijven, de geroosterde paprika’s, de artisjokharten en de ajuintjes naar eigen smaak.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Bloem
100 g
Bloem
Polenta
50 g
Grof zout
1 snuifje
Gedroogde oregano
1 snuifje
Olijfolie
40 g
Olijfolie
5 scheutjes
Water
60 g
Parmezaanse kaas
50 g
Kikkererwten
1 klein blikje
Witte bonen
1 blik
Pijnboompitten
20 g
Tahini
1 tl
Griekse yoghurt
1 el
Sesamolie
1 scheutje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Limoen
1
Look
1 teentje
Cayennepeper
2 snuifjes
Za'atar
1 snuifje
Rucola
1 bosje
Steelkappertjes
Artisjokharten
Paprika's
Zwarte olijven
Ajuinen
Hummus van witte bonen en parmezaancrackers
Zet de week goed in met een zelfgemaakt aperitiefbordje. Jeroen toont je hoe je hummus en parmezaankoekjes maakt om erbij te serveren.Instructies
De parmezaankoekjes
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
100 g bloem, 50 g polenta, 1 snuifje grof zout, 1 snuifje gedroogde oregano, 40 g olijfolie, 60 g Water
2
Doe de bloem in de mengkom van de keukenmachine met de polenta, een snuif grof zout, de oregano, de olijfolie en het water.
50 g Parmezaanse kaas
3
Rasp er de Parmezaanse kaas bij.
4
Zet de pot in de keukenmachine en kneed alles met de menghaak.
bloem
5
Strooi een beetje bloem op je werkblad. Trek het deeg van de menghaak en schep het uit de pot. Kneed het deeg even met de hand op het werkblad. Rol het deeg tot een bolletje en duw het plat.
6
Rol het deeg uit met een deegrol.
7
Snijd een vierkant uit het deeg en verwijder het overtollige deeg. Snijd het vierkant vervolgens in kleinere vierkante vormpjes.
8
Leg de vormpjes op de bakplaat en schuif de bakplaat in de oven tot de crackers goudbruin gebakken zijn.
De hummus
1 scheutje olijfolie
9
Zet een pannetje met olijfolie op het vuur.
1 klein blikje Kikkererwten, 1 blik Witte bonen
10
Laat de kikkererwten en de witte bonen uitlekken en spoel ze met water.
11
Houd een paar kikkererwten en witte bonen aan de kant voor de afwerking.
12
Doe de rest van de kikkererwten en witte bonen in de blender.
20 g pijnboompitten
13
Rooster de pijnboompitten in het pannetje met de hete olijfolie en laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
1 tl tahini, 1 el Griekse yoghurt, 1 scheutje sesamolie, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn, 1 scheutje olijfolie, 0,5 limoenen
14
Voeg de tahini toe aan de blender met de Griekse yoghurt, de sesamolie, het gerookte paprikapoeder, de komijn, een scheutje olijfolie en het limoensap. Mix het geheel een eerste keer fijn.
1 teentje Look, 0,5 limoenen, 1 snuifje cayennepeper, 1 scheutje olijfolie
15
Rasp er vervolgens een teentje look bij met extra limoensap naar eigen smaak, de cayennepeper en een extra scheutje olijfolie. Mix het geheel verder fijn tot een gladde hummus.
Serveren
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje Za'atar, 1 snuifje cayennepeper
16
Doe de hummus in een kommetje. Leg er de witte bonen en kikkererwten op. Werk de hummus af met een likje olijfolie, een snuifje za’atar en een snuifje cayennepeper.
1 bosje Rucola
17
Was de rucola en laat ze uitlekken.
1 scheutje olijfolie
18
Neem een grote serveerschaal en plaats het kommetje met de hummus in het midden. Leg er de rucola rond. Druppel er de olijfolie over en strooi er de geroosterde pijnboompitten over.
steelkappertjes, artisjokharten, paprika's, Zwarte olijven, ajuinen
19
Leg er de koekjes bij aan één kant van het kommetje. Beleg de andere kant met de kappertjes, de zwarte olijven, de geroosterde paprika’s, de artisjokharten en de ajuintjes naar eigen smaak.