dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Witloofsoep met aardappelen en croutons (thumbnail)Witloofsoep met aardappelen en croutons

Witloofsoep met aardappelen en croutons

35m
12
-
6.7K
Recepten

Witloofsoep met aardappelen en croutons

Wie herfst/winter zegt, zegt soep. Soep van witloof en aardappelen, perfect om je aan te verwarmen na een lange wandeling.
Witloofsoep met aardappelen en croutons (thumbnail)Witloofsoep met aardappelen en croutons

Witloofsoep met aardappelen en croutons

35m
12
-
6.7K
Recepten

Witloofsoep met aardappelen en croutons

Wie herfst/winter zegt, zegt soep. Soep van witloof en aardappelen, perfect om je aan te verwarmen na een lange wandeling.
Type gerechtSoep
Totale tijd35m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes6.7K

Ingrediënten

4 personen
Witloofstronken
4
Preiwittenstengels
1
Bloemige aardappel
3
Look
2 teentjes
Honing
2 el
Kippenbouillonblokje
1
Water
1.000 ml
Room
1 scheutje
Peper
Zout
Boterhammen
2 sneetjes
Boterklontje
1
Honing
1 tl
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

4 witloof
1
Verwijder de harde onderkant van het witloof. Snijd de stronken in grove reepjes. Houd eventueel enkele blaadjes apart om later de soep te dresseren.
1 Preiwitten, 2 teentjes Look, 4 witloof
2
Snijd de prei in dunne ringen. Pel de look en pers fijn.Bak de prei look en witloof gaar in een pan met dikke bodem voor ongeveer 3-4 minuten. Probeer kleur te vermijden zodat de soep mooi licht blijft van kleur.
3 Bloemige aardappel, 1 Kippenbouillon, 2 el honing, 1.000 ml Water
3
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove blokjes. Voeg ze toe aan de pot samen met het bouillonblokje honing en water. Laat 25 minuten koken.
2 sneetjes boterhammen, 1 boter, peper, zout, 1 tl honing
4
Snijd het brood in blokjes. Smelt een klontje boter in een pan en voeg de blokjes brood toe. Bak mooi goudbruin. Kruid met peper en zout en verdeel er op het einde de honing over. Schud nog een keer goed op.
1 scheutje Room, peper, zout
5
Mix de soep en werk af met een scheutje room. Kruid met peper en zout naar smaak.
6
Serveer de soep met de croutons en eventueel wat fijngesneden rauw witloof.
1
Verwijder de harde onderkant van het witloof. Snijd de stronken in grove reepjes. Houd eventueel enkele blaadjes apart om later de soep te dresseren.
2
Snijd de prei in dunne ringen. Pel de look en pers fijn.Bak de prei look en witloof gaar in een pan met dikke bodem voor ongeveer 3-4 minuten. Probeer kleur te vermijden zodat de soep mooi licht blijft van kleur.

Instructies

4 witloof
1
Verwijder de harde onderkant van het witloof. Snijd de stronken in grove reepjes. Houd eventueel enkele blaadjes apart om later de soep te dresseren.
1 Preiwitten, 2 teentjes Look, 4 witloof
2
Snijd de prei in dunne ringen. Pel de look en pers fijn.Bak de prei look en witloof gaar in een pan met dikke bodem voor ongeveer 3-4 minuten. Probeer kleur te vermijden zodat de soep mooi licht blijft van kleur.
3 Bloemige aardappel, 1 Kippenbouillon, 2 el honing, 1.000 ml Water
3
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove blokjes. Voeg ze toe aan de pot samen met het bouillonblokje honing en water. Laat 25 minuten koken.
2 sneetjes boterhammen, 1 boter, peper, zout, 1 tl honing
4
Snijd het brood in blokjes. Smelt een klontje boter in een pan en voeg de blokjes brood toe. Bak mooi goudbruin. Kruid met peper en zout en verdeel er op het einde de honing over. Schud nog een keer goed op.
1 scheutje Room, peper, zout
5
Mix de soep en werk af met een scheutje room. Kruid met peper en zout naar smaak.
6
Serveer de soep met de croutons en eventueel wat fijngesneden rauw witloof.
1
Verwijder de harde onderkant van het witloof. Snijd de stronken in grove reepjes. Houd eventueel enkele blaadjes apart om later de soep te dresseren.
2
Snijd de prei in dunne ringen. Pel de look en pers fijn.Bak de prei look en witloof gaar in een pan met dikke bodem voor ongeveer 3-4 minuten. Probeer kleur te vermijden zodat de soep mooi licht blijft van kleur.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Witloofsoep met aardappelen en croutons (thumbnail)Witloofsoep met aardappelen en croutons
4 personen
35m
Ingrediënten
Witloofstronken
4
Preiwittenstengels
1
Bloemige aardappel
3
Look
2 teentjes
Honing
2 el
Kippenbouillonblokje
1
Water
1.000 ml
Room
1 scheutje
Peper
Zout
Boterhammen
2 sneetjes
Boterklontje
1
Honing
1 tl

Witloofsoep met aardappelen en croutons

Wie herfst/winter zegt, zegt soep. Soep van witloof en aardappelen, perfect om je aan te verwarmen na een lange wandeling.
Instructies
4 witloof
1
Verwijder de harde onderkant van het witloof. Snijd de stronken in grove reepjes. Houd eventueel enkele blaadjes apart om later de soep te dresseren.
1 Preiwitten, 2 teentjes Look, 4 witloof
2
Snijd de prei in dunne ringen. Pel de look en pers fijn.Bak de prei look en witloof gaar in een pan met dikke bodem voor ongeveer 3-4 minuten. Probeer kleur te vermijden zodat de soep mooi licht blijft van kleur.
3 Bloemige aardappel, 1 Kippenbouillon, 2 el honing, 1.000 ml Water
3
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove blokjes. Voeg ze toe aan de pot samen met het bouillonblokje honing en water. Laat 25 minuten koken.
2 sneetjes boterhammen, 1 boter, peper, zout, 1 tl honing
4
Snijd het brood in blokjes. Smelt een klontje boter in een pan en voeg de blokjes brood toe. Bak mooi goudbruin. Kruid met peper en zout en verdeel er op het einde de honing over. Schud nog een keer goed op.
1 scheutje Room, peper, zout
5
Mix de soep en werk af met een scheutje room. Kruid met peper en zout naar smaak.
6
Serveer de soep met de croutons en eventueel wat fijngesneden rauw witloof.