dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Ontbijtrolletjes (thumbnail)Ontbijtrolletjes

Ontbijtrolletjes

50m
20
-
2.2K
Recepten

Ontbijtrolletjes

Het enige wat niet leuk is aan een ontbijt op bed zijn de kruimels die je achterlaat. Met deze heerlijke omelet- en sushirolletjes is dat verleden tijd.
Ontbijtrolletjes (thumbnail)Ontbijtrolletjes

Ontbijtrolletjes

50m
20
-
2.2K
Recepten

Ontbijtrolletjes

Het enige wat niet leuk is aan een ontbijt op bed zijn de kruimels die je achterlaat. Met deze heerlijke omelet- en sushirolletjes is dat verleden tijd.
Type gerechtOntbijt
Totale tijd50m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes2.2K

Ingrediënten

4 personen
Spek
100 g
Kippenbout
1
Romeinse sla
2 blaadjes
Mayonaise
1 el
Yoghurt
1 tl
Ansjovisfilet
1
Look
Sjalotten
1
Peterselie
1 bosje
Limoensap
0,5
Dragonazijn
1 scheutje
Mosterd
1 mespunt
Boter
1 klontje
Eieren
2
Gerookte zalm
100 g
Avocado
1
Chilipeper
1
Norivellen
Wasabi-pasta
1 toefje
Koriander
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

100 g spek
1
Leg de reepjes spek op een ovenplaat met bakpapier en bak ze krokant in de oven.
1 kippenbout
2
Kook een kippenbout gaar. Pluk het vlees eraf en doe het in een kom.
2 blaadjes Romeinse sla
3
Snijd de nerf uit de bladeren van de Romeinse sla en hou de buitenkanten bij.
1 el mayonaise, 1 tl Yoghurt, 1 ansjovisfilet, Look
4
Doe de mayonaise, de yoghurt, de fijngesneden ansjovisfilets, de fijngesneden chili en een beetje geraspte look bij de geplukte kip. Meng alles goed onder elkaar.
1 Sjalotten, 1 bosje peterselie, 0,5 limoensap, 1 scheutje dragonazijn, 1 mespunt mosterd
5
Snijd de sjalot en de peterselie fijn. Voeg ze samen met wat citroensap, dragonazijn en mosterd toe aan de kippensalade.
1 klontje boter
6
Smelt een klont boter in een pan.
2 eieren
7
Kluts de eieren met een scheut melk, peper en zout. Bak er een viertal dunne omeletpannenkoekjes van.
8
Haal de spekreepjes uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier.
100 g gerookte zalm
9
Snijd het vel van de zalm en snijd in dunne sneetjes.
1 avocado
10
Haal de schil van de avocado en haal de pit eruit. Snijd in plakjes.
1 chilipeper
11
Haal de zaadjes en de zaadlijsten van de chili. Snijd de peper in fijne julienne.
norivellen
12
Neem een norivel en leg de blinkende kant naar onderen. Leg er een dunne omeletpannenkoek op. Laat aan de bovenkant nog een beetje norivel vrij.
1 toefje Wasabi-pasta, koriander
13
Smeer een toefje wasabi op het stukje norivel bovenaan en bevochtig met wat water. Schik de stukjes zalm en avocado op de omelet. Leg er ook wat chili en koriander bij. Rol het norivel dicht. Maak ook een tweede sushirol.
14
Neem een dunne omelet en leg er Romeinse sla op. Smeer er een dikke lepel kipsla over.
15
Scheur de krokante spek in stukjes en verdeel over de kip. Leg er een paar parmezaanschilfers bovenop.
16
Smeer wat mayonaise aan de bovenste rand van de omelet en rol ze dicht. Maak een tweede omeletrol.
17
Snijd alle rollen in kleine schijfjes en schik ze op een bord. Smakelijk!
1
Leg de reepjes spek op een ovenplaat met bakpapier en bak ze krokant in de oven.
2
Kook een kippenbout gaar. Pluk het vlees eraf en doe het in een kom.

Instructies

100 g spek
1
Leg de reepjes spek op een ovenplaat met bakpapier en bak ze krokant in de oven.
1 kippenbout
2
Kook een kippenbout gaar. Pluk het vlees eraf en doe het in een kom.
2 blaadjes Romeinse sla
3
Snijd de nerf uit de bladeren van de Romeinse sla en hou de buitenkanten bij.
1 el mayonaise, 1 tl Yoghurt, 1 ansjovisfilet, Look
4
Doe de mayonaise, de yoghurt, de fijngesneden ansjovisfilets, de fijngesneden chili en een beetje geraspte look bij de geplukte kip. Meng alles goed onder elkaar.
1 Sjalotten, 1 bosje peterselie, 0,5 limoensap, 1 scheutje dragonazijn, 1 mespunt mosterd
5
Snijd de sjalot en de peterselie fijn. Voeg ze samen met wat citroensap, dragonazijn en mosterd toe aan de kippensalade.
1 klontje boter
6
Smelt een klont boter in een pan.
2 eieren
7
Kluts de eieren met een scheut melk, peper en zout. Bak er een viertal dunne omeletpannenkoekjes van.
8
Haal de spekreepjes uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier.
100 g gerookte zalm
9
Snijd het vel van de zalm en snijd in dunne sneetjes.
1 avocado
10
Haal de schil van de avocado en haal de pit eruit. Snijd in plakjes.
1 chilipeper
11
Haal de zaadjes en de zaadlijsten van de chili. Snijd de peper in fijne julienne.
norivellen
12
Neem een norivel en leg de blinkende kant naar onderen. Leg er een dunne omeletpannenkoek op. Laat aan de bovenkant nog een beetje norivel vrij.
1 toefje Wasabi-pasta, koriander
13
Smeer een toefje wasabi op het stukje norivel bovenaan en bevochtig met wat water. Schik de stukjes zalm en avocado op de omelet. Leg er ook wat chili en koriander bij. Rol het norivel dicht. Maak ook een tweede sushirol.
14
Neem een dunne omelet en leg er Romeinse sla op. Smeer er een dikke lepel kipsla over.
15
Scheur de krokante spek in stukjes en verdeel over de kip. Leg er een paar parmezaanschilfers bovenop.
16
Smeer wat mayonaise aan de bovenste rand van de omelet en rol ze dicht. Maak een tweede omeletrol.
17
Snijd alle rollen in kleine schijfjes en schik ze op een bord. Smakelijk!
1
Leg de reepjes spek op een ovenplaat met bakpapier en bak ze krokant in de oven.
2
Kook een kippenbout gaar. Pluk het vlees eraf en doe het in een kom.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Ontbijtrolletjes (thumbnail)Ontbijtrolletjes
4 personen
50m
Ingrediënten
Spek
100 g
Kippenbout
1
Romeinse sla
2 blaadjes
Mayonaise
1 el
Yoghurt
1 tl
Ansjovisfilet
1
Look
Sjalotten
1
Peterselie
1 bosje
Limoensap
0,5
Dragonazijn
1 scheutje
Mosterd
1 mespunt
Boter
1 klontje
Eieren
2
Gerookte zalm
100 g
Avocado
1
Chilipeper
1
Norivellen
Wasabi-pasta
1 toefje
Koriander

Ontbijtrolletjes

Het enige wat niet leuk is aan een ontbijt op bed zijn de kruimels die je achterlaat. Met deze heerlijke omelet- en sushirolletjes is dat verleden tijd.
Instructies
100 g spek
1
Leg de reepjes spek op een ovenplaat met bakpapier en bak ze krokant in de oven.
1 kippenbout
2
Kook een kippenbout gaar. Pluk het vlees eraf en doe het in een kom.
2 blaadjes Romeinse sla
3
Snijd de nerf uit de bladeren van de Romeinse sla en hou de buitenkanten bij.
1 el mayonaise, 1 tl Yoghurt, 1 ansjovisfilet, Look
4
Doe de mayonaise, de yoghurt, de fijngesneden ansjovisfilets, de fijngesneden chili en een beetje geraspte look bij de geplukte kip. Meng alles goed onder elkaar.
1 Sjalotten, 1 bosje peterselie, 0,5 limoensap, 1 scheutje dragonazijn, 1 mespunt mosterd
5
Snijd de sjalot en de peterselie fijn. Voeg ze samen met wat citroensap, dragonazijn en mosterd toe aan de kippensalade.
1 klontje boter
6
Smelt een klont boter in een pan.
2 eieren
7
Kluts de eieren met een scheut melk, peper en zout. Bak er een viertal dunne omeletpannenkoekjes van.
8
Haal de spekreepjes uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier.
100 g gerookte zalm
9
Snijd het vel van de zalm en snijd in dunne sneetjes.
1 avocado
10
Haal de schil van de avocado en haal de pit eruit. Snijd in plakjes.
1 chilipeper
11
Haal de zaadjes en de zaadlijsten van de chili. Snijd de peper in fijne julienne.
norivellen
12
Neem een norivel en leg de blinkende kant naar onderen. Leg er een dunne omeletpannenkoek op. Laat aan de bovenkant nog een beetje norivel vrij.
1 toefje Wasabi-pasta, koriander
13
Smeer een toefje wasabi op het stukje norivel bovenaan en bevochtig met wat water. Schik de stukjes zalm en avocado op de omelet. Leg er ook wat chili en koriander bij. Rol het norivel dicht. Maak ook een tweede sushirol.
14
Neem een dunne omelet en leg er Romeinse sla op. Smeer er een dikke lepel kipsla over.
15
Scheur de krokante spek in stukjes en verdeel over de kip. Leg er een paar parmezaanschilfers bovenop.
16
Smeer wat mayonaise aan de bovenste rand van de omelet en rol ze dicht. Maak een tweede omeletrol.
17
Snijd alle rollen in kleine schijfjes en schik ze op een bord. Smakelijk!