dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Cassoulet van groenten met stokbrood (thumbnail)Cassoulet van groenten met stokbrood

Cassoulet van groenten met stokbrood

45m
23
100%
2.9K
Recepten

Cassoulet van groenten met stokbrood

Dit is een stevige stoofpot met alleen maar groenten, geïnspireerd op de Franse cassoulet. Een waar groentefeest boordevol smaak voor jong en oud!
Cassoulet van groenten met stokbrood (thumbnail)Cassoulet van groenten met stokbrood

Cassoulet van groenten met stokbrood

45m
23
100%
2.9K
Recepten

Cassoulet van groenten met stokbrood

Dit is een stevige stoofpot met alleen maar groenten, geïnspireerd op de Franse cassoulet. Een waar groentefeest boordevol smaak voor jong en oud!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten23
Beoordeling100%
Aantal likes2.9K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
0,2 l
Look
6 teentjes
Tijm
1 takje
Tijm
Rozemarijn
1 takje
Rozemarijn
Sjalotten
1
Ajuin
1
Bloemkolen
0,5
Selder
4 stengels
Prei
1 stengel
Wortels
3
Courgette
1
Pastinaak
1
Laurier
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Harissa
1 tl
Tomatenpuree
70 g
Kerstomaten
1 blik
Tomaten passata
0,2 l
Stokbrood
1
Troskerstomaten
250 g
Witte bonen
2 blikken
Krulpeterselie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

0,2 l olijfolie, 6 teentjes Look, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn
1
Doe de olijfolie in een steelpannetje en warm ze zachtjes op. Pel de teentjes look en voeg ze eraan toe, gevolgd door een takje tijm en rozemarijn. Laat de look op een zacht vuurtje rustig konfijten.
1 Sjalotten, 1 ajuin
2
Laat een deel van de lookolie warm worden in een grote pot. Snijd de sjalot en de ui in grote stukken en stoof ze aan in de lookolie.
0,5 bloemkolen, 4 stengels selder, 1 stengel prei, 3 Wortels, 1 courgette, 1 pastinaak
3
Snijd de wortelen, de pastinaak, de selder, de courgette en de prei ze in grote stukken. De bloemkool snijd je in roosjes. Voeg alle groenten toe aan de ui en sjalot en laat alles rustig stoven.
tijm, rozemarijn, laurier, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn
4
Maak een kruidentuil met de tijm, de rozemarijn en de laurier en voeg hem toe. Breng nog verder op smaak met komijn, gerookt paprikapoeder en een snuif zout.
1 tl Harissa, 70 g Tomatenpuree, 1 blik kerstomaten, 0,2 l Tomaten passata
5
Voeg er de harissa en de tomatenpuree aan toe en laat even meebakken. Voeg er vervolgens de witte wijn, het blikje kersttomaatjes en de passata aan toe en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook en laat de cassoulet even rustig pruttelen.
6
Plet de overgebleven look in de olie met een vork.
1 stokbrood
7
Snijd het stokbrood in stukken, leg de stukken op een ovenplaatje en lepel er wat van de lookolie over. Sprenkel er wat extra olijfolie over, snipper wat verse tijm fijn en strooi die over de broodjes. Schuif de broodjes onder de grill tot ze goudbruin geroosterd zijn.
250 g troskerstomaten, 2 blikken Witte bonen
8
Spoel de witte boontjes en voeg ze toe aan de cassoulet. Voeg de kerstomaatjes toe en breng nog eens extra op smaak met gerookt paprikapoeder en een snuif zout.
krulpeterselie
9
Snipper wat krulpeterselie fijn en werk de stoofpot ermee af. Serveer met de lookbroodjes.
1
Doe de olijfolie in een steelpannetje en warm ze zachtjes op. Pel de teentjes look en voeg ze eraan toe, gevolgd door een takje tijm en rozemarijn. Laat de look op een zacht vuurtje rustig konfijten.
2
Laat een deel van de lookolie warm worden in een grote pot. Snijd de sjalot en de ui in grote stukken en stoof ze aan in de lookolie.

Instructies

0,2 l olijfolie, 6 teentjes Look, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn
1
Doe de olijfolie in een steelpannetje en warm ze zachtjes op. Pel de teentjes look en voeg ze eraan toe, gevolgd door een takje tijm en rozemarijn. Laat de look op een zacht vuurtje rustig konfijten.
1 Sjalotten, 1 ajuin
2
Laat een deel van de lookolie warm worden in een grote pot. Snijd de sjalot en de ui in grote stukken en stoof ze aan in de lookolie.
0,5 bloemkolen, 4 stengels selder, 1 stengel prei, 3 Wortels, 1 courgette, 1 pastinaak
3
Snijd de wortelen, de pastinaak, de selder, de courgette en de prei ze in grote stukken. De bloemkool snijd je in roosjes. Voeg alle groenten toe aan de ui en sjalot en laat alles rustig stoven.
tijm, rozemarijn, laurier, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn
4
Maak een kruidentuil met de tijm, de rozemarijn en de laurier en voeg hem toe. Breng nog verder op smaak met komijn, gerookt paprikapoeder en een snuif zout.
1 tl Harissa, 70 g Tomatenpuree, 1 blik kerstomaten, 0,2 l Tomaten passata
5
Voeg er de harissa en de tomatenpuree aan toe en laat even meebakken. Voeg er vervolgens de witte wijn, het blikje kersttomaatjes en de passata aan toe en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook en laat de cassoulet even rustig pruttelen.
6
Plet de overgebleven look in de olie met een vork.
1 stokbrood
7
Snijd het stokbrood in stukken, leg de stukken op een ovenplaatje en lepel er wat van de lookolie over. Sprenkel er wat extra olijfolie over, snipper wat verse tijm fijn en strooi die over de broodjes. Schuif de broodjes onder de grill tot ze goudbruin geroosterd zijn.
250 g troskerstomaten, 2 blikken Witte bonen
8
Spoel de witte boontjes en voeg ze toe aan de cassoulet. Voeg de kerstomaatjes toe en breng nog eens extra op smaak met gerookt paprikapoeder en een snuif zout.
krulpeterselie
9
Snipper wat krulpeterselie fijn en werk de stoofpot ermee af. Serveer met de lookbroodjes.
1
Doe de olijfolie in een steelpannetje en warm ze zachtjes op. Pel de teentjes look en voeg ze eraan toe, gevolgd door een takje tijm en rozemarijn. Laat de look op een zacht vuurtje rustig konfijten.
2
Laat een deel van de lookolie warm worden in een grote pot. Snijd de sjalot en de ui in grote stukken en stoof ze aan in de lookolie.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Cassoulet van groenten met stokbrood (thumbnail)Cassoulet van groenten met stokbrood
4 personen
45m
Ingrediënten
Olijfolie
0,2 l
Look
6 teentjes
Tijm
1 takje
Tijm
Rozemarijn
1 takje
Rozemarijn
Sjalotten
1
Ajuin
1
Bloemkolen
0,5
Selder
4 stengels
Prei
1 stengel
Wortels
3
Courgette
1
Pastinaak
1
Laurier
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Harissa
1 tl
Tomatenpuree
70 g
Kerstomaten
1 blik
Tomaten passata
0,2 l
Stokbrood
1
Troskerstomaten
250 g
Witte bonen
2 blikken
Krulpeterselie

Cassoulet van groenten met stokbrood

Dit is een stevige stoofpot met alleen maar groenten, geïnspireerd op de Franse cassoulet. Een waar groentefeest boordevol smaak voor jong en oud!
Instructies
0,2 l olijfolie, 6 teentjes Look, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn
1
Doe de olijfolie in een steelpannetje en warm ze zachtjes op. Pel de teentjes look en voeg ze eraan toe, gevolgd door een takje tijm en rozemarijn. Laat de look op een zacht vuurtje rustig konfijten.
1 Sjalotten, 1 ajuin
2
Laat een deel van de lookolie warm worden in een grote pot. Snijd de sjalot en de ui in grote stukken en stoof ze aan in de lookolie.
0,5 bloemkolen, 4 stengels selder, 1 stengel prei, 3 Wortels, 1 courgette, 1 pastinaak
3
Snijd de wortelen, de pastinaak, de selder, de courgette en de prei ze in grote stukken. De bloemkool snijd je in roosjes. Voeg alle groenten toe aan de ui en sjalot en laat alles rustig stoven.
tijm, rozemarijn, laurier, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn
4
Maak een kruidentuil met de tijm, de rozemarijn en de laurier en voeg hem toe. Breng nog verder op smaak met komijn, gerookt paprikapoeder en een snuif zout.
1 tl Harissa, 70 g Tomatenpuree, 1 blik kerstomaten, 0,2 l Tomaten passata
5
Voeg er de harissa en de tomatenpuree aan toe en laat even meebakken. Voeg er vervolgens de witte wijn, het blikje kersttomaatjes en de passata aan toe en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook en laat de cassoulet even rustig pruttelen.
6
Plet de overgebleven look in de olie met een vork.
1 stokbrood
7
Snijd het stokbrood in stukken, leg de stukken op een ovenplaatje en lepel er wat van de lookolie over. Sprenkel er wat extra olijfolie over, snipper wat verse tijm fijn en strooi die over de broodjes. Schuif de broodjes onder de grill tot ze goudbruin geroosterd zijn.
250 g troskerstomaten, 2 blikken Witte bonen
8
Spoel de witte boontjes en voeg ze toe aan de cassoulet. Voeg de kerstomaatjes toe en breng nog eens extra op smaak met gerookt paprikapoeder en een snuif zout.
krulpeterselie
9
Snipper wat krulpeterselie fijn en werk de stoofpot ermee af. Serveer met de lookbroodjes.