Moelleux met sinaasappel
Moelleux met sinaasappel
Moelleux met sinaasappel
Moelleux met sinaasappel
Ingrediënten
4 personen
Chocolade
100 g
Boter
110 g
Kristalsuiker
100 g
Eierdooiers
2
Eieren
2
Bloem
65 g
Sinaasappelen
5
Grof zout
1 snuifje
Oranjebloesem
1 scheutje
Benodigdheden
Een barbecue, een garde, een zeef, een spuitzak, een uitsteekring
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de barbecue voor op 230 °C.
100 g Chocolade, 110 g boter
2
Smelt de boter en de chocolade op een zacht vuur.
100 g kristalsuiker, 2 eierdooiers, 2 eieren, 65 g bloem
3
Voeg bij de suiker de dooiers en de volledige eieren. Klop goed los. Zeef de bloem en voeg toe bij de rest.
4
Meng de gesmolten chocolade en boter onder het beslag.
1 sinaasappel, 1 snuifje grof zout
5
Voeg er de sinaasappelzeste en een snuif grof zout aan toe.
6
Giet het beslag in de spuitzak en laat even rusten in de koelkast.
4 sinaasappelen
7
Snijd de sinaasappel in twee. Pers de sinaasappel. Let op: duw niet te hard want de halve sinaasappel wordt gebruikt als vormpje voor de moelleux.
8
Verwijder de pulp uit de sinaasappel.
1 scheutje oranjebloesem
9
Giet het sap in een pan samen met wat suiker en een scheutje oranjebloesem en breng aan de kook. Breng op smaak met de steranijs.
10
Leg de uitgelepelde sinaasappel in een uitsteekring en vul met het beslag.
11
Bak de moelleux ongeveer 10 minuten op de barbecue (de baktijd varieert van type barbecue en oven).
TIPOm te weten wanneer je moelleux bijna klaar is, kijk je naar het korstje bovenaan. Als dat nog een beetje lopend is, is hij bijna goed. Wacht dan tot het korstje volledig gevormd is. Duw er lichtjes met je vinger op en als de moelleux wat meegeeft, is hij
12
Giet de siroop in een kommetje en laat afkoelen.
13
Serveer de warme moelleux met de siroop.
1
Verwarm de barbecue voor op 230 °C.
100 g Chocolade, 110 g boter
2
Smelt de boter en de chocolade op een zacht vuur.
100 g kristalsuiker, 2 eierdooiers, 2 eieren, 65 g bloem
3
Voeg bij de suiker de dooiers en de volledige eieren. Klop goed los. Zeef de bloem en voeg toe bij de rest.
4
Meng de gesmolten chocolade en boter onder het beslag.
1 sinaasappel, 1 snuifje grof zout
5
Voeg er de sinaasappelzeste en een snuif grof zout aan toe.
6
Giet het beslag in de spuitzak en laat even rusten in de koelkast.
4 sinaasappelen
7
Snijd de sinaasappel in twee. Pers de sinaasappel. Let op: duw niet te hard want de halve sinaasappel wordt gebruikt als vormpje voor de moelleux.
8
Verwijder de pulp uit de sinaasappel.
1 scheutje oranjebloesem
9
Giet het sap in een pan samen met wat suiker en een scheutje oranjebloesem en breng aan de kook. Breng op smaak met de steranijs.
10
Leg de uitgelepelde sinaasappel in een uitsteekring en vul met het beslag.
11
Bak de moelleux ongeveer 10 minuten op de barbecue (de baktijd varieert van type barbecue en oven).
TIPOm te weten wanneer je moelleux bijna klaar is, kijk je naar het korstje bovenaan. Als dat nog een beetje lopend is, is hij bijna goed. Wacht dan tot het korstje volledig gevormd is. Duw er lichtjes met je vinger op en als de moelleux wat meegeeft, is hij
12
Giet de siroop in een kommetje en laat afkoelen.
13
Serveer de warme moelleux met de siroop.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Chocolade
100 g
Boter
110 g
Kristalsuiker
100 g
Eierdooiers
2
Eieren
2
Bloem
65 g
Sinaasappelen
5
Grof zout
1 snuifje
Oranjebloesem
1 scheutje
Moelleux met sinaasappel
Zoet en zuur gaan perfect samen. Dat bewijst deze moelleux met sinaasappelsiroop. Om het helemaal speciaal te maken, wordt de moelleux in een halve sinaasappel gegoten en gebakken op de barbecue.Instructies
1
Verwarm de barbecue voor op 230 °C.
100 g Chocolade, 110 g boter
2
Smelt de boter en de chocolade op een zacht vuur.
100 g kristalsuiker, 2 eierdooiers, 2 eieren, 65 g bloem
3
Voeg bij de suiker de dooiers en de volledige eieren. Klop goed los. Zeef de bloem en voeg toe bij de rest.
4
Meng de gesmolten chocolade en boter onder het beslag.
1 sinaasappel, 1 snuifje grof zout
5
Voeg er de sinaasappelzeste en een snuif grof zout aan toe.
6
Giet het beslag in de spuitzak en laat even rusten in de koelkast.
4 sinaasappelen
7
Snijd de sinaasappel in twee. Pers de sinaasappel. Let op: duw niet te hard want de halve sinaasappel wordt gebruikt als vormpje voor de moelleux.
8
Verwijder de pulp uit de sinaasappel.
1 scheutje oranjebloesem
9
Giet het sap in een pan samen met wat suiker en een scheutje oranjebloesem en breng aan de kook. Breng op smaak met de steranijs.
10
Leg de uitgelepelde sinaasappel in een uitsteekring en vul met het beslag.
11
Bak de moelleux ongeveer 10 minuten op de barbecue (de baktijd varieert van type barbecue en oven).
TIPOm te weten wanneer je moelleux bijna klaar is, kijk je naar het korstje bovenaan. Als dat nog een beetje lopend is, is hij bijna goed. Wacht dan tot het korstje volledig gevormd is. Duw er lichtjes met je vinger op en als de moelleux wat meegeeft, is hij
12
Giet de siroop in een kommetje en laat afkoelen.
13
Serveer de warme moelleux met de siroop.