dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Ravioli met Belgische kaas, saus met courgette en tomaat (thumbnail)Ravioli met Belgische kaas, saus met courgette en tomaat

Ravioli met Belgische kaas, saus met courgette en tomaat

1u
17
-
2K
Recepten

Ravioli met Belgische kaas, saus met courgette en tomaat

In Bologna leerde Jeroen pasta maken bij een Italiaanse grootmoeder die hem uitlegde dat hij best semola of maïsgriesmeel gebruikte. De vulling op basis van ricotta komt uit Modena, het culinaire hart van Italië. Zorg dat er geen brokjes in zitten want dan kan de pasta breken tijdens het koken.
Ravioli met Belgische kaas, saus met courgette en tomaat (thumbnail)Ravioli met Belgische kaas, saus met courgette en tomaat

Ravioli met Belgische kaas, saus met courgette en tomaat

1u
17
-
2K
Recepten

Ravioli met Belgische kaas, saus met courgette en tomaat

In Bologna leerde Jeroen pasta maken bij een Italiaanse grootmoeder die hem uitlegde dat hij best semola of maïsgriesmeel gebruikte. De vulling op basis van ricotta komt uit Modena, het culinaire hart van Italië. Zorg dat er geen brokjes in zitten want dan kan de pasta breken tijdens het koken.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Semola
500 g
Olijfolie
Zout
Belegen kaas
100 g
Ricotta
200 g
Peper
Tijm
Rozemarijn
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Courgette
1
Wortels
0,5
Tomaten
5
Cayennepeper
Bloem
Basilicum
Eieren
5

Benodigdheden

Blender, staafmixer, een keukenmachine met k vormig hulpstuk en met kneedhaak, een rasp, een staafmixer, een pastamachine, een spuitzak, een snijwieltje

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Het pastadeeg

500 g semola, olijfolie, zout, 5 eieren
1
Meng de semola met de eieren, een snuif zout en een scheutje olijfolie. Gebruik hiervoor een keukenmachine met het K-vormig hulpstuk. Zet de kneedhaak erop en kneed tot een stevig deeg.
2
Kneed het deeg nog even door met je handen en laat dan rusten.

De vulling

100 g belegen kaas, 200 g ricotta
3
Rasp de belegen kaas en meng met de ricotta in de blender.
peper, tijm, rozemarijn
4
Kruid met peper en een snuifje zout. Rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn. Hak ze wat fijner en mix ze bij de kaas.

De saus

5
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
1 Sjalotten
6
Pel en snipper de sjalot heel fijn. Stoof hem in de olie.
1 teentje Look
7
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes. Stoof de pulp met de sjalot.
1 courgette, 0,5 Wortels
8
Snijd de gele en de groene courgette en de wortel in heel fijne blokjes (brunoise).
9
Doe er de rest van de groenten bij en laat stoven op een matig vuur.
5 tomaten
10
Snijd de tomaten in stukken en mix ze met een staafmixer. Giet het tomatensap door een zeef bij de groenten.
cayennepeper
11
Kruid met cayennepeper en zout.
12
Laat de saus pruttelen op een zacht vuur.

Afwerken en serveren

13
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de ravioli.
bloem
14
Bestuif het werkblad met bloem.
15
Snijd het pastadeeg in stukken en haal het door de pastamachine tot je lange, dunne vellen hebt.
16
Schep de kaasvulling in een spuitzak. Spuit toefjes op een pastavel.
17
Leg het tweede vel erop en duw er de lucht uit met je vingers. Snijd ravioli met een snijwieltje.
18
Kook de ravioli kort in het gezouten water.
19
Schep de ravioli uit het water met een schuimspaan. Leg ze meteen in de saus.
basilicum
20
Serveer de ravioli in diepe borden en werk af met een blaadje basilicum, een likje olijfolie en wat versgemalen peper.
1
Meng de semola met de eieren, een snuif zout en een scheutje olijfolie. Gebruik hiervoor een keukenmachine met het K-vormig hulpstuk. Zet de kneedhaak erop en kneed tot een stevig deeg.
2
Kneed het deeg nog even door met je handen en laat dan rusten.

Instructies

Het pastadeeg

500 g semola, olijfolie, zout, 5 eieren
1
Meng de semola met de eieren, een snuif zout en een scheutje olijfolie. Gebruik hiervoor een keukenmachine met het K-vormig hulpstuk. Zet de kneedhaak erop en kneed tot een stevig deeg.
2
Kneed het deeg nog even door met je handen en laat dan rusten.

De vulling

100 g belegen kaas, 200 g ricotta
3
Rasp de belegen kaas en meng met de ricotta in de blender.
peper, tijm, rozemarijn
4
Kruid met peper en een snuifje zout. Rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn. Hak ze wat fijner en mix ze bij de kaas.

De saus

5
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
1 Sjalotten
6
Pel en snipper de sjalot heel fijn. Stoof hem in de olie.
1 teentje Look
7
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes. Stoof de pulp met de sjalot.
1 courgette, 0,5 Wortels
8
Snijd de gele en de groene courgette en de wortel in heel fijne blokjes (brunoise).
9
Doe er de rest van de groenten bij en laat stoven op een matig vuur.
5 tomaten
10
Snijd de tomaten in stukken en mix ze met een staafmixer. Giet het tomatensap door een zeef bij de groenten.
cayennepeper
11
Kruid met cayennepeper en zout.
12
Laat de saus pruttelen op een zacht vuur.

Afwerken en serveren

13
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de ravioli.
bloem
14
Bestuif het werkblad met bloem.
15
Snijd het pastadeeg in stukken en haal het door de pastamachine tot je lange, dunne vellen hebt.
16
Schep de kaasvulling in een spuitzak. Spuit toefjes op een pastavel.
17
Leg het tweede vel erop en duw er de lucht uit met je vingers. Snijd ravioli met een snijwieltje.
18
Kook de ravioli kort in het gezouten water.
19
Schep de ravioli uit het water met een schuimspaan. Leg ze meteen in de saus.
basilicum
20
Serveer de ravioli in diepe borden en werk af met een blaadje basilicum, een likje olijfolie en wat versgemalen peper.
1
Meng de semola met de eieren, een snuif zout en een scheutje olijfolie. Gebruik hiervoor een keukenmachine met het K-vormig hulpstuk. Zet de kneedhaak erop en kneed tot een stevig deeg.
2
Kneed het deeg nog even door met je handen en laat dan rusten.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Ravioli met Belgische kaas, saus met courgette en tomaat (thumbnail)Ravioli met Belgische kaas, saus met courgette en tomaat
4 personen
1u
Ingrediënten
Semola
500 g
Olijfolie
Zout
Belegen kaas
100 g
Ricotta
200 g
Peper
Tijm
Rozemarijn
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Courgette
1
Wortels
0,5
Tomaten
5
Cayennepeper
Bloem
Basilicum
Eieren
5

Ravioli met Belgische kaas, saus met courgette en tomaat

In Bologna leerde Jeroen pasta maken bij een Italiaanse grootmoeder die hem uitlegde dat hij best semola of maïsgriesmeel gebruikte. De vulling op basis van ricotta komt uit Modena, het culinaire hart van Italië. Zorg dat er geen brokjes in zitten want dan kan de pasta breken tijdens het koken.
Instructies

Het pastadeeg

500 g semola, olijfolie, zout, 5 eieren
1
Meng de semola met de eieren, een snuif zout en een scheutje olijfolie. Gebruik hiervoor een keukenmachine met het K-vormig hulpstuk. Zet de kneedhaak erop en kneed tot een stevig deeg.
2
Kneed het deeg nog even door met je handen en laat dan rusten.

De vulling

100 g belegen kaas, 200 g ricotta
3
Rasp de belegen kaas en meng met de ricotta in de blender.
peper, tijm, rozemarijn
4
Kruid met peper en een snuifje zout. Rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn. Hak ze wat fijner en mix ze bij de kaas.

De saus

5
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
1 Sjalotten
6
Pel en snipper de sjalot heel fijn. Stoof hem in de olie.
1 teentje Look
7
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes. Stoof de pulp met de sjalot.
1 courgette, 0,5 Wortels
8
Snijd de gele en de groene courgette en de wortel in heel fijne blokjes (brunoise).
9
Doe er de rest van de groenten bij en laat stoven op een matig vuur.
5 tomaten
10
Snijd de tomaten in stukken en mix ze met een staafmixer. Giet het tomatensap door een zeef bij de groenten.
cayennepeper
11
Kruid met cayennepeper en zout.
12
Laat de saus pruttelen op een zacht vuur.

Afwerken en serveren

13
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de ravioli.
bloem
14
Bestuif het werkblad met bloem.
15
Snijd het pastadeeg in stukken en haal het door de pastamachine tot je lange, dunne vellen hebt.
16
Schep de kaasvulling in een spuitzak. Spuit toefjes op een pastavel.
17
Leg het tweede vel erop en duw er de lucht uit met je vingers. Snijd ravioli met een snijwieltje.
18
Kook de ravioli kort in het gezouten water.
19
Schep de ravioli uit het water met een schuimspaan. Leg ze meteen in de saus.
basilicum
20
Serveer de ravioli in diepe borden en werk af met een blaadje basilicum, een likje olijfolie en wat versgemalen peper.