Irish coffee mousse met slagroom en café noir koekjes
Irish coffee mousse met slagroom en café noir koekjes
Irish coffee mousse met slagroom en café noir koekjes
Irish coffee mousse met slagroom en café noir koekjes
Ingrediënten
4 personen
Whisky
0,1 l
Gelatine
3 blaadje
Donkerbruine suiker
2 el
Eieren
3
Kristalsuiker
90 g
Koffie
1 dl
Oploskoffie
2 el
Room
0,4 l
Bloemsuiker
1 el
Cafénoirkoekjes
Benodigdheden
Keukenmachine, 2 mengkommen
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
0,1 l whisky
1
Breng de whisky aan de kook in een steelpannetje.
1 blaadje gelatine
2
Laat een gelatineblaadje weken in koud water.
3
Haal de whisky van het vuur en flambeer hem voorzichtig.
TIPOpgelet, zet de dampkamp altijd eerst uit voor het flamberen! Vind meer tips over flamberen in dit artikel: https://dagelijksekost.een.be/kookmagazine/flamberen-hoe-begin-je-eraan
2 el donkerbruine suiker
4
Blus de whisky voorzichtig met de donkerbruine suiker en draai goed met de pan tot de vlam is gedoofd.
5
Zet de whisky opnieuw op het vuur en blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost.
6
Los er vervolgens het blaadje gelatine in op.
7
Verdeel de whisky over de glaasjes en laat opstijven in de koelkast.
2 blaadje gelatine
8
Week opnieuw 2 blaadjes gelatine in koud water.
3 eieren
9
Splits de eieren en doe de dooiers in de kom van de keukenmachine. Klop ze even kort los met een garde.
90 g kristalsuiker
10
Voeg er vervolgens de suiker aan toe en klop kort even los met de garde. Laat de keukenmachine de mengeling nadien verder bleek kloppen tot een ruban.
1 dl koffie
11
Giet ongeveer de helft van de koude koffie in een steelpannetje en warm de koffie op. Houd de andere helft nog even aan de kant.
12
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme koffie.
2 el oploskoffie
13
Voeg de oploskoffie toe en los op in de warme koffie. Haal de koffie van het vuur en meng er de rest van de koude koffie onder om af te koelen.
14
Laat de keukenmachine op een laag pitje draaien en giet er de lauwe koffie bij.
0,2 l Room
15
Klop de eiwitten op. Klop ook de room half op.
16
Spatel er eerst de opgeklopte eiwitten en vervolgens de halfopgeklopte room onder.
17
Stort het beslag in de Irish coffee glazen en laat nog ongeveer een vinger ruimte voor de slagroom achteraf.
18
Laat het geheel minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
0,2 l Room, 1 el bloemsuiker
19
Klop de room op met de bloemsuiker en doe de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
cafénoirkoekjes
20
Verkruimel de koekjes.
21
Werk de mousse van Irish coffee af met de gesuikerde slagroom en de verkruimelde koekjes.
0,1 l whisky
1
Breng de whisky aan de kook in een steelpannetje.
1 blaadje gelatine
2
Laat een gelatineblaadje weken in koud water.
3
Haal de whisky van het vuur en flambeer hem voorzichtig.
TIPOpgelet, zet de dampkamp altijd eerst uit voor het flamberen! Vind meer tips over flamberen in dit artikel: https://dagelijksekost.een.be/kookmagazine/flamberen-hoe-begin-je-eraan
2 el donkerbruine suiker
4
Blus de whisky voorzichtig met de donkerbruine suiker en draai goed met de pan tot de vlam is gedoofd.
5
Zet de whisky opnieuw op het vuur en blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost.
6
Los er vervolgens het blaadje gelatine in op.
7
Verdeel de whisky over de glaasjes en laat opstijven in de koelkast.
2 blaadje gelatine
8
Week opnieuw 2 blaadjes gelatine in koud water.
3 eieren
9
Splits de eieren en doe de dooiers in de kom van de keukenmachine. Klop ze even kort los met een garde.
90 g kristalsuiker
10
Voeg er vervolgens de suiker aan toe en klop kort even los met de garde. Laat de keukenmachine de mengeling nadien verder bleek kloppen tot een ruban.
1 dl koffie
11
Giet ongeveer de helft van de koude koffie in een steelpannetje en warm de koffie op. Houd de andere helft nog even aan de kant.
12
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme koffie.
2 el oploskoffie
13
Voeg de oploskoffie toe en los op in de warme koffie. Haal de koffie van het vuur en meng er de rest van de koude koffie onder om af te koelen.
14
Laat de keukenmachine op een laag pitje draaien en giet er de lauwe koffie bij.
0,2 l Room
15
Klop de eiwitten op. Klop ook de room half op.
16
Spatel er eerst de opgeklopte eiwitten en vervolgens de halfopgeklopte room onder.
17
Stort het beslag in de Irish coffee glazen en laat nog ongeveer een vinger ruimte voor de slagroom achteraf.
18
Laat het geheel minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
0,2 l Room, 1 el bloemsuiker
19
Klop de room op met de bloemsuiker en doe de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
cafénoirkoekjes
20
Verkruimel de koekjes.
21
Werk de mousse van Irish coffee af met de gesuikerde slagroom en de verkruimelde koekjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
3u 15m
Ingrediënten
Whisky
0,1 l
Gelatine
3 blaadje
Donkerbruine suiker
2 el
Eieren
3
Kristalsuiker
90 g
Koffie
1 dl
Oploskoffie
2 el
Room
0,4 l
Bloemsuiker
1 el
Cafénoirkoekjes
Irish coffee mousse met slagroom en café noir koekjes
De heerlijke koffieklassieker Irish coffee in de vorm van een dessert in een glaasje met drie lagen. Leuk dessert om te serveren tijdens de feestdagen of voor de goede, oude Sinterklaas.Instructies
0,1 l whisky
1
Breng de whisky aan de kook in een steelpannetje.
1 blaadje gelatine
2
Laat een gelatineblaadje weken in koud water.
3
Haal de whisky van het vuur en flambeer hem voorzichtig.
TIPOpgelet, zet de dampkamp altijd eerst uit voor het flamberen! Vind meer tips over flamberen in dit artikel: https://dagelijksekost.een.be/kookmagazine/flamberen-hoe-begin-je-eraan
2 el donkerbruine suiker
4
Blus de whisky voorzichtig met de donkerbruine suiker en draai goed met de pan tot de vlam is gedoofd.
5
Zet de whisky opnieuw op het vuur en blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost.
6
Los er vervolgens het blaadje gelatine in op.
7
Verdeel de whisky over de glaasjes en laat opstijven in de koelkast.
2 blaadje gelatine
8
Week opnieuw 2 blaadjes gelatine in koud water.
3 eieren
9
Splits de eieren en doe de dooiers in de kom van de keukenmachine. Klop ze even kort los met een garde.
90 g kristalsuiker
10
Voeg er vervolgens de suiker aan toe en klop kort even los met de garde. Laat de keukenmachine de mengeling nadien verder bleek kloppen tot een ruban.
1 dl koffie
11
Giet ongeveer de helft van de koude koffie in een steelpannetje en warm de koffie op. Houd de andere helft nog even aan de kant.
12
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme koffie.
2 el oploskoffie
13
Voeg de oploskoffie toe en los op in de warme koffie. Haal de koffie van het vuur en meng er de rest van de koude koffie onder om af te koelen.
14
Laat de keukenmachine op een laag pitje draaien en giet er de lauwe koffie bij.
0,2 l Room
15
Klop de eiwitten op. Klop ook de room half op.
16
Spatel er eerst de opgeklopte eiwitten en vervolgens de halfopgeklopte room onder.
17
Stort het beslag in de Irish coffee glazen en laat nog ongeveer een vinger ruimte voor de slagroom achteraf.
18
Laat het geheel minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
0,2 l Room, 1 el bloemsuiker
19
Klop de room op met de bloemsuiker en doe de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
cafénoirkoekjes
20
Verkruimel de koekjes.
21
Werk de mousse van Irish coffee af met de gesuikerde slagroom en de verkruimelde koekjes.