Rijsttaart met limoen en kokos
Rijsttaart met limoen en kokos
Rijsttaart met limoen en kokos
Rijsttaart met limoen en kokos
Ingrediënten
4 personen
Melk
250 ml
Melk
1 scheutje
Kokosmelk
250 ml
Batida de coco
1 scheutje
Vanillestok
1
Kristalsuiker
90 g
Dessertrijst
65 g
Boter
Bloem
1 snuifje
Bladerdeeg
1 vel
Ei
1
Vanillepuddingpoeder
25 g
Limoenen
2
Room
0,4 l
Bloemsuiker
40 g
Benodigdheden
Een deegrol, een taartvorm met uitneembare bodem 22 a 24 cm o, een keukenmachine met klophaak
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
250 ml melk, 250 ml kokosmelk, 1 scheutje Batida de Coco
1
Meet de melk en de kokosmelk af in een maatbeker. Verwarm de melk samen met een scheutje Batida de Coco op het vuur.
1 vanillestok
2
Halveer de vanillestok, schraap de zaadjes eruit en doe ze samen met de peul bij de melk.
90 g kristalsuiker, 65 g Dessertrijst
3
Voeg de kristalsuiker en de dessertrijst toe en laat gedurende 25 minuten garen op een zacht vuur. Roer regelmatig om.
4
Verwarm de oven voor op 175°C.
boter, 1 snuifje bloem, 1 vel bladerdeeg
5
Vet de taartbodem in en bestuif met bloem. Leg het vel bladerdeeg erin en duw de randjes goed aan. Ga met een deegrol over de rand om het overtollig bladerdeeg weg te halen. Prik tenslotte met een vork gaatjes in de bladerdeegbodem.
1 ei
6
Splits het ei en klop het eiwit stijf. Hou het eigeel apart.
25 g vanillepuddingpoeder, 1 scheutje melk
7
Roer het puddingpoeder los met een scheutje melk.
8
Haal de gegaarde rijst van het vuur en vis de vanillepeul eruit. Roer het puddingmengsel eronder. Voeg ook het eigeel toe en roer tot je een gebonden rijstpap krijgt.
2 limoenen
9
Voeg het limoensap toe en spatel tenslotte het opgeklopte eiwit onder de rijstpap.
10
Giet de rijstpap in de taartvorm en bak de taart gedurende 45 minuten in de oven op 175°C.
11
Laat de taart volledig afkoelen.
0,4 l Room, 40 g bloemsuiker
12
Klop de room samen met de bloemsuiker tot slagroom.
13
Verdeel de slagroom over de rijsttaart en werk af met wat kokosschilfers en zeste van limoen. Smakelijk!
250 ml melk, 250 ml kokosmelk, 1 scheutje Batida de Coco
1
Meet de melk en de kokosmelk af in een maatbeker. Verwarm de melk samen met een scheutje Batida de Coco op het vuur.
1 vanillestok
2
Halveer de vanillestok, schraap de zaadjes eruit en doe ze samen met de peul bij de melk.
90 g kristalsuiker, 65 g Dessertrijst
3
Voeg de kristalsuiker en de dessertrijst toe en laat gedurende 25 minuten garen op een zacht vuur. Roer regelmatig om.
4
Verwarm de oven voor op 175°C.
boter, 1 snuifje bloem, 1 vel bladerdeeg
5
Vet de taartbodem in en bestuif met bloem. Leg het vel bladerdeeg erin en duw de randjes goed aan. Ga met een deegrol over de rand om het overtollig bladerdeeg weg te halen. Prik tenslotte met een vork gaatjes in de bladerdeegbodem.
1 ei
6
Splits het ei en klop het eiwit stijf. Hou het eigeel apart.
25 g vanillepuddingpoeder, 1 scheutje melk
7
Roer het puddingpoeder los met een scheutje melk.
8
Haal de gegaarde rijst van het vuur en vis de vanillepeul eruit. Roer het puddingmengsel eronder. Voeg ook het eigeel toe en roer tot je een gebonden rijstpap krijgt.
2 limoenen
9
Voeg het limoensap toe en spatel tenslotte het opgeklopte eiwit onder de rijstpap.
10
Giet de rijstpap in de taartvorm en bak de taart gedurende 45 minuten in de oven op 175°C.
11
Laat de taart volledig afkoelen.
0,4 l Room, 40 g bloemsuiker
12
Klop de room samen met de bloemsuiker tot slagroom.
13
Verdeel de slagroom over de rijsttaart en werk af met wat kokosschilfers en zeste van limoen. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 40m
Ingrediënten
Melk
250 ml
Melk
1 scheutje
Kokosmelk
250 ml
Batida de coco
1 scheutje
Vanillestok
1
Kristalsuiker
90 g
Dessertrijst
65 g
Boter
Bloem
1 snuifje
Bladerdeeg
1 vel
Ei
1
Vanillepuddingpoeder
25 g
Limoenen
2
Room
0,4 l
Bloemsuiker
40 g
Rijsttaart met limoen en kokos
Een etentje in schoonheid afsluiten? Probeer deze rijsttaart met een exotisch vleugje limoen en kokos dan eens!Instructies
250 ml melk, 250 ml kokosmelk, 1 scheutje Batida de Coco
1
Meet de melk en de kokosmelk af in een maatbeker. Verwarm de melk samen met een scheutje Batida de Coco op het vuur.
1 vanillestok
2
Halveer de vanillestok, schraap de zaadjes eruit en doe ze samen met de peul bij de melk.
90 g kristalsuiker, 65 g Dessertrijst
3
Voeg de kristalsuiker en de dessertrijst toe en laat gedurende 25 minuten garen op een zacht vuur. Roer regelmatig om.
4
Verwarm de oven voor op 175°C.
boter, 1 snuifje bloem, 1 vel bladerdeeg
5
Vet de taartbodem in en bestuif met bloem. Leg het vel bladerdeeg erin en duw de randjes goed aan. Ga met een deegrol over de rand om het overtollig bladerdeeg weg te halen. Prik tenslotte met een vork gaatjes in de bladerdeegbodem.
1 ei
6
Splits het ei en klop het eiwit stijf. Hou het eigeel apart.
25 g vanillepuddingpoeder, 1 scheutje melk
7
Roer het puddingpoeder los met een scheutje melk.
8
Haal de gegaarde rijst van het vuur en vis de vanillepeul eruit. Roer het puddingmengsel eronder. Voeg ook het eigeel toe en roer tot je een gebonden rijstpap krijgt.
2 limoenen
9
Voeg het limoensap toe en spatel tenslotte het opgeklopte eiwit onder de rijstpap.
10
Giet de rijstpap in de taartvorm en bak de taart gedurende 45 minuten in de oven op 175°C.
11
Laat de taart volledig afkoelen.
0,4 l Room, 40 g bloemsuiker
12
Klop de room samen met de bloemsuiker tot slagroom.
13
Verdeel de slagroom over de rijsttaart en werk af met wat kokosschilfers en zeste van limoen. Smakelijk!