Balletjes in tomatensaus met pasta
Balletjes in tomatensaus met pasta
Een echte klassieker die altijd scoort: sappige gehaktballetjes in een volle tomatensaus, geserveerd met tagliatelle. Met Flandrien Oud erover geraspt en wat verse basilicum erbij krijg je pure comfortfood waar iedereen blij van wordt.
Balletjes in tomatensaus met pasta
Balletjes in tomatensaus met pasta
Een echte klassieker die altijd scoort: sappige gehaktballetjes in een volle tomatensaus, geserveerd met tagliatelle. Met Flandrien Oud erover geraspt en wat verse basilicum erbij krijg je pure comfortfood waar iedereen blij van wordt.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Kalfsgehakt
600 g
Ajuinen
2
Wortelen
2
Courgettes
0,5
Champignons
250 g
Tomatenblokjes
2
Tagliatelle
400 g
Flandrien Gerijpt
1
Olijfolie
Basilicum
Peper
Zout
2 ajuinen, 2 wortelen, 0,5 courgettes, 250 g champignons
1
Snij de ajuinen grof. Schil de wortelen, snij ze middendoor en dan in halve maantjes. Doe hetzelfde met de courgette. Maak de champignons schoon en snij ze in schijfjes.
olijfolie
2
Verhit een scheut olijfolie in een kookpot. Stoof de ajuin glazig. Doe er de wortel en courgette bij en laat zo'n 5 minuten meestoven.
2 Tomatenblokjes, peper, zout
3
Doe de tomatenblokjes erbij, en eventueel een scheutje water. Kruid met peper en zout. Laat de saus zachtjes sudderen tot de wortelen gaar zijn. Mix de saus glad met een staafmixer.
olijfolie
4
Bak de champignons apart in een pan met een scheut olijfolie, op hoog vuur.
600 g kalfsgehakt
5
Rol balletjes van het kalfsgehakt. Doe ze bij de saus en laat zo'n 10 minuten zachtjes pruttelen, tot de balletjes gaar zijn.
400 g Tagliatelle, 1 gerijpte flandrien
6
Kook intussen de tagliatelle beetgaar in gezouten water. Rasp de Flandrien Oud.
basilicum
7
Serveer de pasta met de gehaktballetjes in tomatensaus. Werk af met de gebakken champignons, grof gesnipperde basilicum en de geraspte Flandrien Oud.
1
Snij de ajuinen grof. Schil de wortelen, snij ze middendoor en dan in halve maantjes. Doe hetzelfde met de courgette. Maak de champignons schoon en snij ze in schijfjes.
2
Verhit een scheut olijfolie in een kookpot. Stoof de ajuin glazig. Doe er de wortel en courgette bij en laat zo'n 5 minuten meestoven.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!2 ajuinen, 2 wortelen, 0,5 courgettes, 250 g champignons
1
Snij de ajuinen grof. Schil de wortelen, snij ze middendoor en dan in halve maantjes. Doe hetzelfde met de courgette. Maak de champignons schoon en snij ze in schijfjes.
olijfolie
2
Verhit een scheut olijfolie in een kookpot. Stoof de ajuin glazig. Doe er de wortel en courgette bij en laat zo'n 5 minuten meestoven.
2 Tomatenblokjes, peper, zout
3
Doe de tomatenblokjes erbij, en eventueel een scheutje water. Kruid met peper en zout. Laat de saus zachtjes sudderen tot de wortelen gaar zijn. Mix de saus glad met een staafmixer.
olijfolie
4
Bak de champignons apart in een pan met een scheut olijfolie, op hoog vuur.
600 g kalfsgehakt
5
Rol balletjes van het kalfsgehakt. Doe ze bij de saus en laat zo'n 10 minuten zachtjes pruttelen, tot de balletjes gaar zijn.
400 g Tagliatelle, 1 gerijpte flandrien
6
Kook intussen de tagliatelle beetgaar in gezouten water. Rasp de Flandrien Oud.
basilicum
7
Serveer de pasta met de gehaktballetjes in tomatensaus. Werk af met de gebakken champignons, grof gesnipperde basilicum en de geraspte Flandrien Oud.
1
Snij de ajuinen grof. Schil de wortelen, snij ze middendoor en dan in halve maantjes. Doe hetzelfde met de courgette. Maak de champignons schoon en snij ze in schijfjes.
2
Verhit een scheut olijfolie in een kookpot. Stoof de ajuin glazig. Doe er de wortel en courgette bij en laat zo'n 5 minuten meestoven.