Savarin met Grand Marnier en sinaasappel
Savarin met Grand Marnier en sinaasappel
Savarin met Grand Marnier en sinaasappel
Savarin met Grand Marnier en sinaasappel
Ingrediënten
4 personen
Melk
0,05 l
Verse gist
30 g
Eieren
3
Zelfrijzende bloem
350 g
Witte suiker
240 g
Zout
1 snuifje
Boter
160 g
Sinaasappelen
4
Grand marnier
0,1 l
Kaneelstokje
1
Vanillestok
1
Steranijs
2
Room
0,3 l
Bloemsuiker
20 g
Benodigdheden
Keukenmachine, tulbandvorm 24 cm, spuitzak, zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
0,05 l melk, 30 g verse gist, 3 eieren
1
Warm de melk lichtjes op en los de gist op in de lauwe melk. Doe er de eieren bij en klop het geheel los.
350 g Zelfrijzende bloem, 40 g witte suiker, 1 snuifje zout, 160 g boter
2
Doe de bloem met de suiker en een snuif zout in een mengkom. Meng alles goed onder elkaar. Voeg er de melk met de eieren aan toe, gevolgd door de boter in blokjes. Doe er een vel plasticfolie over en laat het beslag 40 minuten rijzen.
3
Boter een tulbandvorm in en bestuif hem met bloem.
TIPGebruik je een flexibele tulbandvorm? Dan hoef je er geen bloem en boter in te doen.
4
Doe het gerezen beslag in een spuitzak, spuit het in de vorm en laat nog eens 40 minuten rijzen.
5
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
6
Zet de tulbandvorm met het gerezen beslag in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten.
2 sinaasappelen, 0,1 l Grand Marnier, 200 g witte suiker, 1 kaneelstokje, 1 vanillestok, 2 Steranijs
7
Doe het sap en de zeste van de sinaasappel in een steelpan. Voeg er de Grand Marnier, de suiker, het kaneelstokje, de zaadjes van de vanillestok en de steranijs aan toe. Laat het inkoken tot een siroop.
8
Haal het gebak uit de oven en laat even afkoelen.
9
Prik gaatjes in de onderkant van de cake en giet er het grootste deel van de siroop door een zeef over. Laat de siroop even intrekken. Haal de cake uit de vorm en doe de rest van de siroop op de bovenkant erover.
0,3 l Room, 20 g bloemsuiker, 2 sinaasappelen
10
Klop de room met bloemsuiker tot slagroom. Snijd de rest van de sinaasappels à vif. Snijd de cake in plakjes en werk ze af met de slagroom en de partjes sinaasappel.
1
Warm de melk lichtjes op en los de gist op in de lauwe melk. Doe er de eieren bij en klop het geheel los.
2
Doe de bloem met de suiker en een snuif zout in een mengkom. Meng alles goed onder elkaar. Voeg er de melk met de eieren aan toe, gevolgd door de boter in blokjes. Doe er een vel plasticfolie over en laat het beslag 40 minuten rijzen.
0,05 l melk, 30 g verse gist, 3 eieren
1
Warm de melk lichtjes op en los de gist op in de lauwe melk. Doe er de eieren bij en klop het geheel los.
350 g Zelfrijzende bloem, 40 g witte suiker, 1 snuifje zout, 160 g boter
2
Doe de bloem met de suiker en een snuif zout in een mengkom. Meng alles goed onder elkaar. Voeg er de melk met de eieren aan toe, gevolgd door de boter in blokjes. Doe er een vel plasticfolie over en laat het beslag 40 minuten rijzen.
3
Boter een tulbandvorm in en bestuif hem met bloem.
TIPGebruik je een flexibele tulbandvorm? Dan hoef je er geen bloem en boter in te doen.
4
Doe het gerezen beslag in een spuitzak, spuit het in de vorm en laat nog eens 40 minuten rijzen.
5
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
6
Zet de tulbandvorm met het gerezen beslag in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten.
2 sinaasappelen, 0,1 l Grand Marnier, 200 g witte suiker, 1 kaneelstokje, 1 vanillestok, 2 Steranijs
7
Doe het sap en de zeste van de sinaasappel in een steelpan. Voeg er de Grand Marnier, de suiker, het kaneelstokje, de zaadjes van de vanillestok en de steranijs aan toe. Laat het inkoken tot een siroop.
8
Haal het gebak uit de oven en laat even afkoelen.
9
Prik gaatjes in de onderkant van de cake en giet er het grootste deel van de siroop door een zeef over. Laat de siroop even intrekken. Haal de cake uit de vorm en doe de rest van de siroop op de bovenkant erover.
0,3 l Room, 20 g bloemsuiker, 2 sinaasappelen
10
Klop de room met bloemsuiker tot slagroom. Snijd de rest van de sinaasappels à vif. Snijd de cake in plakjes en werk ze af met de slagroom en de partjes sinaasappel.
1
Warm de melk lichtjes op en los de gist op in de lauwe melk. Doe er de eieren bij en klop het geheel los.
2
Doe de bloem met de suiker en een snuif zout in een mengkom. Meng alles goed onder elkaar. Voeg er de melk met de eieren aan toe, gevolgd door de boter in blokjes. Doe er een vel plasticfolie over en laat het beslag 40 minuten rijzen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Melk
0,05 l
Verse gist
30 g
Eieren
3
Zelfrijzende bloem
350 g
Witte suiker
240 g
Zout
1 snuifje
Boter
160 g
Sinaasappelen
4
Grand marnier
0,1 l
Kaneelstokje
1
Vanillestok
1
Steranijs
2
Room
0,3 l
Bloemsuiker
20 g
Savarin met Grand Marnier en sinaasappel
Een zalige cake met een luchtige textuur, gedrenkt in een marinade van sinaasappel en sinaasappellikeur. Een oude Franse patisserieklassieker waar Jeroen met plezier nog eens ruchtbaarheid aan geeft.Instructies
0,05 l melk, 30 g verse gist, 3 eieren
1
Warm de melk lichtjes op en los de gist op in de lauwe melk. Doe er de eieren bij en klop het geheel los.
350 g Zelfrijzende bloem, 40 g witte suiker, 1 snuifje zout, 160 g boter
2
Doe de bloem met de suiker en een snuif zout in een mengkom. Meng alles goed onder elkaar. Voeg er de melk met de eieren aan toe, gevolgd door de boter in blokjes. Doe er een vel plasticfolie over en laat het beslag 40 minuten rijzen.
3
Boter een tulbandvorm in en bestuif hem met bloem.
TIPGebruik je een flexibele tulbandvorm? Dan hoef je er geen bloem en boter in te doen.
4
Doe het gerezen beslag in een spuitzak, spuit het in de vorm en laat nog eens 40 minuten rijzen.
5
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
6
Zet de tulbandvorm met het gerezen beslag in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten.
2 sinaasappelen, 0,1 l Grand Marnier, 200 g witte suiker, 1 kaneelstokje, 1 vanillestok, 2 Steranijs
7
Doe het sap en de zeste van de sinaasappel in een steelpan. Voeg er de Grand Marnier, de suiker, het kaneelstokje, de zaadjes van de vanillestok en de steranijs aan toe. Laat het inkoken tot een siroop.
8
Haal het gebak uit de oven en laat even afkoelen.
9
Prik gaatjes in de onderkant van de cake en giet er het grootste deel van de siroop door een zeef over. Laat de siroop even intrekken. Haal de cake uit de vorm en doe de rest van de siroop op de bovenkant erover.
0,3 l Room, 20 g bloemsuiker, 2 sinaasappelen
10
Klop de room met bloemsuiker tot slagroom. Snijd de rest van de sinaasappels à vif. Snijd de cake in plakjes en werk ze af met de slagroom en de partjes sinaasappel.