Coupe rabarber met sabayon van Liefmans Goudenband, cassis en amandelcrumble
Coupe rabarber met sabayon van Liefmans Goudenband, cassis en amandelcrumble
Coupe rabarber met sabayon van Liefmans Goudenband, cassis en amandelcrumble
Coupe rabarber met sabayon van Liefmans Goudenband, cassis en amandelcrumble
Ingrediënten
4 personen
Crème de cassis
0,2 l
Vanillestokje
1
Citroenensap en zeste
0,5
Rabarberstelen
4
Boter
100 g
Bloem
100 g
Amandelpoeder
100 g
Kandijsuiker
100 g
Zout
1 snuifje
Eierdooiers
4
Liefmans goudenband
4 eierdopjes
Kristalsuiker
3 eierdopjes
Vanille-ijs
8 bolletje
Benodigdheden
Garde
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
0,2 l crème de cassis, 1 vanillestokje, 0,5 citroenen
1
Doe de cassis in een steelpan. Voeg er de zaadjes en de peul van een vanillestokje aan toe, gevolgd door de zeste en het sap van een citroen. Voeg er vervolgens nog een klein scheutje water aan toe. Breng de marinade aan de kook op een zacht vuur.
4 rabarberstelen
2
Schil de rabarber en snijd de stengels in stukjes van ongeveer een halve cm dik. Doe de rabarber vervolgens in een kom.
3
Giet de hete marinade over de rabarber en laat het geheel even marineren en afkoelen in de koelkast.
4
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
100 g boter, 100 g bloem, 100 g amandelpoeder, 100 g kandijsuiker, 1 snuifje zout
5
Meng de boter met de bloem, de suiker, een snuifje zout en het amandelpoeder met je handen tot een crumble.
6
Schep de crumble op een bakplaat en bak goudbruin in 25 minuten. Ga met een vork door de crumble na de baktijd. Laat daarna volledig afkoelen.
4 eierdooiers, 4 eierdopjes Liefmans Goudenband, 3 eierdopjes kristalsuiker
7
Doe de dooiers samen met het bier en de suiker in een steelpan en klop tot een luchtig geheel.
8
Zet de steelpan nu op het vuur en klop de sabayon verder luchtig tot de dooiers beginnen te stollen.
TIPDe sabayon is klaar wanneer de draden van de garde zichtbaar blijven na het kloppen.
8 bolletje vanille-ijs
9
Haal het vanilleijs uit de diepvries en de rabarber uit de koelkast. Schep twee of drie bollen vanille ijs per coupe of glas en lepel er wat van de gemarineerde rabarber bij. Werk af met de biersabayon en de crumble.
1
Doe de cassis in een steelpan. Voeg er de zaadjes en de peul van een vanillestokje aan toe, gevolgd door de zeste en het sap van een citroen. Voeg er vervolgens nog een klein scheutje water aan toe. Breng de marinade aan de kook op een zacht vuur.
2
Schil de rabarber en snijd de stengels in stukjes van ongeveer een halve cm dik. Doe de rabarber vervolgens in een kom.
0,2 l crème de cassis, 1 vanillestokje, 0,5 citroenen
1
Doe de cassis in een steelpan. Voeg er de zaadjes en de peul van een vanillestokje aan toe, gevolgd door de zeste en het sap van een citroen. Voeg er vervolgens nog een klein scheutje water aan toe. Breng de marinade aan de kook op een zacht vuur.
4 rabarberstelen
2
Schil de rabarber en snijd de stengels in stukjes van ongeveer een halve cm dik. Doe de rabarber vervolgens in een kom.
3
Giet de hete marinade over de rabarber en laat het geheel even marineren en afkoelen in de koelkast.
4
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
100 g boter, 100 g bloem, 100 g amandelpoeder, 100 g kandijsuiker, 1 snuifje zout
5
Meng de boter met de bloem, de suiker, een snuifje zout en het amandelpoeder met je handen tot een crumble.
6
Schep de crumble op een bakplaat en bak goudbruin in 25 minuten. Ga met een vork door de crumble na de baktijd. Laat daarna volledig afkoelen.
4 eierdooiers, 4 eierdopjes Liefmans Goudenband, 3 eierdopjes kristalsuiker
7
Doe de dooiers samen met het bier en de suiker in een steelpan en klop tot een luchtig geheel.
8
Zet de steelpan nu op het vuur en klop de sabayon verder luchtig tot de dooiers beginnen te stollen.
TIPDe sabayon is klaar wanneer de draden van de garde zichtbaar blijven na het kloppen.
8 bolletje vanille-ijs
9
Haal het vanilleijs uit de diepvries en de rabarber uit de koelkast. Schep twee of drie bollen vanille ijs per coupe of glas en lepel er wat van de gemarineerde rabarber bij. Werk af met de biersabayon en de crumble.
1
Doe de cassis in een steelpan. Voeg er de zaadjes en de peul van een vanillestokje aan toe, gevolgd door de zeste en het sap van een citroen. Voeg er vervolgens nog een klein scheutje water aan toe. Breng de marinade aan de kook op een zacht vuur.
2
Schil de rabarber en snijd de stengels in stukjes van ongeveer een halve cm dik. Doe de rabarber vervolgens in een kom.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Crème de cassis
0,2 l
Vanillestokje
1
Citroenensap en zeste
0,5
Rabarberstelen
4
Boter
100 g
Bloem
100 g
Amandelpoeder
100 g
Kandijsuiker
100 g
Zout
1 snuifje
Eierdooiers
4
Liefmans goudenband
4 eierdopjes
Kristalsuiker
3 eierdopjes
Vanille-ijs
8 bolletje
Coupe rabarber met sabayon van Liefmans Goudenband, cassis en amandelcrumble
Wat is er beter op een mooie lentedag dan een chique ijscoupe? Zeker wanneer dat ijs nog eens wordt gepimpt met stukjes gemarineerde rabarber, een luchtige sabayon met Belgisch bier en een zanderige crumble met amandel en ‘kinnekessuiker’.Instructies
0,2 l crème de cassis, 1 vanillestokje, 0,5 citroenen
1
Doe de cassis in een steelpan. Voeg er de zaadjes en de peul van een vanillestokje aan toe, gevolgd door de zeste en het sap van een citroen. Voeg er vervolgens nog een klein scheutje water aan toe. Breng de marinade aan de kook op een zacht vuur.
4 rabarberstelen
2
Schil de rabarber en snijd de stengels in stukjes van ongeveer een halve cm dik. Doe de rabarber vervolgens in een kom.
3
Giet de hete marinade over de rabarber en laat het geheel even marineren en afkoelen in de koelkast.
4
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
100 g boter, 100 g bloem, 100 g amandelpoeder, 100 g kandijsuiker, 1 snuifje zout
5
Meng de boter met de bloem, de suiker, een snuifje zout en het amandelpoeder met je handen tot een crumble.
6
Schep de crumble op een bakplaat en bak goudbruin in 25 minuten. Ga met een vork door de crumble na de baktijd. Laat daarna volledig afkoelen.
4 eierdooiers, 4 eierdopjes Liefmans Goudenband, 3 eierdopjes kristalsuiker
7
Doe de dooiers samen met het bier en de suiker in een steelpan en klop tot een luchtig geheel.
8
Zet de steelpan nu op het vuur en klop de sabayon verder luchtig tot de dooiers beginnen te stollen.
TIPDe sabayon is klaar wanneer de draden van de garde zichtbaar blijven na het kloppen.
8 bolletje vanille-ijs
9
Haal het vanilleijs uit de diepvries en de rabarber uit de koelkast. Schep twee of drie bollen vanille ijs per coupe of glas en lepel er wat van de gemarineerde rabarber bij. Werk af met de biersabayon en de crumble.