dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Orloffgebraad met witloofroom en kroketten (thumbnail)Orloffgebraad met witloofroom en kroketten

Orloffgebraad met witloofroom en kroketten

1u 30m
12
100%
3K
Recepten

Orloffgebraad met witloofroom en kroketten

De roots van deze klassieker voeren terug naar een Russische prins, maar uiteindelijk hoef je enkel te onthouden dat een Orloffgebraad simpelweg lekker is. Het is de ideale manier om van een smaakvol varkensgebraad een feestelijk ovengerecht te maken.De kaas en de ham die erbij horen mogen best wat karakter hebben, en dus gebruik je rauwe ham en oude kaas met veel smaak. Ons onvervangbaar Belgisch witloof is de basis voor een groente-roomsaus die er perfect bij past.
Orloffgebraad met witloofroom en kroketten (thumbnail)Orloffgebraad met witloofroom en kroketten

Orloffgebraad met witloofroom en kroketten

1u 30m
12
100%
3K
Recepten

Orloffgebraad met witloofroom en kroketten

De roots van deze klassieker voeren terug naar een Russische prins, maar uiteindelijk hoef je enkel te onthouden dat een Orloffgebraad simpelweg lekker is. Het is de ideale manier om van een smaakvol varkensgebraad een feestelijk ovengerecht te maken.De kaas en de ham die erbij horen mogen best wat karakter hebben, en dus gebruik je rauwe ham en oude kaas met veel smaak. Ons onvervangbaar Belgisch witloof is de basis voor een groente-roomsaus die er perfect bij past.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 30m
Ingrediënten12
Beoordeling100%
Aantal likes3K

Ingrediënten

4 personen
Varkensgebraad
1.000 g
Ham
6
Oud brugge kaas
6
Witloof
3
Uien
2
Look
2 teentjes
Madeirawijn
1
Room
0,2 l
Rozemarijn
1 takje
Kruidnagels
2
Peper
Zout

Benodigdheden

Een friteuse, een ovenvaste stoof of kookpot, kroketten, tuinkers of sla naar keuze

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Orloffgebraad met witloofroom en kroketten

1.000 g varkensgebraad, 6 ham, 6 Oud Brugge kaas, 3 witloof, 2 uien, 2 teentjes Look, 1 madeirawijn, 0,2 l Room, 1 takje rozemarijn, 2 kruidnagels, peper, zout
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Zet de (ovenvaste) pot op een matig vuur. Smelt er een flinke klont boter in.
3
Kruid intussen het gebraad met peper van de molen en wat zout.
4
Zodra de hete boter knispert en een klein beetje bruint, leg je het gebraad op de vetkant in de pot. Laat het vlees gedurende 5 minuten onaangeroerd liggen om een korstje te krijgen.
5
Pel intussen de uien en snij ze in eerder grove stukken. Strooi ze rondom het gebraad en laat ze meestoven.
6
Kneus de look en breek de tak rozemarijn in twee. Doe de beide smaakmakers in de pot. Voeg ook de kruidnagels toe.
7
Draai het stuk varkensvlees om, en leg het gebraad bovenop de aromaten.
8
Plaats het deksel op de pot en zet hem in de voorverwarmde oven van 180°C. Reken een baktijd van 30 tot 40 minuten, afhankelijk van de grootte van het gebraad en het type oven.
9
Haal nadien de hete pot uit de oven en leg het varkensgebraad omgekeerd op een bord. Verwijder de rozemarijn en de kruidnagels uit de stoofpot.
10
Hou de oven op temperatuur.
11
Snij het witloof in fijne reepjes. Doe ze in de stoofpot waarin je het gebraad hebt gegaard. Stoof de groente samen met de gekarameliseerde uien die in de pot achterbleven.
12
Na enkele minuten schenk je er de flinke scheut madeira bij. Roer en giet er even later de room bij. Laat de saus minstens 5 minuten pruttelen op een zacht vuur. Proef en kruid de witloofroom met wat peper van de molen en een beetje zout.
13
Snij het varkensgebraad in dikke sneetjes (tot 1 cm dik). Straks zal het vlees nog even verder garen in de oven. Snij de sneetjes ham en kaas in twee.
14
Verhit de friteuse.
15
Neem een ovale ovenschaal en schik daarin telkens een lap gebraad, een sneetje Oud Bruggekaas en een sneetje rauwe ham. Ga door tot het hele gebraad in de schotel is geschikt. Eindig gerust met een sneetje kaas.
16
Giet nu de witloofroom over het Orloffgebraad. Plaats het gerecht zo’n 10 minuten in de hete oven van 180°C.
17
Bak de diepvrieskroketten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak niet teveel kroketten in één beurt.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Zet de (ovenvaste) pot op een matig vuur. Smelt er een flinke klont boter in.

Instructies

Orloffgebraad met witloofroom en kroketten

1.000 g varkensgebraad, 6 ham, 6 Oud Brugge kaas, 3 witloof, 2 uien, 2 teentjes Look, 1 madeirawijn, 0,2 l Room, 1 takje rozemarijn, 2 kruidnagels, peper, zout
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Zet de (ovenvaste) pot op een matig vuur. Smelt er een flinke klont boter in.
3
Kruid intussen het gebraad met peper van de molen en wat zout.
4
Zodra de hete boter knispert en een klein beetje bruint, leg je het gebraad op de vetkant in de pot. Laat het vlees gedurende 5 minuten onaangeroerd liggen om een korstje te krijgen.
5
Pel intussen de uien en snij ze in eerder grove stukken. Strooi ze rondom het gebraad en laat ze meestoven.
6
Kneus de look en breek de tak rozemarijn in twee. Doe de beide smaakmakers in de pot. Voeg ook de kruidnagels toe.
7
Draai het stuk varkensvlees om, en leg het gebraad bovenop de aromaten.
8
Plaats het deksel op de pot en zet hem in de voorverwarmde oven van 180°C. Reken een baktijd van 30 tot 40 minuten, afhankelijk van de grootte van het gebraad en het type oven.
9
Haal nadien de hete pot uit de oven en leg het varkensgebraad omgekeerd op een bord. Verwijder de rozemarijn en de kruidnagels uit de stoofpot.
10
Hou de oven op temperatuur.
11
Snij het witloof in fijne reepjes. Doe ze in de stoofpot waarin je het gebraad hebt gegaard. Stoof de groente samen met de gekarameliseerde uien die in de pot achterbleven.
12
Na enkele minuten schenk je er de flinke scheut madeira bij. Roer en giet er even later de room bij. Laat de saus minstens 5 minuten pruttelen op een zacht vuur. Proef en kruid de witloofroom met wat peper van de molen en een beetje zout.
13
Snij het varkensgebraad in dikke sneetjes (tot 1 cm dik). Straks zal het vlees nog even verder garen in de oven. Snij de sneetjes ham en kaas in twee.
14
Verhit de friteuse.
15
Neem een ovale ovenschaal en schik daarin telkens een lap gebraad, een sneetje Oud Bruggekaas en een sneetje rauwe ham. Ga door tot het hele gebraad in de schotel is geschikt. Eindig gerust met een sneetje kaas.
16
Giet nu de witloofroom over het Orloffgebraad. Plaats het gerecht zo’n 10 minuten in de hete oven van 180°C.
17
Bak de diepvrieskroketten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak niet teveel kroketten in één beurt.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Zet de (ovenvaste) pot op een matig vuur. Smelt er een flinke klont boter in.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Orloffgebraad met witloofroom en kroketten (thumbnail)Orloffgebraad met witloofroom en kroketten
4 personen
1u 30m
Ingrediënten
Varkensgebraad
1.000 g
Ham
6
Oud brugge kaas
6
Witloof
3
Uien
2
Look
2 teentjes
Madeirawijn
1
Room
0,2 l
Rozemarijn
1 takje
Kruidnagels
2
Peper
Zout

Orloffgebraad met witloofroom en kroketten

De roots van deze klassieker voeren terug naar een Russische prins, maar uiteindelijk hoef je enkel te onthouden dat een Orloffgebraad simpelweg lekker is. Het is de ideale manier om van een smaakvol varkensgebraad een feestelijk ovengerecht te maken.De kaas en de ham die erbij horen mogen best wat karakter hebben, en dus gebruik je rauwe ham en oude kaas met veel smaak. Ons onvervangbaar Belgisch witloof is de basis voor een groente-roomsaus die er perfect bij past.
Instructies

Orloffgebraad met witloofroom en kroketten

1.000 g varkensgebraad, 6 ham, 6 Oud Brugge kaas, 3 witloof, 2 uien, 2 teentjes Look, 1 madeirawijn, 0,2 l Room, 1 takje rozemarijn, 2 kruidnagels, peper, zout
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Zet de (ovenvaste) pot op een matig vuur. Smelt er een flinke klont boter in.
3
Kruid intussen het gebraad met peper van de molen en wat zout.
4
Zodra de hete boter knispert en een klein beetje bruint, leg je het gebraad op de vetkant in de pot. Laat het vlees gedurende 5 minuten onaangeroerd liggen om een korstje te krijgen.
5
Pel intussen de uien en snij ze in eerder grove stukken. Strooi ze rondom het gebraad en laat ze meestoven.
6
Kneus de look en breek de tak rozemarijn in twee. Doe de beide smaakmakers in de pot. Voeg ook de kruidnagels toe.
7
Draai het stuk varkensvlees om, en leg het gebraad bovenop de aromaten.
8
Plaats het deksel op de pot en zet hem in de voorverwarmde oven van 180°C. Reken een baktijd van 30 tot 40 minuten, afhankelijk van de grootte van het gebraad en het type oven.
9
Haal nadien de hete pot uit de oven en leg het varkensgebraad omgekeerd op een bord. Verwijder de rozemarijn en de kruidnagels uit de stoofpot.
10
Hou de oven op temperatuur.
11
Snij het witloof in fijne reepjes. Doe ze in de stoofpot waarin je het gebraad hebt gegaard. Stoof de groente samen met de gekarameliseerde uien die in de pot achterbleven.
12
Na enkele minuten schenk je er de flinke scheut madeira bij. Roer en giet er even later de room bij. Laat de saus minstens 5 minuten pruttelen op een zacht vuur. Proef en kruid de witloofroom met wat peper van de molen en een beetje zout.
13
Snij het varkensgebraad in dikke sneetjes (tot 1 cm dik). Straks zal het vlees nog even verder garen in de oven. Snij de sneetjes ham en kaas in twee.
14
Verhit de friteuse.
15
Neem een ovale ovenschaal en schik daarin telkens een lap gebraad, een sneetje Oud Bruggekaas en een sneetje rauwe ham. Ga door tot het hele gebraad in de schotel is geschikt. Eindig gerust met een sneetje kaas.
16
Giet nu de witloofroom over het Orloffgebraad. Plaats het gerecht zo’n 10 minuten in de hete oven van 180°C.
17
Bak de diepvrieskroketten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak niet teveel kroketten in één beurt.