dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Cannelloni van knolselder met gerookte zalm en currydressing (thumbnail)Cannelloni van knolselder met gerookte zalm en currydressing

Cannelloni van knolselder met gerookte zalm en currydressing

50m
24
-
2.7K
Recepten

Cannelloni van knolselder met gerookte zalm en currydressing

Het voorgerecht van ons Nationale Kerstmenu kun je gemakkelijk van tevoren maken. Plakjes knolselder worden gevuld met zalm en zelfgemaakte vissla. Je serveert ze met een eenvoudige kruidensalade en dressing.
Cannelloni van knolselder met gerookte zalm en currydressing (thumbnail)Cannelloni van knolselder met gerookte zalm en currydressing

Cannelloni van knolselder met gerookte zalm en currydressing

50m
24
-
2.7K
Recepten

Cannelloni van knolselder met gerookte zalm en currydressing

Het voorgerecht van ons Nationale Kerstmenu kun je gemakkelijk van tevoren maken. Plakjes knolselder worden gevuld met zalm en zelfgemaakte vissla. Je serveert ze met een eenvoudige kruidensalade en dressing.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten24
Beoordeling-
Aantal likes2.7K

Ingrediënten

4 personen
Zout
Aardappel
1
Eieren
2
Pladijzen
200 g
Knolselder
1
Mayonaise
3 el
Peper
Limoenen
0,5
Gerookte zalm
4 plakken
Appelsap
0,05 l
Zure room
2 el
Appelazijn
1 scheutje
Walnotenolie
1 scheutje
Currypoeder
1 snuifje
Kurkumapoeder
1 snuifje
Peterselie
Bieslook
0,5 bosjes
Kervel
Dille
Appels
0,5
Mini-waterkers
1 een toefje
Walnoten
50 g
Notenolie
1 scheutje
Natuurazijn
1 scheutje

Benodigdheden

Blender, snijmachine of mandoline, een blender, een elektrische staafmixer, een schone keukenhanddoek, een spuitzak, plasticfolie

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

zout
1
Breng in een kleine kookpot water met een snuif zout aan de kook.
1 aardappel, 2 eieren
2
Schil de aardappel en kook hem gaar in het water. Kook de eieren ook hard in het water.
200 g pladijzen
3
Pocheer de pladijs in het water van de aardappel.
4
Breng in een tweede kookpot water met een snuif zout aan de kook.
1 knolselder
5
Schil de knolselder en snijd hem in twee. Snijd hem in grote, dunne plakken met de snijmachine of mandoline. Je hebt twee vellen per persoon nodig. Wat overblijft kun je gebruiken voor de consommé.
6
Blancheer de plakken knolselder 30 seconden in het kokende water. Koel ze meteen in koud water. Laat uitlekken op een schone keukenhanddoek.
7
Mix de pladijs met de aardappel in de blender. Laat afkoelen.
1 el mayonaise, peper, 0,5 limoenen
8
Pel de eieren en hak ze fijn. Schep ze door de vissla. Doe er de mayonaise bij en knijp er de limoen bij uit. Breng op smaak met peper en zout.
9
Doe het mengsel in een spuitzak.
4 plakken gerookte zalm
10
Leg een vel plasticfolie op het werkblad. Leg er twee plakken knolselder op met daarop een plakje gerookte zalm. Spuit (of schep) wat van de vissla in het midden en rol strak op. Draai de uiteinden van het rolletje goed dicht. Maak de rest van de rolletjes op dezelfde manier. Bewaar ze in de koelkast.

Currydressing

2 el mayonaise, 0,05 l appelsap, 2 el Zure room, 1 scheutje appelazijn, 1 scheutje Walnotenolie, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje kurkumapoeder
11
Mix de mayonaise met het appelsap, de zure room, een scheutje appelazijn en een scheutje walnotenolie. Kruid met currypoeder, kurkumapoeder, peper en zout.

Kruidensalade

peterselie, 0,5 bosjes Bieslook, kervel, dille
12
Pluk de blaadjes van de peterselie, de kervel en de dille. Snijd de bieslook fijner.
0,5 appels
13
Snijd de appel in fijne lucifers (julienne).
1 een toefje mini-waterkers
14
Spoel de kruiden en mini-waterkers in koud water. Laat uitlekken op een schone keukenhanddoek en meng met de appel.
50 g Walnoten, 1 scheutje notenolie, 1 scheutje natuurazijn
15
Doe wat notenolie, azijn, peper en zout bij de salade. Hak de walnoten wat fijner en schep ze door de salade.

Afwerken en serveren

16
Haal de cannelloni uit de plasticfolie en snijd de uiteinden mooi recht.
17
Serveer de knolseldercannelloni met het kruidenslaatje en een lepeltje currydressing.
1
Breng in een kleine kookpot water met een snuif zout aan de kook.
2
Schil de aardappel en kook hem gaar in het water. Kook de eieren ook hard in het water.

Instructies

zout
1
Breng in een kleine kookpot water met een snuif zout aan de kook.
1 aardappel, 2 eieren
2
Schil de aardappel en kook hem gaar in het water. Kook de eieren ook hard in het water.
200 g pladijzen
3
Pocheer de pladijs in het water van de aardappel.
4
Breng in een tweede kookpot water met een snuif zout aan de kook.
1 knolselder
5
Schil de knolselder en snijd hem in twee. Snijd hem in grote, dunne plakken met de snijmachine of mandoline. Je hebt twee vellen per persoon nodig. Wat overblijft kun je gebruiken voor de consommé.
6
Blancheer de plakken knolselder 30 seconden in het kokende water. Koel ze meteen in koud water. Laat uitlekken op een schone keukenhanddoek.
7
Mix de pladijs met de aardappel in de blender. Laat afkoelen.
1 el mayonaise, peper, 0,5 limoenen
8
Pel de eieren en hak ze fijn. Schep ze door de vissla. Doe er de mayonaise bij en knijp er de limoen bij uit. Breng op smaak met peper en zout.
9
Doe het mengsel in een spuitzak.
4 plakken gerookte zalm
10
Leg een vel plasticfolie op het werkblad. Leg er twee plakken knolselder op met daarop een plakje gerookte zalm. Spuit (of schep) wat van de vissla in het midden en rol strak op. Draai de uiteinden van het rolletje goed dicht. Maak de rest van de rolletjes op dezelfde manier. Bewaar ze in de koelkast.

Currydressing

2 el mayonaise, 0,05 l appelsap, 2 el Zure room, 1 scheutje appelazijn, 1 scheutje Walnotenolie, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje kurkumapoeder
11
Mix de mayonaise met het appelsap, de zure room, een scheutje appelazijn en een scheutje walnotenolie. Kruid met currypoeder, kurkumapoeder, peper en zout.

Kruidensalade

peterselie, 0,5 bosjes Bieslook, kervel, dille
12
Pluk de blaadjes van de peterselie, de kervel en de dille. Snijd de bieslook fijner.
0,5 appels
13
Snijd de appel in fijne lucifers (julienne).
1 een toefje mini-waterkers
14
Spoel de kruiden en mini-waterkers in koud water. Laat uitlekken op een schone keukenhanddoek en meng met de appel.
50 g Walnoten, 1 scheutje notenolie, 1 scheutje natuurazijn
15
Doe wat notenolie, azijn, peper en zout bij de salade. Hak de walnoten wat fijner en schep ze door de salade.

Afwerken en serveren

16
Haal de cannelloni uit de plasticfolie en snijd de uiteinden mooi recht.
17
Serveer de knolseldercannelloni met het kruidenslaatje en een lepeltje currydressing.
1
Breng in een kleine kookpot water met een snuif zout aan de kook.
2
Schil de aardappel en kook hem gaar in het water. Kook de eieren ook hard in het water.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Cannelloni van knolselder met gerookte zalm en currydressing (thumbnail)Cannelloni van knolselder met gerookte zalm en currydressing
4 personen
50m
Ingrediënten
Zout
Aardappel
1
Eieren
2
Pladijzen
200 g
Knolselder
1
Mayonaise
3 el
Peper
Limoenen
0,5
Gerookte zalm
4 plakken
Appelsap
0,05 l
Zure room
2 el
Appelazijn
1 scheutje
Walnotenolie
1 scheutje
Currypoeder
1 snuifje
Kurkumapoeder
1 snuifje
Peterselie
Bieslook
0,5 bosjes
Kervel
Dille
Appels
0,5
Mini-waterkers
1 een toefje
Walnoten
50 g
Notenolie
1 scheutje
Natuurazijn
1 scheutje

Cannelloni van knolselder met gerookte zalm en currydressing

Het voorgerecht van ons Nationale Kerstmenu kun je gemakkelijk van tevoren maken. Plakjes knolselder worden gevuld met zalm en zelfgemaakte vissla. Je serveert ze met een eenvoudige kruidensalade en dressing.
Instructies
zout
1
Breng in een kleine kookpot water met een snuif zout aan de kook.
1 aardappel, 2 eieren
2
Schil de aardappel en kook hem gaar in het water. Kook de eieren ook hard in het water.
200 g pladijzen
3
Pocheer de pladijs in het water van de aardappel.
4
Breng in een tweede kookpot water met een snuif zout aan de kook.
1 knolselder
5
Schil de knolselder en snijd hem in twee. Snijd hem in grote, dunne plakken met de snijmachine of mandoline. Je hebt twee vellen per persoon nodig. Wat overblijft kun je gebruiken voor de consommé.
6
Blancheer de plakken knolselder 30 seconden in het kokende water. Koel ze meteen in koud water. Laat uitlekken op een schone keukenhanddoek.
7
Mix de pladijs met de aardappel in de blender. Laat afkoelen.
1 el mayonaise, peper, 0,5 limoenen
8
Pel de eieren en hak ze fijn. Schep ze door de vissla. Doe er de mayonaise bij en knijp er de limoen bij uit. Breng op smaak met peper en zout.
9
Doe het mengsel in een spuitzak.
4 plakken gerookte zalm
10
Leg een vel plasticfolie op het werkblad. Leg er twee plakken knolselder op met daarop een plakje gerookte zalm. Spuit (of schep) wat van de vissla in het midden en rol strak op. Draai de uiteinden van het rolletje goed dicht. Maak de rest van de rolletjes op dezelfde manier. Bewaar ze in de koelkast.

Currydressing

2 el mayonaise, 0,05 l appelsap, 2 el Zure room, 1 scheutje appelazijn, 1 scheutje Walnotenolie, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje kurkumapoeder
11
Mix de mayonaise met het appelsap, de zure room, een scheutje appelazijn en een scheutje walnotenolie. Kruid met currypoeder, kurkumapoeder, peper en zout.

Kruidensalade

peterselie, 0,5 bosjes Bieslook, kervel, dille
12
Pluk de blaadjes van de peterselie, de kervel en de dille. Snijd de bieslook fijner.
0,5 appels
13
Snijd de appel in fijne lucifers (julienne).
1 een toefje mini-waterkers
14
Spoel de kruiden en mini-waterkers in koud water. Laat uitlekken op een schone keukenhanddoek en meng met de appel.
50 g Walnoten, 1 scheutje notenolie, 1 scheutje natuurazijn
15
Doe wat notenolie, azijn, peper en zout bij de salade. Hak de walnoten wat fijner en schep ze door de salade.

Afwerken en serveren

16
Haal de cannelloni uit de plasticfolie en snijd de uiteinden mooi recht.
17
Serveer de knolseldercannelloni met het kruidenslaatje en een lepeltje currydressing.