Instructies

4 personen
4 witloof
1

Verwijder de harde onderkant van het witloof. Snijd de stronken in grove reepjes. Houd eventueel enkele blaadjes apart om later de soep te dresseren.

1 Preiwitten, 2 teentjes Look, 4 witloof
2

Snijd de prei in dunne ringen. Pel de look en pers fijn.Bak de prei look en witloof gaar in een pan met dikke bodem voor ongeveer 3-4 minuten. Probeer kleur te vermijden zodat de soep mooi licht blijft van kleur.

3 Bloemige aardappel, 1 Kippenbouillon, 2 el honing, 1.000 ml Water
3

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove blokjes. Voeg ze toe aan de pot samen met het bouillonblokje honing en water. Laat 25 minuten koken.

Ad door Meli
Meli honing voor elk moment.
Wist je dat... honing zoeter smaakt dan suiker? Daardoor heb je vaak minder nodig om gerechten of drankjes op smaak te brengen. Geïnspireerd? Klik hier om onze recepten te ontdekken.
2 sneetjes boterhammen, 1 boter, peper, zout, 1 tl honing
4

Snijd het brood in blokjes. Smelt een klontje boter in een pan en voeg de blokjes brood toe. Bak mooi goudbruin. Kruid met peper en zout en verdeel er op het einde de honing over. Schud nog een keer goed op.

1 scheutje Room, peper, zout
5

Mix de soep en werk af met een scheutje room. Kruid met peper en zout naar smaak.

6

Serveer de soep met de croutons en eventueel wat fijngesneden rauw witloof.