Kalfsvlees alla Milanese
Kalfsvlees alla Milanese
Kalfsvlees alla Milanese
Kalfsvlees alla Milanese
Ingrediënten
4 personen
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Sambal
1 tl
Rozemarijn
2 takjes
Olijfolie
1 scheutje
Olijfolie
0,2 l
Kappertjes
2 tl
Rode wijn
0,05 l
Tomatenstukjes
1 blik
Peper
Zout
Kalfslapjes
4
Bloem
50 g
Paneermeel
50 g
Parmezaanse kaas
100 g
Tijm
2 takjes
Oregano
1 takje
Spaghetti
400 g
Eieren
2
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De tomatensaus
2 Sjalotten, 1 teentje Look
1
Pel de sjalotten en snipper ze in fijne brokjes. Snij ook de look in piepkleine stukjes.
1 scheutje olijfolie, 2 takjes rozemarijn
2
Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en stoof er de sjalotten en de look in aan. Voeg een takje rozemarijn toe en laat alles even stoven op een matig vuur.
1 tl sambal, 2 tl kappertjes
3
Schep een beetje sambal in de pot samen met de kappertjes en roer even om. (Doe voorzichtig met de sambal als je niet van pikante saus houdt.)
0,05 l rode wijn, 1 blik tomatenstukjes, peper, zout
4
Schenk de rode wijn erbij en laat de alcohol al roerend verdampen. Giet vervolgens de stukjes tomaat uit blik erbij. Laat de saus 10 minuten sudderen op een laag vuurtje. Proef de saus en kruid met wat peper van de molen en een snuifje zout. Hou de saus warm.
5
Breng een ruime pot met water aan de kook. Daarin kan je straks de spaghetti koken.
De kalfslapjes en de spaghetti
50 g bloem, 50 g paneermeel, peper, 2 eieren, zout
6
De lapjes kalfsvlees moet je paneren volgens de regels van de kunst. Neem drie schaaltjes waarin je afzonderlijk het broodkruim, de bloem en het losgeklopte ei doet. Kruid de bloem met wat peper van de molen en een snuifje zout.
100 g Parmezaanse kaas
7
Rasp de helft van de Parmezaanse kaas en voeg het toe aan het paneermeel.
2 takjes tijm, 1 takje oregano, 2 takjes rozemarijn
8
Snipper de blaadjes van de tijm, de oregano en de rozemarijn zeer fijn. De steeltjes gebruiken we niet. Ook de kruiden meng je onder het paneermeel.
4 kalfslapjes
9
Wentel elk lapje vlees eerst door de bloem. Veeg de overtollige bloem eraf. Vervolgens haal je het vlees door het ei, en ten slotte door het broodkruim met kaas en kruiden. Zorg ervoor dat elk lapje vlees mooi egaal gepaneerd is.
400 g spaghetti
10
Voeg wat zout toe aan het kokende water en kook de spaghetti beetgaar (volgens de instructies op de verpakking).
0,2 l olijfolie
11
Zet een braadpan op het vuur en voeg een dikke bodem olijfolie toe. (Er mag 1 cm olie in de pan staan, want de lapjes vlees worden eerder gefrituurd dan gebakken.)
12
Als de olie gloeiend heet is, bak je het gepaneerde kalfsvlees. Let op, want dat is een kwestie van minuten. Draai de lapjes tussendoor even om, zodat ze aan beide zijden goudbruin bakken. Laat het vlees even uitlekken op een servetje of wat keukenpapier.
Afwerking
13
Serveer een kalfslapje met een portie beetgare spaghetti. Schep wat tomatensaus over de pasta en rasp wat van de overgebleven Parmezaanse kaas over het bord.
De tomatensaus
2 Sjalotten, 1 teentje Look
1
Pel de sjalotten en snipper ze in fijne brokjes. Snij ook de look in piepkleine stukjes.
1 scheutje olijfolie, 2 takjes rozemarijn
2
Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en stoof er de sjalotten en de look in aan. Voeg een takje rozemarijn toe en laat alles even stoven op een matig vuur.
1 tl sambal, 2 tl kappertjes
3
Schep een beetje sambal in de pot samen met de kappertjes en roer even om. (Doe voorzichtig met de sambal als je niet van pikante saus houdt.)
0,05 l rode wijn, 1 blik tomatenstukjes, peper, zout
4
Schenk de rode wijn erbij en laat de alcohol al roerend verdampen. Giet vervolgens de stukjes tomaat uit blik erbij. Laat de saus 10 minuten sudderen op een laag vuurtje. Proef de saus en kruid met wat peper van de molen en een snuifje zout. Hou de saus warm.
5
Breng een ruime pot met water aan de kook. Daarin kan je straks de spaghetti koken.
De kalfslapjes en de spaghetti
50 g bloem, 50 g paneermeel, peper, 2 eieren, zout
6
De lapjes kalfsvlees moet je paneren volgens de regels van de kunst. Neem drie schaaltjes waarin je afzonderlijk het broodkruim, de bloem en het losgeklopte ei doet. Kruid de bloem met wat peper van de molen en een snuifje zout.
100 g Parmezaanse kaas
7
Rasp de helft van de Parmezaanse kaas en voeg het toe aan het paneermeel.
2 takjes tijm, 1 takje oregano, 2 takjes rozemarijn
8
Snipper de blaadjes van de tijm, de oregano en de rozemarijn zeer fijn. De steeltjes gebruiken we niet. Ook de kruiden meng je onder het paneermeel.
4 kalfslapjes
9
Wentel elk lapje vlees eerst door de bloem. Veeg de overtollige bloem eraf. Vervolgens haal je het vlees door het ei, en ten slotte door het broodkruim met kaas en kruiden. Zorg ervoor dat elk lapje vlees mooi egaal gepaneerd is.
400 g spaghetti
10
Voeg wat zout toe aan het kokende water en kook de spaghetti beetgaar (volgens de instructies op de verpakking).
0,2 l olijfolie
11
Zet een braadpan op het vuur en voeg een dikke bodem olijfolie toe. (Er mag 1 cm olie in de pan staan, want de lapjes vlees worden eerder gefrituurd dan gebakken.)
12
Als de olie gloeiend heet is, bak je het gepaneerde kalfsvlees. Let op, want dat is een kwestie van minuten. Draai de lapjes tussendoor even om, zodat ze aan beide zijden goudbruin bakken. Laat het vlees even uitlekken op een servetje of wat keukenpapier.
Afwerking
13
Serveer een kalfslapje met een portie beetgare spaghetti. Schep wat tomatensaus over de pasta en rasp wat van de overgebleven Parmezaanse kaas over het bord.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Sambal
1 tl
Rozemarijn
2 takjes
Olijfolie
1 scheutje
Olijfolie
0,2 l
Kappertjes
2 tl
Rode wijn
0,05 l
Tomatenstukjes
1 blik
Peper
Zout
Kalfslapjes
4
Bloem
50 g
Paneermeel
50 g
Parmezaanse kaas
100 g
Tijm
2 takjes
Oregano
1 takje
Spaghetti
400 g
Eieren
2
Kalfsvlees alla Milanese
Frank Sinatra was een man met goeie smaak. Jeroen leerde dat zijn lievelingskostje een Italiaanse klassieker was, op basis van dunne lapjes kalfsvlees.Instructies
De tomatensaus
2 Sjalotten, 1 teentje Look
1
Pel de sjalotten en snipper ze in fijne brokjes. Snij ook de look in piepkleine stukjes.
1 scheutje olijfolie, 2 takjes rozemarijn
2
Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en stoof er de sjalotten en de look in aan. Voeg een takje rozemarijn toe en laat alles even stoven op een matig vuur.
1 tl sambal, 2 tl kappertjes
3
Schep een beetje sambal in de pot samen met de kappertjes en roer even om. (Doe voorzichtig met de sambal als je niet van pikante saus houdt.)
0,05 l rode wijn, 1 blik tomatenstukjes, peper, zout
4
Schenk de rode wijn erbij en laat de alcohol al roerend verdampen. Giet vervolgens de stukjes tomaat uit blik erbij. Laat de saus 10 minuten sudderen op een laag vuurtje. Proef de saus en kruid met wat peper van de molen en een snuifje zout. Hou de saus warm.
5
Breng een ruime pot met water aan de kook. Daarin kan je straks de spaghetti koken.
De kalfslapjes en de spaghetti
50 g bloem, 50 g paneermeel, peper, 2 eieren, zout
6
De lapjes kalfsvlees moet je paneren volgens de regels van de kunst. Neem drie schaaltjes waarin je afzonderlijk het broodkruim, de bloem en het losgeklopte ei doet. Kruid de bloem met wat peper van de molen en een snuifje zout.
100 g Parmezaanse kaas
7
Rasp de helft van de Parmezaanse kaas en voeg het toe aan het paneermeel.
2 takjes tijm, 1 takje oregano, 2 takjes rozemarijn
8
Snipper de blaadjes van de tijm, de oregano en de rozemarijn zeer fijn. De steeltjes gebruiken we niet. Ook de kruiden meng je onder het paneermeel.
4 kalfslapjes
9
Wentel elk lapje vlees eerst door de bloem. Veeg de overtollige bloem eraf. Vervolgens haal je het vlees door het ei, en ten slotte door het broodkruim met kaas en kruiden. Zorg ervoor dat elk lapje vlees mooi egaal gepaneerd is.
400 g spaghetti
10
Voeg wat zout toe aan het kokende water en kook de spaghetti beetgaar (volgens de instructies op de verpakking).
0,2 l olijfolie
11
Zet een braadpan op het vuur en voeg een dikke bodem olijfolie toe. (Er mag 1 cm olie in de pan staan, want de lapjes vlees worden eerder gefrituurd dan gebakken.)
12
Als de olie gloeiend heet is, bak je het gepaneerde kalfsvlees. Let op, want dat is een kwestie van minuten. Draai de lapjes tussendoor even om, zodat ze aan beide zijden goudbruin bakken. Laat het vlees even uitlekken op een servetje of wat keukenpapier.
Afwerking
13
Serveer een kalfslapje met een portie beetgare spaghetti. Schep wat tomatensaus over de pasta en rasp wat van de overgebleven Parmezaanse kaas over het bord.