dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kalfsvlees alla Milanese (thumbnail)Kalfsvlees alla Milanese

Kalfsvlees alla Milanese

40m
18
100%
2.6K
Recepten

Kalfsvlees alla Milanese

Frank Sinatra was een man met goeie smaak. Jeroen leerde dat zijn lievelingskostje een Italiaanse klassieker was, op basis van dunne lapjes kalfsvlees.
Kalfsvlees alla Milanese (thumbnail)Kalfsvlees alla Milanese

Kalfsvlees alla Milanese

40m
18
100%
2.6K
Recepten

Kalfsvlees alla Milanese

Frank Sinatra was een man met goeie smaak. Jeroen leerde dat zijn lievelingskostje een Italiaanse klassieker was, op basis van dunne lapjes kalfsvlees.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten18
Beoordeling100%
Aantal likes2.6K

Ingrediënten

4 personen
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Sambal
1 tl
Rozemarijn
2 takjes
Olijfolie
1 scheutje
Olijfolie
0,2 l
Kappertjes
2 tl
Rode wijn
0,05 l
Tomatenstukjes
1 blik
Peper
Zout
Kalfslapjes
4
Bloem
50 g
Paneermeel
50 g
Parmezaanse kaas
100 g
Tijm
2 takjes
Oregano
1 takje
Spaghetti
400 g
Eieren
2
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De tomatensaus

2 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 tl sambal, 1 takje rozemarijn, 1 scheutje olijfolie, 2 tl kappertjes, 0,05 l rode wijn, 1 blik tomatenstukjes, peper, zout
1
Pel de sjalotten en snipper ze in fijne brokjes. Snij ook de look in piepkleine stukjes.
2
Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en stoof er de sjalotten en de look in aan. Voeg een takje rozemarijn toe en laat alles even stoven op een matig vuur.
3
Schep een beetje sambal in de pot samen met de kappertjes en roer even om. (Doe voorzichtig met de sambal als je niet van pikante saus houdt.)
4
Schenk de rode wijn erbij en laat de alcohol al roerend verdampen. Giet vervolgens de stukjes tomaat uit blik erbij. Laat de saus 10 minuten sudderen op een laag vuurtje. Proef de saus en kruid met wat peper van de molen en een snuifje zout. Hou de saus warm.
5
Breng een ruime pot met water aan de kook. Daarin kan je straks de spaghetti koken.

De kalfslapjes en de spaghetti

4 kalfslapjes, 50 g bloem, 50 g paneermeel, 100 g Parmezaanse kaas, 2 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, 1 takje oregano, 0,2 l olijfolie, peper, 400 g spaghetti, 2 eieren
6
De lapjes kalfsvlees moet je paneren volgens de regels van de kunst. Neem drie schaaltjes waarin je afzonderlijk het broodkruim, de bloem en het losgeklopte ei doet. Kruid de bloem met wat peper van de molen en een snuifje zout.
7
Rasp de helft van de Parmezaanse kaas en voeg het toe aan het paneermeel.
8
Snipper de blaadjes van de tijm, de oregano en de rozemarijn zeer fijn. De steeltjes gebruiken we niet. Ook de kruiden meng je onder het paneermeel.
9
Wentel elk lapje vlees eerst door de bloem. Veeg de overtollige bloem eraf. Vervolgens haal je het vlees door het ei, en ten slotte door het broodkruim met kaas en kruiden. Zorg ervoor dat elk lapje vlees mooi egaal gepaneerd is.
10
Voeg wat zout toe aan het kokende water en kook de spaghetti beetgaar (volgens de instructies op de verpakking).
11
Zet een braadpan op het vuur en voeg een dikke bodem olijfolie toe. (Er mag 1 cm olie in de pan staan, want de lapjes vlees worden eerder gefrituurd dan gebakken.)
12
Als de olie gloeiend heet is, bak je het gepaneerde kalfsvlees. Let op, want dat is een kwestie van minuten. Draai de lapjes tussendoor even om, zodat ze aan beide zijden goudbruin bakken. Laat het vlees even uitlekken op een servetje of wat keukenpapier.

Afwerking

13
Serveer een kalfslapje met een portie beetgare spaghetti. Schep wat tomatensaus over de pasta en rasp wat van de overgebleven Parmezaanse kaas over het bord.
1
Pel de sjalotten en snipper ze in fijne brokjes. Snij ook de look in piepkleine stukjes.
2
Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en stoof er de sjalotten en de look in aan. Voeg een takje rozemarijn toe en laat alles even stoven op een matig vuur.

Instructies

De tomatensaus

2 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 tl sambal, 1 takje rozemarijn, 1 scheutje olijfolie, 2 tl kappertjes, 0,05 l rode wijn, 1 blik tomatenstukjes, peper, zout
1
Pel de sjalotten en snipper ze in fijne brokjes. Snij ook de look in piepkleine stukjes.
2
Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en stoof er de sjalotten en de look in aan. Voeg een takje rozemarijn toe en laat alles even stoven op een matig vuur.
3
Schep een beetje sambal in de pot samen met de kappertjes en roer even om. (Doe voorzichtig met de sambal als je niet van pikante saus houdt.)
4
Schenk de rode wijn erbij en laat de alcohol al roerend verdampen. Giet vervolgens de stukjes tomaat uit blik erbij. Laat de saus 10 minuten sudderen op een laag vuurtje. Proef de saus en kruid met wat peper van de molen en een snuifje zout. Hou de saus warm.
5
Breng een ruime pot met water aan de kook. Daarin kan je straks de spaghetti koken.

De kalfslapjes en de spaghetti

4 kalfslapjes, 50 g bloem, 50 g paneermeel, 100 g Parmezaanse kaas, 2 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, 1 takje oregano, 0,2 l olijfolie, peper, 400 g spaghetti, 2 eieren
6
De lapjes kalfsvlees moet je paneren volgens de regels van de kunst. Neem drie schaaltjes waarin je afzonderlijk het broodkruim, de bloem en het losgeklopte ei doet. Kruid de bloem met wat peper van de molen en een snuifje zout.
7
Rasp de helft van de Parmezaanse kaas en voeg het toe aan het paneermeel.
8
Snipper de blaadjes van de tijm, de oregano en de rozemarijn zeer fijn. De steeltjes gebruiken we niet. Ook de kruiden meng je onder het paneermeel.
9
Wentel elk lapje vlees eerst door de bloem. Veeg de overtollige bloem eraf. Vervolgens haal je het vlees door het ei, en ten slotte door het broodkruim met kaas en kruiden. Zorg ervoor dat elk lapje vlees mooi egaal gepaneerd is.
10
Voeg wat zout toe aan het kokende water en kook de spaghetti beetgaar (volgens de instructies op de verpakking).
11
Zet een braadpan op het vuur en voeg een dikke bodem olijfolie toe. (Er mag 1 cm olie in de pan staan, want de lapjes vlees worden eerder gefrituurd dan gebakken.)
12
Als de olie gloeiend heet is, bak je het gepaneerde kalfsvlees. Let op, want dat is een kwestie van minuten. Draai de lapjes tussendoor even om, zodat ze aan beide zijden goudbruin bakken. Laat het vlees even uitlekken op een servetje of wat keukenpapier.

Afwerking

13
Serveer een kalfslapje met een portie beetgare spaghetti. Schep wat tomatensaus over de pasta en rasp wat van de overgebleven Parmezaanse kaas over het bord.
1
Pel de sjalotten en snipper ze in fijne brokjes. Snij ook de look in piepkleine stukjes.
2
Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en stoof er de sjalotten en de look in aan. Voeg een takje rozemarijn toe en laat alles even stoven op een matig vuur.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kalfsvlees alla Milanese (thumbnail)Kalfsvlees alla Milanese
4 personen
40m
Ingrediënten
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Sambal
1 tl
Rozemarijn
2 takjes
Olijfolie
1 scheutje
Olijfolie
0,2 l
Kappertjes
2 tl
Rode wijn
0,05 l
Tomatenstukjes
1 blik
Peper
Zout
Kalfslapjes
4
Bloem
50 g
Paneermeel
50 g
Parmezaanse kaas
100 g
Tijm
2 takjes
Oregano
1 takje
Spaghetti
400 g
Eieren
2

Kalfsvlees alla Milanese

Frank Sinatra was een man met goeie smaak. Jeroen leerde dat zijn lievelingskostje een Italiaanse klassieker was, op basis van dunne lapjes kalfsvlees.
Instructies

De tomatensaus

2 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 tl sambal, 1 takje rozemarijn, 1 scheutje olijfolie, 2 tl kappertjes, 0,05 l rode wijn, 1 blik tomatenstukjes, peper, zout
1
Pel de sjalotten en snipper ze in fijne brokjes. Snij ook de look in piepkleine stukjes.
2
Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en stoof er de sjalotten en de look in aan. Voeg een takje rozemarijn toe en laat alles even stoven op een matig vuur.
3
Schep een beetje sambal in de pot samen met de kappertjes en roer even om. (Doe voorzichtig met de sambal als je niet van pikante saus houdt.)
4
Schenk de rode wijn erbij en laat de alcohol al roerend verdampen. Giet vervolgens de stukjes tomaat uit blik erbij. Laat de saus 10 minuten sudderen op een laag vuurtje. Proef de saus en kruid met wat peper van de molen en een snuifje zout. Hou de saus warm.
5
Breng een ruime pot met water aan de kook. Daarin kan je straks de spaghetti koken.

De kalfslapjes en de spaghetti

4 kalfslapjes, 50 g bloem, 50 g paneermeel, 100 g Parmezaanse kaas, 2 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, 1 takje oregano, 0,2 l olijfolie, peper, 400 g spaghetti, 2 eieren
6
De lapjes kalfsvlees moet je paneren volgens de regels van de kunst. Neem drie schaaltjes waarin je afzonderlijk het broodkruim, de bloem en het losgeklopte ei doet. Kruid de bloem met wat peper van de molen en een snuifje zout.
7
Rasp de helft van de Parmezaanse kaas en voeg het toe aan het paneermeel.
8
Snipper de blaadjes van de tijm, de oregano en de rozemarijn zeer fijn. De steeltjes gebruiken we niet. Ook de kruiden meng je onder het paneermeel.
9
Wentel elk lapje vlees eerst door de bloem. Veeg de overtollige bloem eraf. Vervolgens haal je het vlees door het ei, en ten slotte door het broodkruim met kaas en kruiden. Zorg ervoor dat elk lapje vlees mooi egaal gepaneerd is.
10
Voeg wat zout toe aan het kokende water en kook de spaghetti beetgaar (volgens de instructies op de verpakking).
11
Zet een braadpan op het vuur en voeg een dikke bodem olijfolie toe. (Er mag 1 cm olie in de pan staan, want de lapjes vlees worden eerder gefrituurd dan gebakken.)
12
Als de olie gloeiend heet is, bak je het gepaneerde kalfsvlees. Let op, want dat is een kwestie van minuten. Draai de lapjes tussendoor even om, zodat ze aan beide zijden goudbruin bakken. Laat het vlees even uitlekken op een servetje of wat keukenpapier.

Afwerking

13
Serveer een kalfslapje met een portie beetgare spaghetti. Schep wat tomatensaus over de pasta en rasp wat van de overgebleven Parmezaanse kaas over het bord.