Piepkuiken met dragonsaus, pommes gaufrettes en kropsla
Piepkuiken met dragonsaus, pommes gaufrettes en kropsla
Piepkuiken met dragonsaus, pommes gaufrettes en kropsla
Piepkuiken met dragonsaus, pommes gaufrettes en kropsla
Ingrediënten
4 personen
Piepkuikens
4
Chilipeper
1
Look
1 teentje
Olijfolie
1 scheutje
Tijm
Kippenkruiden
1 snuifje
Rozemarijn
Mosterd
1 el
Citroenen
0,5
Sjalotten
2
Rode wijnazijn
1 scheutje
Dragon
0,5 bosjes
Armagnac
1 scheutje
Bruine fond
0,4 l
Room
1 scheutje
Frietaardappelen
800 g
Kropsla
0,5
Slaolie
1 scheutje
Benodigdheden
Blender, sateprikkers
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 piepkuikens
1
Rijg de satéprikkers diagonaal door het vlees. Begin bij de bout en eindig bij de vleugels. Leg de piepkuikens op een bakplaat.
1 chilipeper, 1 teentje Look, 1 scheutje olijfolie, tijm, 1 snuifje kippenkruiden, rozemarijn, 1 el mosterd, 0,5 citroenen
2
Doe de chilipeper met een teentje look, een scheut olijfolie, enkele takjes tijm en rozemarijn, de mosterd, de kippenkruiden en het sap van een halve citroen in de pot van de blender. Mix het geheel fijn tot een marinade. Lepel de marinade over de piepkuikens en leg ze op het rooster van een voorverwarmde barbecue van 200°C. Draai het vuur rechtstreeks onder de piepkuikens uit en draai het andere vuur hoog, zodat je indirect kan grillen. Laat de piepkuikens 15 minuten liggen op de grill.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
2 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
3
Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Doe 1 van de sjalotten met een flinke scheut rode wijnazijn in een kom.
0,5 bosjes dragon, 1 scheutje Armagnac
4
Pluk de blaadjes van de dragon en hou de blaadjes apart. Voeg de steeltjes toe aan de sjalotten en laat ze meestoven. Voeg de armagnac eraan toe en laat hem wegkoken.
5
Draai de piepkuikens op de bbq en laat ze nog eens 15 minuten garen.
0,4 l bruine fond, 1 scheutje Room
6
Voeg de bruine fond toe aan de sjalotten en breng aan de kook. Voeg een scheutje room toe aan de saus, kruid met peper en zout en laat ze nog even inkoken.
800 g frietaardappelen
7
Schil de aardappelen. Zet de aardappelen op de mandoline en maak er wafeltjes van. Spoel de schijfjes aardappel in water en dep ze daarna droog op een handdoek. Bak de aardappelen krokant in een voorverwarmde friteuse van 175°C. Haal de krokante aardappelen uit het vet en laat ze uitlekken op keukenpapier. Voeg er een snuifje zout aan toe.
0,5 kropsla, 1 scheutje slaolie
8
Kuis en was de kropsla en scheur hem in stukken bij de gemarineerde sjalot. Kruid met peper en zout en voeg er een scheutje slaolie aan toe. Meng de salade onder elkaar.
9
Giet de saus door een zeefje en vang ze op in een ander steelpannetje. Snijd de blaadjes dragon fijn en voeg hem toe aan de saus, samen met een beetje peper.
10
Haal de piepkuins van de bbq, haal de prikkers eruit en snij ze in twee. Leg wat wafelaardappelen op een bord met een goede lepel sla. Lepel wat saus op het bord en leg er het piepkuiken bij.
1
Rijg de satéprikkers diagonaal door het vlees. Begin bij de bout en eindig bij de vleugels. Leg de piepkuikens op een bakplaat.
2
Doe de chilipeper met een teentje look, een scheut olijfolie, enkele takjes tijm en rozemarijn, de mosterd, de kippenkruiden en het sap van een halve citroen in de pot van de blender. Mix het geheel fijn tot een marinade. Lepel de marinade over de piepkuikens en leg ze op het rooster van een voorverwarmde barbecue van 200°C. Draai het vuur rechtstreeks onder de piepkuikens uit en draai het andere vuur hoog, zodat je indirect kan grillen. Laat de piepkuikens 15 minuten liggen op de grill.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
4 piepkuikens
1
Rijg de satéprikkers diagonaal door het vlees. Begin bij de bout en eindig bij de vleugels. Leg de piepkuikens op een bakplaat.
1 chilipeper, 1 teentje Look, 1 scheutje olijfolie, tijm, 1 snuifje kippenkruiden, rozemarijn, 1 el mosterd, 0,5 citroenen
2
Doe de chilipeper met een teentje look, een scheut olijfolie, enkele takjes tijm en rozemarijn, de mosterd, de kippenkruiden en het sap van een halve citroen in de pot van de blender. Mix het geheel fijn tot een marinade. Lepel de marinade over de piepkuikens en leg ze op het rooster van een voorverwarmde barbecue van 200°C. Draai het vuur rechtstreeks onder de piepkuikens uit en draai het andere vuur hoog, zodat je indirect kan grillen. Laat de piepkuikens 15 minuten liggen op de grill.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
2 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
3
Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Doe 1 van de sjalotten met een flinke scheut rode wijnazijn in een kom.
0,5 bosjes dragon, 1 scheutje Armagnac
4
Pluk de blaadjes van de dragon en hou de blaadjes apart. Voeg de steeltjes toe aan de sjalotten en laat ze meestoven. Voeg de armagnac eraan toe en laat hem wegkoken.
5
Draai de piepkuikens op de bbq en laat ze nog eens 15 minuten garen.
0,4 l bruine fond, 1 scheutje Room
6
Voeg de bruine fond toe aan de sjalotten en breng aan de kook. Voeg een scheutje room toe aan de saus, kruid met peper en zout en laat ze nog even inkoken.
800 g frietaardappelen
7
Schil de aardappelen. Zet de aardappelen op de mandoline en maak er wafeltjes van. Spoel de schijfjes aardappel in water en dep ze daarna droog op een handdoek. Bak de aardappelen krokant in een voorverwarmde friteuse van 175°C. Haal de krokante aardappelen uit het vet en laat ze uitlekken op keukenpapier. Voeg er een snuifje zout aan toe.
0,5 kropsla, 1 scheutje slaolie
8
Kuis en was de kropsla en scheur hem in stukken bij de gemarineerde sjalot. Kruid met peper en zout en voeg er een scheutje slaolie aan toe. Meng de salade onder elkaar.
9
Giet de saus door een zeefje en vang ze op in een ander steelpannetje. Snijd de blaadjes dragon fijn en voeg hem toe aan de saus, samen met een beetje peper.
10
Haal de piepkuins van de bbq, haal de prikkers eruit en snij ze in twee. Leg wat wafelaardappelen op een bord met een goede lepel sla. Lepel wat saus op het bord en leg er het piepkuiken bij.
1
Rijg de satéprikkers diagonaal door het vlees. Begin bij de bout en eindig bij de vleugels. Leg de piepkuikens op een bakplaat.
2
Doe de chilipeper met een teentje look, een scheut olijfolie, enkele takjes tijm en rozemarijn, de mosterd, de kippenkruiden en het sap van een halve citroen in de pot van de blender. Mix het geheel fijn tot een marinade. Lepel de marinade over de piepkuikens en leg ze op het rooster van een voorverwarmde barbecue van 200°C. Draai het vuur rechtstreeks onder de piepkuikens uit en draai het andere vuur hoog, zodat je indirect kan grillen. Laat de piepkuikens 15 minuten liggen op de grill.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Piepkuikens
4
Chilipeper
1
Look
1 teentje
Olijfolie
1 scheutje
Tijm
Kippenkruiden
1 snuifje
Rozemarijn
Mosterd
1 el
Citroenen
0,5
Sjalotten
2
Rode wijnazijn
1 scheutje
Dragon
0,5 bosjes
Armagnac
1 scheutje
Bruine fond
0,4 l
Room
1 scheutje
Frietaardappelen
800 g
Kropsla
0,5
Slaolie
1 scheutje
Piepkuiken met dragonsaus, pommes gaufrettes en kropsla
Kip met sla en frietjes, maar dan een beetje anders... Een knapperig geroosterd piepkuiken op de barbecue met wafelaardappeltjes, dragonsaus en een simpele salade. Kortom, simpele Dagelijkse kost met een zomerse toets. Gewoon eens maken!Instructies
4 piepkuikens
1
Rijg de satéprikkers diagonaal door het vlees. Begin bij de bout en eindig bij de vleugels. Leg de piepkuikens op een bakplaat.
1 chilipeper, 1 teentje Look, 1 scheutje olijfolie, tijm, 1 snuifje kippenkruiden, rozemarijn, 1 el mosterd, 0,5 citroenen
2
Doe de chilipeper met een teentje look, een scheut olijfolie, enkele takjes tijm en rozemarijn, de mosterd, de kippenkruiden en het sap van een halve citroen in de pot van de blender. Mix het geheel fijn tot een marinade. Lepel de marinade over de piepkuikens en leg ze op het rooster van een voorverwarmde barbecue van 200°C. Draai het vuur rechtstreeks onder de piepkuikens uit en draai het andere vuur hoog, zodat je indirect kan grillen. Laat de piepkuikens 15 minuten liggen op de grill.
2 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
3
Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Doe 1 van de sjalotten met een flinke scheut rode wijnazijn in een kom.
0,5 bosjes dragon, 1 scheutje Armagnac
4
Pluk de blaadjes van de dragon en hou de blaadjes apart. Voeg de steeltjes toe aan de sjalotten en laat ze meestoven. Voeg de armagnac eraan toe en laat hem wegkoken.
5
Draai de piepkuikens op de bbq en laat ze nog eens 15 minuten garen.
0,4 l bruine fond, 1 scheutje Room
6
Voeg de bruine fond toe aan de sjalotten en breng aan de kook. Voeg een scheutje room toe aan de saus, kruid met peper en zout en laat ze nog even inkoken.
800 g frietaardappelen
7
Schil de aardappelen. Zet de aardappelen op de mandoline en maak er wafeltjes van. Spoel de schijfjes aardappel in water en dep ze daarna droog op een handdoek. Bak de aardappelen krokant in een voorverwarmde friteuse van 175°C. Haal de krokante aardappelen uit het vet en laat ze uitlekken op keukenpapier. Voeg er een snuifje zout aan toe.
0,5 kropsla, 1 scheutje slaolie
8
Kuis en was de kropsla en scheur hem in stukken bij de gemarineerde sjalot. Kruid met peper en zout en voeg er een scheutje slaolie aan toe. Meng de salade onder elkaar.
9
Giet de saus door een zeefje en vang ze op in een ander steelpannetje. Snijd de blaadjes dragon fijn en voeg hem toe aan de saus, samen met een beetje peper.
10
Haal de piepkuins van de bbq, haal de prikkers eruit en snij ze in twee. Leg wat wafelaardappelen op een bord met een goede lepel sla. Lepel wat saus op het bord en leg er het piepkuiken bij.