dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Spaanse pizza met gekonfijte look en paprika (thumbnail)Spaanse pizza met gekonfijte look en paprika

Spaanse pizza met gekonfijte look en paprika

30m
15
-
2.4K
Recepten

Spaanse pizza met gekonfijte look en paprika

Met een beetje geduld en eigenlijk echt niet zoveel werk tover je deze heerlijke Catalaanse pizza op tafel! Een knapperige plaatpizza met geroosterde groenten en gekonfijte look.
Spaanse pizza met gekonfijte look en paprika (thumbnail)Spaanse pizza met gekonfijte look en paprika

Spaanse pizza met gekonfijte look en paprika

30m
15
-
2.4K
Recepten

Spaanse pizza met gekonfijte look en paprika

Met een beetje geduld en eigenlijk echt niet zoveel werk tover je deze heerlijke Catalaanse pizza op tafel! Een knapperige plaatpizza met geroosterde groenten en gekonfijte look.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
Look
1 bol
Olijfolie
1 scheutje
Olijfolie
40 ml
Olijfolie
1 een flinke scheut
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Gedroogde gist
11 g
Water
0,3 l
Kristalsuiker
1 el
00-bloem
400 g
Semola
200 g
Rode uien
2
Rode paprika's
3
Chilipeper
1
Tijm
Rozemarijn
Oregano
1 snuifje
Zwarte olijven
4 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 bol Look, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje Provençaalse kruiden
1
Snijd een bol look in twee, sprenkel er wat olijfolie over en kruid met grof zout en Provençaalse kruiden. Wikkel de bol look in aluminiumfolie en rooster hem in een voorverwarmde oven van 200°C.
11 g gedroogde gist, 0,3 l Water, 40 ml olijfolie, 1 el kristalsuiker
2
Laat de gedroogde gist oplossen in het lauwe water en voeg de olijfolie en de suiker eraan toe. Meng alles onder elkaar.
TIPWil je verse gist gebruiken, gebruik dan een dubbele hoeveelheid verse gist als gedroogde gist.
400 g 00-bloem, 200 g semola
3
Meng de twee soorten bloem in een grote mengkom en voeg er het zout aan toe. Voeg het water met de olijfolie eraan toe en kneed het geheel 10 minuten tot een elastisch deeg.
4
Schep het deeg in een ingeoliede kom, dek het deeg af met vershoudfolie en laat het een uur rijzen op kamertemperatuur.
2 rode uien, 3 rode paprika's, 1 chilipeper, tijm, rozemarijn, 1 een flinke scheut olijfolie
5
Snijd de ui en de paprika in grote stukken en leg ze bij de bol look op het bakplaatje. Leg er wat tijm en rozemarijn tussen, sprenkel er flink wat olijfolie over en kruid met peper en grof zout. Leg de chilipeper ertussen en rooster de groenten 40 minuten in de hete oven.
6
Haal de groenten uit de oven. Schraap het vruchtvlees van de chilipeper en doe het in een kommetje. Duw de look uit en voeg hem toe aan de chilipeper. Snipper wat rozemarijn fijn en voeg hem toe, gevolg door een scheut olijfolie en grof zout.
7
Bedek een ovenplaatje met een laagje olijfolie. Duw de lucht uit het deeg en duw het deeg plat in het ovenplaatje.
1 snuifje oregano, 4 el Zwarte olijven
8
Strijk de pizza in met de mengeling van olijfolie, look en chilipeper. Verdeel de groenten en de olijven over de pizza en schuif de pizza 16 minuten in de hete oven. Werk af met oregano en wat rozemarijn.
1
Snijd een bol look in twee, sprenkel er wat olijfolie over en kruid met grof zout en Provençaalse kruiden. Wikkel de bol look in aluminiumfolie en rooster hem in een voorverwarmde oven van 200°C.
2
Laat de gedroogde gist oplossen in het lauwe water en voeg de olijfolie en de suiker eraan toe. Meng alles onder elkaar.

Instructies

1 bol Look, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje Provençaalse kruiden
1
Snijd een bol look in twee, sprenkel er wat olijfolie over en kruid met grof zout en Provençaalse kruiden. Wikkel de bol look in aluminiumfolie en rooster hem in een voorverwarmde oven van 200°C.
11 g gedroogde gist, 0,3 l Water, 40 ml olijfolie, 1 el kristalsuiker
2
Laat de gedroogde gist oplossen in het lauwe water en voeg de olijfolie en de suiker eraan toe. Meng alles onder elkaar.
TIPWil je verse gist gebruiken, gebruik dan een dubbele hoeveelheid verse gist als gedroogde gist.
400 g 00-bloem, 200 g semola
3
Meng de twee soorten bloem in een grote mengkom en voeg er het zout aan toe. Voeg het water met de olijfolie eraan toe en kneed het geheel 10 minuten tot een elastisch deeg.
4
Schep het deeg in een ingeoliede kom, dek het deeg af met vershoudfolie en laat het een uur rijzen op kamertemperatuur.
2 rode uien, 3 rode paprika's, 1 chilipeper, tijm, rozemarijn, 1 een flinke scheut olijfolie
5
Snijd de ui en de paprika in grote stukken en leg ze bij de bol look op het bakplaatje. Leg er wat tijm en rozemarijn tussen, sprenkel er flink wat olijfolie over en kruid met peper en grof zout. Leg de chilipeper ertussen en rooster de groenten 40 minuten in de hete oven.
6
Haal de groenten uit de oven. Schraap het vruchtvlees van de chilipeper en doe het in een kommetje. Duw de look uit en voeg hem toe aan de chilipeper. Snipper wat rozemarijn fijn en voeg hem toe, gevolg door een scheut olijfolie en grof zout.
7
Bedek een ovenplaatje met een laagje olijfolie. Duw de lucht uit het deeg en duw het deeg plat in het ovenplaatje.
1 snuifje oregano, 4 el Zwarte olijven
8
Strijk de pizza in met de mengeling van olijfolie, look en chilipeper. Verdeel de groenten en de olijven over de pizza en schuif de pizza 16 minuten in de hete oven. Werk af met oregano en wat rozemarijn.
1
Snijd een bol look in twee, sprenkel er wat olijfolie over en kruid met grof zout en Provençaalse kruiden. Wikkel de bol look in aluminiumfolie en rooster hem in een voorverwarmde oven van 200°C.
2
Laat de gedroogde gist oplossen in het lauwe water en voeg de olijfolie en de suiker eraan toe. Meng alles onder elkaar.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Spaanse pizza met gekonfijte look en paprika (thumbnail)Spaanse pizza met gekonfijte look en paprika
4 personen
30m
Ingrediënten
Look
1 bol
Olijfolie
1 scheutje
Olijfolie
40 ml
Olijfolie
1 een flinke scheut
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Gedroogde gist
11 g
Water
0,3 l
Kristalsuiker
1 el
00-bloem
400 g
Semola
200 g
Rode uien
2
Rode paprika's
3
Chilipeper
1
Tijm
Rozemarijn
Oregano
1 snuifje
Zwarte olijven
4 el

Spaanse pizza met gekonfijte look en paprika

Met een beetje geduld en eigenlijk echt niet zoveel werk tover je deze heerlijke Catalaanse pizza op tafel! Een knapperige plaatpizza met geroosterde groenten en gekonfijte look.
Instructies
1 bol Look, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje Provençaalse kruiden
1
Snijd een bol look in twee, sprenkel er wat olijfolie over en kruid met grof zout en Provençaalse kruiden. Wikkel de bol look in aluminiumfolie en rooster hem in een voorverwarmde oven van 200°C.
11 g gedroogde gist, 0,3 l Water, 40 ml olijfolie, 1 el kristalsuiker
2
Laat de gedroogde gist oplossen in het lauwe water en voeg de olijfolie en de suiker eraan toe. Meng alles onder elkaar.
TIPWil je verse gist gebruiken, gebruik dan een dubbele hoeveelheid verse gist als gedroogde gist.
400 g 00-bloem, 200 g semola
3
Meng de twee soorten bloem in een grote mengkom en voeg er het zout aan toe. Voeg het water met de olijfolie eraan toe en kneed het geheel 10 minuten tot een elastisch deeg.
4
Schep het deeg in een ingeoliede kom, dek het deeg af met vershoudfolie en laat het een uur rijzen op kamertemperatuur.
2 rode uien, 3 rode paprika's, 1 chilipeper, tijm, rozemarijn, 1 een flinke scheut olijfolie
5
Snijd de ui en de paprika in grote stukken en leg ze bij de bol look op het bakplaatje. Leg er wat tijm en rozemarijn tussen, sprenkel er flink wat olijfolie over en kruid met peper en grof zout. Leg de chilipeper ertussen en rooster de groenten 40 minuten in de hete oven.
6
Haal de groenten uit de oven. Schraap het vruchtvlees van de chilipeper en doe het in een kommetje. Duw de look uit en voeg hem toe aan de chilipeper. Snipper wat rozemarijn fijn en voeg hem toe, gevolg door een scheut olijfolie en grof zout.
7
Bedek een ovenplaatje met een laagje olijfolie. Duw de lucht uit het deeg en duw het deeg plat in het ovenplaatje.
1 snuifje oregano, 4 el Zwarte olijven
8
Strijk de pizza in met de mengeling van olijfolie, look en chilipeper. Verdeel de groenten en de olijven over de pizza en schuif de pizza 16 minuten in de hete oven. Werk af met oregano en wat rozemarijn.