Pasta meatballs met asperges, champignons en paksoi
Pasta meatballs met asperges, champignons en paksoi
Pasta meatballs met asperges, champignons en paksoi
Pasta meatballs met asperges, champignons en paksoi
Ingrediënten
4 personen
Paksoi
1
Zout
Olijfolie
Braadworsten
4
Asperges
1 bosje
Parijse champignons
1 bakje
Look
2 teentjes
Peper
Penne
500 g
Boter
40 g
Bloem
60 g
Melk
1 scheutje
Nootmuskaat
1 flinke snuif
Citroensap
1 een beetje
Gruyere
200 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 Paksoi
1
Snijd de paksoi in stukken en was in water. Laat de paksoi nadien even uitlekken.
zout, olijfolie
2
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Laat een scheutje olijfolie heet worden in een pan.
4 braadworsten
3
Duw het gehakt uit de braadworsten in de vorm van balletjes. Bak de balletjes goudbruin in de hete olijfolie.
1 bosje asperges
4
Schil de asperges, snijd ze in stukken en kook ze net niet gaar in het kokende water. ( ongeveer 6 minuten afhankelijk van de dikte van de asperges )
5
Schep de balletjes uit de pan en zet ze aan de kant. Verlaag het vuur onder de pan.
1 bakje Parijse champignons, olijfolie
6
Maak de champignons schoon en snijd ze grof. Bak ze in dezelfde pan. Verhoog opnieuw de temperatuur en voeg er een extra scheutje olijfolie aan toe.
2 teentjes Look, peper, zout
7
Pel en plet de teentjes look. Voeg ze toe aan de champignons. Kruid de champignons met peper en zout. Haal ze uit de pan als ze gaar zijn.
8
Dompel de paksoi kort in het kokende water met de asperges.
9
Schep de asperges en paksoi uit het kokende water.
500 g penne
10
Kook de pasta gaar in het water van de asperges zoals vermeld staat op de verpakking.
40 g boter, 60 g bloem
11
Laat in een ruime pan de boter smelten en voeg de bloem eraan toe. Blijf roeren tot je een stevige roux bekomt en laat de roux kort drogen op het vuur.
1 scheutje melk, peper, zout, 1 flinke snuif nootmuskaat, 1 een beetje citroensap
12
Blus het geheel vervolgens met een scheutje melk en blijf roeren tot je saus wat ingedikt is. Kruid de witte saus met peper, zout en een flinke snuif nootmuskaat. Breng op smaak met een beetje citroensap.
200 g gruyere
13
Voeg de geraspte kaas toe aan de witte saus en roer tot je een mooie kaassaus hebt gevormd.
14
Voeg de asperges, de paksoi, de balletjes en de champignons toe en meng onder de kaassaus.
15
Schep de pasta uit het kookvocht. Voeg de gare pasta toe aan de kaassaus met de groenten en voeg er een soeplepel van het kookvocht aan toe. Meng het geheel mooi onder elkaar.
16
Schep een grote portie pasta op het bord.
1 Paksoi
1
Snijd de paksoi in stukken en was in water. Laat de paksoi nadien even uitlekken.
zout, olijfolie
2
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Laat een scheutje olijfolie heet worden in een pan.
4 braadworsten
3
Duw het gehakt uit de braadworsten in de vorm van balletjes. Bak de balletjes goudbruin in de hete olijfolie.
1 bosje asperges
4
Schil de asperges, snijd ze in stukken en kook ze net niet gaar in het kokende water. ( ongeveer 6 minuten afhankelijk van de dikte van de asperges )
5
Schep de balletjes uit de pan en zet ze aan de kant. Verlaag het vuur onder de pan.
1 bakje Parijse champignons, olijfolie
6
Maak de champignons schoon en snijd ze grof. Bak ze in dezelfde pan. Verhoog opnieuw de temperatuur en voeg er een extra scheutje olijfolie aan toe.
2 teentjes Look, peper, zout
7
Pel en plet de teentjes look. Voeg ze toe aan de champignons. Kruid de champignons met peper en zout. Haal ze uit de pan als ze gaar zijn.
8
Dompel de paksoi kort in het kokende water met de asperges.
9
Schep de asperges en paksoi uit het kokende water.
500 g penne
10
Kook de pasta gaar in het water van de asperges zoals vermeld staat op de verpakking.
40 g boter, 60 g bloem
11
Laat in een ruime pan de boter smelten en voeg de bloem eraan toe. Blijf roeren tot je een stevige roux bekomt en laat de roux kort drogen op het vuur.
1 scheutje melk, peper, zout, 1 flinke snuif nootmuskaat, 1 een beetje citroensap
12
Blus het geheel vervolgens met een scheutje melk en blijf roeren tot je saus wat ingedikt is. Kruid de witte saus met peper, zout en een flinke snuif nootmuskaat. Breng op smaak met een beetje citroensap.
200 g gruyere
13
Voeg de geraspte kaas toe aan de witte saus en roer tot je een mooie kaassaus hebt gevormd.
14
Voeg de asperges, de paksoi, de balletjes en de champignons toe en meng onder de kaassaus.
15
Schep de pasta uit het kookvocht. Voeg de gare pasta toe aan de kaassaus met de groenten en voeg er een soeplepel van het kookvocht aan toe. Meng het geheel mooi onder elkaar.
16
Schep een grote portie pasta op het bord.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Paksoi
1
Zout
Olijfolie
Braadworsten
4
Asperges
1 bosje
Parijse champignons
1 bakje
Look
2 teentjes
Peper
Penne
500 g
Boter
40 g
Bloem
60 g
Melk
1 scheutje
Nootmuskaat
1 flinke snuif
Citroensap
1 een beetje
Gruyere
200 g
Pasta meatballs met asperges, champignons en paksoi
Een rijkelijk gevulde pasta boordevol seizoensgroenten voor de echte lekkerbekken onder ons, want je hebt nooit genoeg kaassaus!Instructies
1 Paksoi
1
Snijd de paksoi in stukken en was in water. Laat de paksoi nadien even uitlekken.
zout, olijfolie
2
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Laat een scheutje olijfolie heet worden in een pan.
4 braadworsten
3
Duw het gehakt uit de braadworsten in de vorm van balletjes. Bak de balletjes goudbruin in de hete olijfolie.
1 bosje asperges
4
Schil de asperges, snijd ze in stukken en kook ze net niet gaar in het kokende water. ( ongeveer 6 minuten afhankelijk van de dikte van de asperges )
5
Schep de balletjes uit de pan en zet ze aan de kant. Verlaag het vuur onder de pan.
1 bakje Parijse champignons, olijfolie
6
Maak de champignons schoon en snijd ze grof. Bak ze in dezelfde pan. Verhoog opnieuw de temperatuur en voeg er een extra scheutje olijfolie aan toe.
2 teentjes Look, peper, zout
7
Pel en plet de teentjes look. Voeg ze toe aan de champignons. Kruid de champignons met peper en zout. Haal ze uit de pan als ze gaar zijn.
8
Dompel de paksoi kort in het kokende water met de asperges.
9
Schep de asperges en paksoi uit het kokende water.
500 g penne
10
Kook de pasta gaar in het water van de asperges zoals vermeld staat op de verpakking.
40 g boter, 60 g bloem
11
Laat in een ruime pan de boter smelten en voeg de bloem eraan toe. Blijf roeren tot je een stevige roux bekomt en laat de roux kort drogen op het vuur.
1 scheutje melk, peper, zout, 1 flinke snuif nootmuskaat, 1 een beetje citroensap
12
Blus het geheel vervolgens met een scheutje melk en blijf roeren tot je saus wat ingedikt is. Kruid de witte saus met peper, zout en een flinke snuif nootmuskaat. Breng op smaak met een beetje citroensap.
200 g gruyere
13
Voeg de geraspte kaas toe aan de witte saus en roer tot je een mooie kaassaus hebt gevormd.
14
Voeg de asperges, de paksoi, de balletjes en de champignons toe en meng onder de kaassaus.
15
Schep de pasta uit het kookvocht. Voeg de gare pasta toe aan de kaassaus met de groenten en voeg er een soeplepel van het kookvocht aan toe. Meng het geheel mooi onder elkaar.
16
Schep een grote portie pasta op het bord.