Ovenschotel met wintergroenten en crunchy kalfskoteletjes
Ovenschotel met wintergroenten en crunchy kalfskoteletjes
Herontdek vergeten groenten - raapjes, aardperen en koolrabi – met deze winterse ovenschotel. Serveer de knolgewassen met crunchy kalfskoteletjes.
Ovenschotel met wintergroenten en crunchy kalfskoteletjes
Ovenschotel met wintergroenten en crunchy kalfskoteletjes
Herontdek vergeten groenten - raapjes, aardperen en koolrabi – met deze winterse ovenschotel. Serveer de knolgewassen met crunchy kalfskoteletjes.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Honing
2 el
Kalfskoteletten
4 null
Koolrabi
300 g
Gele rapen
300 g
Witte rapen
300 g
Aardperen
300 g
Zoete aardappelen
300 g
Venkel
1 null
Rode uien
2 null
Look
1 bol
Tijm
2 takjes
Rozemarijn
2 takjes
Olijfolie
4 el
Peper
Grof zout
Mengeling van noten
100 g
Platte peterselie
5 g
Paneermeel
60 g
Mosterd
1 tl
Boter
1 el
Wintergroenten
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Maak de groenten schoon en snijd in gelijke partjes van hapklare grootte. Neem een ovenschaal en verdeel er de groenten over.
3
Snijd de bol knoflook in de helft en duw hem tussen de groentjes. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Duw de verse kruiden ertussen.
4
Rooster de groenten gaar in de hete oven gedurende 45 à 50 minuten tot ze gaar zijn.
Kalfskoteletten
100 g Mengeling van noten, 5 g platte peterselie, 1 tl mosterd, 1 el boter, 60 g paneermeel
5
Hak de gemengde noten en de peterselie fijn. Roer de mosterd en een klont boter door de kruiden en het paneermeel. Meng goed tot een crumble.
2 el olijfolie, 4 null kalfskoteletten
6
Verhit een scheut olijfolie in een pan. Bak de kalfskoteletjes krokant aan beide kanten, zo'n 2 à 3 minuten per kant.
7
Verdeel de noten-peterseliecrumble over de koteletjes. Schik ze in een ovenschaal en gaar ze nog 10 à 12 minuten verder in de oven.
2 el honing, rozemarijn, venkels, Gele rapen, Witte rapen, Aardperen, Zoete aardappelen, rode uien, Koolrabi, tijm
8
Haal de groenten uit de oven. Bedruppel ze met honing en werk af met verse kruiden. Serveer er de crunchy kalfskoteletten bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Wintergroenten
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Maak de groenten schoon en snijd in gelijke partjes van hapklare grootte. Neem een ovenschaal en verdeel er de groenten over.
3
Snijd de bol knoflook in de helft en duw hem tussen de groentjes. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Duw de verse kruiden ertussen.
4
Rooster de groenten gaar in de hete oven gedurende 45 à 50 minuten tot ze gaar zijn.
Kalfskoteletten
100 g Mengeling van noten, 5 g platte peterselie, 1 tl mosterd, 1 el boter, 60 g paneermeel
5
Hak de gemengde noten en de peterselie fijn. Roer de mosterd en een klont boter door de kruiden en het paneermeel. Meng goed tot een crumble.
2 el olijfolie, 4 null kalfskoteletten
6
Verhit een scheut olijfolie in een pan. Bak de kalfskoteletjes krokant aan beide kanten, zo'n 2 à 3 minuten per kant.
7
Verdeel de noten-peterseliecrumble over de koteletjes. Schik ze in een ovenschaal en gaar ze nog 10 à 12 minuten verder in de oven.
2 el honing, rozemarijn, venkels, Gele rapen, Witte rapen, Aardperen, Zoete aardappelen, rode uien, Koolrabi, tijm
8
Haal de groenten uit de oven. Bedruppel ze met honing en werk af met verse kruiden. Serveer er de crunchy kalfskoteletten bij.