Pierogi met zuurkool en champignons
Pierogi met zuurkool en champignons
Pierogi met zuurkool en champignons
Pierogi met zuurkool en champignons
Ingrediënten
4 personen
Champignons
1 bakje
Look
2 teentjes
Tijm
Zuurkool
100 g
Zure room
1 tl
Zure room
3 el
Mosterd
1 tl
Bloem
375 g
Ei
1
Water
190 ml
Arachideolie
1 scheutje
Bieslook
Benodigdheden
Blender, blender, uitsteekvorm ongeveer 10 cm diameter of groter
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 bakje champignons, 2 teentjes Look, tijm
1
Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten. Snijd de champignons in stukken en bak ze in de boter. Pel en plet de look en voeg hem toe aan de champignons. Kruid tot slot met peper, zout en wat fijngesneden tijm.
100 g Zuurkool
2
Schep de zuurkool erbij en laat hem even meestoven.
1 tl Zure room, 1 tl mosterd
3
Doe de champignons met de zuurkool in de pot van de blender en mix alles kort. Schep alles in een kommetje en voeg er een koffielepel zure room en de mosterd aan toe en meng alles goed onder elkaar.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
375 g bloem, 1 ei, 190 ml Water
4
Weeg de bloem af in een mengkom en voeg er het ei en een snuif zout aan toe. Giet het water erbij en laat de machine draaien tot je een elastisch deeg hebt.
5
Strooi flink wat bloem op je werkvlak en rol het deeg dun uit (ongeveer 2 à 3 mm dik). Haal met een uitsteekvorm cirkels met een diameter van 10 cm uit het deeg. Groter mag uiteraard ook.
6
Schep een lepeltje vulling in het midden van een deegcirkeltje, strijk de randen in met wat water en plooi de randen mooi naar elkaar toe.
7
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pierogi gaar. Ze zijn gaar wanneer ze komen bovendrijven. Laat ze nadien even uitlekken.
1 scheutje arachideolie
8
Laat een scheutje arachideolie heet worden in een pan. Bak de pierogi in de vetstof en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
3 el Zure room, Bieslook
9
Meng de zure room met wat fijngesnipperde bieslook en breng op smaak met peper en zout. Serveer de gebakken pierogi met de zure room.
1 bakje champignons, 2 teentjes Look, tijm
1
Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten. Snijd de champignons in stukken en bak ze in de boter. Pel en plet de look en voeg hem toe aan de champignons. Kruid tot slot met peper, zout en wat fijngesneden tijm.
100 g Zuurkool
2
Schep de zuurkool erbij en laat hem even meestoven.
1 tl Zure room, 1 tl mosterd
3
Doe de champignons met de zuurkool in de pot van de blender en mix alles kort. Schep alles in een kommetje en voeg er een koffielepel zure room en de mosterd aan toe en meng alles goed onder elkaar.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
375 g bloem, 1 ei, 190 ml Water
4
Weeg de bloem af in een mengkom en voeg er het ei en een snuif zout aan toe. Giet het water erbij en laat de machine draaien tot je een elastisch deeg hebt.
5
Strooi flink wat bloem op je werkvlak en rol het deeg dun uit (ongeveer 2 à 3 mm dik). Haal met een uitsteekvorm cirkels met een diameter van 10 cm uit het deeg. Groter mag uiteraard ook.
6
Schep een lepeltje vulling in het midden van een deegcirkeltje, strijk de randen in met wat water en plooi de randen mooi naar elkaar toe.
7
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pierogi gaar. Ze zijn gaar wanneer ze komen bovendrijven. Laat ze nadien even uitlekken.
1 scheutje arachideolie
8
Laat een scheutje arachideolie heet worden in een pan. Bak de pierogi in de vetstof en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
3 el Zure room, Bieslook
9
Meng de zure room met wat fijngesnipperde bieslook en breng op smaak met peper en zout. Serveer de gebakken pierogi met de zure room.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Champignons
1 bakje
Look
2 teentjes
Tijm
Zuurkool
100 g
Zure room
1 tl
Zure room
3 el
Mosterd
1 tl
Bloem
375 g
Ei
1
Water
190 ml
Arachideolie
1 scheutje
Bieslook
Pierogi met zuurkool en champignons
Een krokant deegkussentje gevuld met gebakken champignons en zuurkool. Dit is een superlekker en traditioneel gerechtje van Slavische oorsprong dat het proberen waard is.Instructies
1 bakje champignons, 2 teentjes Look, tijm
1
Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten. Snijd de champignons in stukken en bak ze in de boter. Pel en plet de look en voeg hem toe aan de champignons. Kruid tot slot met peper, zout en wat fijngesneden tijm.
100 g Zuurkool
2
Schep de zuurkool erbij en laat hem even meestoven.
1 tl Zure room, 1 tl mosterd
3
Doe de champignons met de zuurkool in de pot van de blender en mix alles kort. Schep alles in een kommetje en voeg er een koffielepel zure room en de mosterd aan toe en meng alles goed onder elkaar.
375 g bloem, 1 ei, 190 ml Water
4
Weeg de bloem af in een mengkom en voeg er het ei en een snuif zout aan toe. Giet het water erbij en laat de machine draaien tot je een elastisch deeg hebt.
5
Strooi flink wat bloem op je werkvlak en rol het deeg dun uit (ongeveer 2 à 3 mm dik). Haal met een uitsteekvorm cirkels met een diameter van 10 cm uit het deeg. Groter mag uiteraard ook.
6
Schep een lepeltje vulling in het midden van een deegcirkeltje, strijk de randen in met wat water en plooi de randen mooi naar elkaar toe.
7
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pierogi gaar. Ze zijn gaar wanneer ze komen bovendrijven. Laat ze nadien even uitlekken.
1 scheutje arachideolie
8
Laat een scheutje arachideolie heet worden in een pan. Bak de pierogi in de vetstof en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
3 el Zure room, Bieslook
9
Meng de zure room met wat fijngesnipperde bieslook en breng op smaak met peper en zout. Serveer de gebakken pierogi met de zure room.