dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Sashimisalade met zalm (thumbnail)Sashimisalade met zalm

Sashimisalade met zalm

45m
16
-
1.8K
Recepten

Sashimisalade met zalm

Dit is een licht gerecht met à la minute gemarineerde zalm, glasnoedels, wakame en fijne groentjes. De perfecte maaltijd na een zwaar weekend. Of een heerlijk voorgerecht natuurlijk.
Sashimisalade met zalm (thumbnail)Sashimisalade met zalm

Sashimisalade met zalm

45m
16
-
1.8K
Recepten

Sashimisalade met zalm

Dit is een licht gerecht met à la minute gemarineerde zalm, glasnoedels, wakame en fijne groentjes. De perfecte maaltijd na een zwaar weekend. Of een heerlijk voorgerecht natuurlijk.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes1.8K

Ingrediënten

4 personen
Wakame
handvol
Glasnoedels
400 g
Wasabi-pasta
1 een toefje
Sojasaus
4 el
Gember
1 el
Sesamolie
1 el
Limoen
1
Zalmfilets
400 g
Daikon
200 g
Komkommers
0,5
Mango's
0,5
Avocado
1
Lente-uien
3
Bicky-uitjes
4 el
Koriander
Munt

Benodigdheden

Een keukenpenseel

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

handvol Wakame
1
Laat de wakame weken in warm water.
400 g glasnoedels
2
Breng in een kookpot lichtgezouten water aan de kook. Kook de glasnoedels op ongeveer 3 minuten gaar (of volgens de aanwijzingen op de verpakking). Koel ze meteen onder koud stromend water en laat uitlekken.

De marinade

1 een toefje Wasabi-pasta, 4 el sojasaus
3
Meng een toefje wasabi met sojasaus.
1 el gember
4
Snijd de gepekelde gember fijn en roer hem er ook door.
1 el sesamolie, 1 limoen
5
Voeg er sesamolie en het sap van de limoen aan toe.

De zalm met noedelsalade

400 g zalmfilets
6
Snijd de zalm in fijne plakjes. Leg ze op een bord.
7
Bestrijk de zalm met behulp van een keukenpenseel met de marinade en laat wat trekken.
8
Vul een kom met ijsblokjes en water.
200 g Daikon
9
Schil de daikon en snijd in heel dunne reepjes (julienne) of rasp hem met de mandoline. Leg hem in het ijswater.
0,5 komkommers
10
Snijd de komkommer ook in fijne julienne en leg hem in het ijswater.
11
Meng de afgekoelde noedels met de geweekte wakame en een klein beetje van de marinade.
0,5 mango's, 1 avocado
12
Schil een mango en snijd het vruchtvlees in fijne reepjes. Meng ze door de noedels. Schil een avocado en snijd het vruchtvlees ook in reepjes. Schep ze door de noedels.
13
Haal de daikon en de komkommer uit het ijswater. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Schep ze door de noedels.
3 lente-uien
14
Snipper de lente-ui en meng ze door de salade.
15
Leg wat van de noedelsalade op de plakjes zalm.
4 el Bicky-uitjes, koriander, Munt
16
Werk af met krokante uitjes, plukjes koriander en munt.
1
Laat de wakame weken in warm water.
2
Breng in een kookpot lichtgezouten water aan de kook. Kook de glasnoedels op ongeveer 3 minuten gaar (of volgens de aanwijzingen op de verpakking). Koel ze meteen onder koud stromend water en laat uitlekken.

Instructies

handvol Wakame
1
Laat de wakame weken in warm water.
400 g glasnoedels
2
Breng in een kookpot lichtgezouten water aan de kook. Kook de glasnoedels op ongeveer 3 minuten gaar (of volgens de aanwijzingen op de verpakking). Koel ze meteen onder koud stromend water en laat uitlekken.

De marinade

1 een toefje Wasabi-pasta, 4 el sojasaus
3
Meng een toefje wasabi met sojasaus.
1 el gember
4
Snijd de gepekelde gember fijn en roer hem er ook door.
1 el sesamolie, 1 limoen
5
Voeg er sesamolie en het sap van de limoen aan toe.

De zalm met noedelsalade

400 g zalmfilets
6
Snijd de zalm in fijne plakjes. Leg ze op een bord.
7
Bestrijk de zalm met behulp van een keukenpenseel met de marinade en laat wat trekken.
8
Vul een kom met ijsblokjes en water.
200 g Daikon
9
Schil de daikon en snijd in heel dunne reepjes (julienne) of rasp hem met de mandoline. Leg hem in het ijswater.
0,5 komkommers
10
Snijd de komkommer ook in fijne julienne en leg hem in het ijswater.
11
Meng de afgekoelde noedels met de geweekte wakame en een klein beetje van de marinade.
0,5 mango's, 1 avocado
12
Schil een mango en snijd het vruchtvlees in fijne reepjes. Meng ze door de noedels. Schil een avocado en snijd het vruchtvlees ook in reepjes. Schep ze door de noedels.
13
Haal de daikon en de komkommer uit het ijswater. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Schep ze door de noedels.
3 lente-uien
14
Snipper de lente-ui en meng ze door de salade.
15
Leg wat van de noedelsalade op de plakjes zalm.
4 el Bicky-uitjes, koriander, Munt
16
Werk af met krokante uitjes, plukjes koriander en munt.
1
Laat de wakame weken in warm water.
2
Breng in een kookpot lichtgezouten water aan de kook. Kook de glasnoedels op ongeveer 3 minuten gaar (of volgens de aanwijzingen op de verpakking). Koel ze meteen onder koud stromend water en laat uitlekken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Sashimisalade met zalm (thumbnail)Sashimisalade met zalm
4 personen
45m
Ingrediënten
Wakame
handvol
Glasnoedels
400 g
Wasabi-pasta
1 een toefje
Sojasaus
4 el
Gember
1 el
Sesamolie
1 el
Limoen
1
Zalmfilets
400 g
Daikon
200 g
Komkommers
0,5
Mango's
0,5
Avocado
1
Lente-uien
3
Bicky-uitjes
4 el
Koriander
Munt

Sashimisalade met zalm

Dit is een licht gerecht met à la minute gemarineerde zalm, glasnoedels, wakame en fijne groentjes. De perfecte maaltijd na een zwaar weekend. Of een heerlijk voorgerecht natuurlijk.
Instructies
handvol Wakame
1
Laat de wakame weken in warm water.
400 g glasnoedels
2
Breng in een kookpot lichtgezouten water aan de kook. Kook de glasnoedels op ongeveer 3 minuten gaar (of volgens de aanwijzingen op de verpakking). Koel ze meteen onder koud stromend water en laat uitlekken.

De marinade

1 een toefje Wasabi-pasta, 4 el sojasaus
3
Meng een toefje wasabi met sojasaus.
1 el gember
4
Snijd de gepekelde gember fijn en roer hem er ook door.
1 el sesamolie, 1 limoen
5
Voeg er sesamolie en het sap van de limoen aan toe.

De zalm met noedelsalade

400 g zalmfilets
6
Snijd de zalm in fijne plakjes. Leg ze op een bord.
7
Bestrijk de zalm met behulp van een keukenpenseel met de marinade en laat wat trekken.
8
Vul een kom met ijsblokjes en water.
200 g Daikon
9
Schil de daikon en snijd in heel dunne reepjes (julienne) of rasp hem met de mandoline. Leg hem in het ijswater.
0,5 komkommers
10
Snijd de komkommer ook in fijne julienne en leg hem in het ijswater.
11
Meng de afgekoelde noedels met de geweekte wakame en een klein beetje van de marinade.
0,5 mango's, 1 avocado
12
Schil een mango en snijd het vruchtvlees in fijne reepjes. Meng ze door de noedels. Schil een avocado en snijd het vruchtvlees ook in reepjes. Schep ze door de noedels.
13
Haal de daikon en de komkommer uit het ijswater. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Schep ze door de noedels.
3 lente-uien
14
Snipper de lente-ui en meng ze door de salade.
15
Leg wat van de noedelsalade op de plakjes zalm.
4 el Bicky-uitjes, koriander, Munt
16
Werk af met krokante uitjes, plukjes koriander en munt.