Gevulde gehaktballen met kaas en pesto
Gevulde gehaktballen met kaas en pesto
Gevulde gehaktballen met kaas en pesto
Gevulde gehaktballen met kaas en pesto
Ingrediënten
4 personen
Gemengd gehakt
800 g
Zachte geitenkaasLe Petit Lathuy
120 g
Groene pesto
4 el
Rode ui
1
Tijm
2 takjes
Rozemarijn
2 takjes
Look
1 teentje
Ei
1
Paneermeel
4 el
Olijfolie
2 el
Peper
Zout
Erwten
400 g
Groene boontjes
200 g
Basilicum
4 takjes
Munt
4 takjes
Gerst
200 g
Olijfolie
2 el
Citroen
1
Lente-uien
2
Erwten
400 g
Groentebouillon
150 ml
Munt
0,5 bosjes
Boter
1 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 170°C.
2
Pel de ui en de look, snipper fijn en bak glazig in wat olijfolie.
3
Hak de blaadjes van de tijm en rozemarijn fijn en roer ze onder de ui en look. Voeg toe aan het gehakt samen met het ei en 2 à 3 el paneermeel. Kneed goed en breng op smaak met peper en zout.
4
Rol vier grote ballen van het gehakt. Maak een kuiltje in elke bal en duw er een stukje kaas in. Lepel er wat groene pesto bij. Sluit de gehaktballen goed en haal door het resterende paneermeel.
5
Leg de ballen op een ovenplaat en bak de gehaktballen gaar in de hete oven gedurende 30 minuten.
6
Kook de gerst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Maak ondertussen de erwtenspread met munt
7
Breng de groentebouillon aan de kook.
8
Kook de erwtjes samen met de muntblaadjes gaar in licht gezouten water, ongeveer 15 minuten. (zonder deksel, zo behoud je de mooie frisse groene kleur). Giet af en spoel onder koud water.
9
Mix de erwten fijn en giet er beetje bij beetje de warme groentenbouillon bij. Mix verder tot een dikke crème en roer er de boter onder. Breng op smaak met peper en zout, houd warm.
Maak de salade
10
Blancheer de erwtjes en boontjes in enkele minuten beetgaar, giet af en laat schrikken onder ijskoud water. Maak een salade van de gerst, erwtjes, boontjes en groene kruiden. Snipper de lente-uitjes en strooi ze over de groene salade. Breng op smaak met peper, zout, zeste en sap van citroen en olijfolie.
11
Lepel een veeg erwtenspread met munt op ieders bord, schik er de salade bij en voeg de gehaktbal toe.
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 170°C.
2
Pel de ui en de look, snipper fijn en bak glazig in wat olijfolie.
3
Hak de blaadjes van de tijm en rozemarijn fijn en roer ze onder de ui en look. Voeg toe aan het gehakt samen met het ei en 2 à 3 el paneermeel. Kneed goed en breng op smaak met peper en zout.
4
Rol vier grote ballen van het gehakt. Maak een kuiltje in elke bal en duw er een stukje kaas in. Lepel er wat groene pesto bij. Sluit de gehaktballen goed en haal door het resterende paneermeel.
5
Leg de ballen op een ovenplaat en bak de gehaktballen gaar in de hete oven gedurende 30 minuten.
6
Kook de gerst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Maak ondertussen de erwtenspread met munt
7
Breng de groentebouillon aan de kook.
8
Kook de erwtjes samen met de muntblaadjes gaar in licht gezouten water, ongeveer 15 minuten. (zonder deksel, zo behoud je de mooie frisse groene kleur). Giet af en spoel onder koud water.
9
Mix de erwten fijn en giet er beetje bij beetje de warme groentenbouillon bij. Mix verder tot een dikke crème en roer er de boter onder. Breng op smaak met peper en zout, houd warm.
Maak de salade
10
Blancheer de erwtjes en boontjes in enkele minuten beetgaar, giet af en laat schrikken onder ijskoud water. Maak een salade van de gerst, erwtjes, boontjes en groene kruiden. Snipper de lente-uitjes en strooi ze over de groene salade. Breng op smaak met peper, zout, zeste en sap van citroen en olijfolie.
11
Lepel een veeg erwtenspread met munt op ieders bord, schik er de salade bij en voeg de gehaktbal toe.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 10m
Ingrediënten
Gemengd gehakt
800 g
Zachte geitenkaasLe Petit Lathuy
120 g
Groene pesto
4 el
Rode ui
1
Tijm
2 takjes
Rozemarijn
2 takjes
Look
1 teentje
Ei
1
Paneermeel
4 el
Olijfolie
2 el
Peper
Zout
Erwten
400 g
Groene boontjes
200 g
Basilicum
4 takjes
Munt
4 takjes
Gerst
200 g
Olijfolie
2 el
Citroen
1
Lente-uien
2
Erwten
400 g
Groentebouillon
150 ml
Munt
0,5 bosjes
Boter
1 el
Gevulde gehaktballen met kaas en pesto
Maak een lekkere vulling met kaas en pesto, verstop het in het gehakt en bak de gevulde gehaktballen goudbruin. Gehaktballen maken was nog nooit zo leuk!Instructies
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 170°C.
2
Pel de ui en de look, snipper fijn en bak glazig in wat olijfolie.
3
Hak de blaadjes van de tijm en rozemarijn fijn en roer ze onder de ui en look. Voeg toe aan het gehakt samen met het ei en 2 à 3 el paneermeel. Kneed goed en breng op smaak met peper en zout.
4
Rol vier grote ballen van het gehakt. Maak een kuiltje in elke bal en duw er een stukje kaas in. Lepel er wat groene pesto bij. Sluit de gehaktballen goed en haal door het resterende paneermeel.
5
Leg de ballen op een ovenplaat en bak de gehaktballen gaar in de hete oven gedurende 30 minuten.
6
Kook de gerst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Maak ondertussen de erwtenspread met munt
7
Breng de groentebouillon aan de kook.
8
Kook de erwtjes samen met de muntblaadjes gaar in licht gezouten water, ongeveer 15 minuten. (zonder deksel, zo behoud je de mooie frisse groene kleur). Giet af en spoel onder koud water.
9
Mix de erwten fijn en giet er beetje bij beetje de warme groentenbouillon bij. Mix verder tot een dikke crème en roer er de boter onder. Breng op smaak met peper en zout, houd warm.
Maak de salade
10
Blancheer de erwtjes en boontjes in enkele minuten beetgaar, giet af en laat schrikken onder ijskoud water. Maak een salade van de gerst, erwtjes, boontjes en groene kruiden. Snipper de lente-uitjes en strooi ze over de groene salade. Breng op smaak met peper, zout, zeste en sap van citroen en olijfolie.
11
Lepel een veeg erwtenspread met munt op ieders bord, schik er de salade bij en voeg de gehaktbal toe.