Kabeljauw met algenpuree en beurre blanc met miso
Kabeljauw met algenpuree en beurre blanc met miso
Kabeljauw met algenpuree en beurre blanc met miso
Kabeljauw met algenpuree en beurre blanc met miso
Ingrediënten
4 personen
Zeesla
100 g
Zeekraal
100 g
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Vermout
0,2 l
Miso pasta
1 el
Kabeljauw
600 g
Boter
2 klontje
Boter
30 g
Melk
1 scheutje
Eigelen
2
Peper
Benodigdheden
Een pureestamper, een vergiet, een ovenvaste pan
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in niet gezouten water.
100 g zeesla
3
Spoel de zeesla en leg ze mee in het kokende water tot de aardappelen gaar zijn.
TIPProef gerust eens een stukje rauwe zeesla maar hou een glas fris water bij de hand want hier krijg je enorme dorst van!
100 g Zeekraal
4
Breng een pot met water tot tegen het kookpunt en leg de zeekraal erin. Zet het vuur daarna meteen zachter zodat de zeekraal niet platkookt maar wel warm en knapperig blijft.
1 Sjalotten, 1 teentje Look, 0,2 l vermout, 1 el miso pasta
5
Pel de sjalot en de look en snijd beiden fijn. Doe ze samen met de vermout en de miso in een steelpannetje en laat inkoken op het vuur.
600 g kabeljauw, 1 klontje boter
6
Kruid de kabeljauwmoten met peper en zout. Smelt een klont boter in een pan en bak de vis op de velkant. Schuif de pan daarna in de oven om de vis verder te laten garen.
1 scheutje melk, 2 eigelen, 1 klontje boter, peper
7
Giet de aardappelen en de zeesla af wanneer de aardappelen gaar zijn. Stamp alles fijn en voeg de melk, de eigelen en de boter toe. Breng op smaak met wat peper.
30 g boter, peper
8
Snijd de boter in klontjes en voeg ze toe aan de misosaus terwijl je roert met een garde. Kruid met peper en laat de beurre blanc nog even indikken.
9
Haal de vis uit de oven wanneer hij gaar is.
10
Giet de zeekraal af en laat uitlekken.
11
Schep een toef puree op een bord, leg er een stuk vis en wat zeekraal bovenop. Werk af met de saus. Smakelijk!
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in niet gezouten water.
100 g zeesla
3
Spoel de zeesla en leg ze mee in het kokende water tot de aardappelen gaar zijn.
TIPProef gerust eens een stukje rauwe zeesla maar hou een glas fris water bij de hand want hier krijg je enorme dorst van!
100 g Zeekraal
4
Breng een pot met water tot tegen het kookpunt en leg de zeekraal erin. Zet het vuur daarna meteen zachter zodat de zeekraal niet platkookt maar wel warm en knapperig blijft.
1 Sjalotten, 1 teentje Look, 0,2 l vermout, 1 el miso pasta
5
Pel de sjalot en de look en snijd beiden fijn. Doe ze samen met de vermout en de miso in een steelpannetje en laat inkoken op het vuur.
600 g kabeljauw, 1 klontje boter
6
Kruid de kabeljauwmoten met peper en zout. Smelt een klont boter in een pan en bak de vis op de velkant. Schuif de pan daarna in de oven om de vis verder te laten garen.
1 scheutje melk, 2 eigelen, 1 klontje boter, peper
7
Giet de aardappelen en de zeesla af wanneer de aardappelen gaar zijn. Stamp alles fijn en voeg de melk, de eigelen en de boter toe. Breng op smaak met wat peper.
30 g boter, peper
8
Snijd de boter in klontjes en voeg ze toe aan de misosaus terwijl je roert met een garde. Kruid met peper en laat de beurre blanc nog even indikken.
9
Haal de vis uit de oven wanneer hij gaar is.
10
Giet de zeekraal af en laat uitlekken.
11
Schep een toef puree op een bord, leg er een stuk vis en wat zeekraal bovenop. Werk af met de saus. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Zeesla
100 g
Zeekraal
100 g
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Vermout
0,2 l
Miso pasta
1 el
Kabeljauw
600 g
Boter
2 klontje
Boter
30 g
Melk
1 scheutje
Eigelen
2
Peper
Kabeljauw met algenpuree en beurre blanc met miso
Dit gerecht brengt alle wonderlijke smaken uit de zee op een bord: zoute zeesla, zure miso en zachte boter. A match made in heaven. En dan hebben we het nog niet over de smeuïge puree gehad!Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in niet gezouten water.
100 g zeesla
3
Spoel de zeesla en leg ze mee in het kokende water tot de aardappelen gaar zijn.
TIPProef gerust eens een stukje rauwe zeesla maar hou een glas fris water bij de hand want hier krijg je enorme dorst van!
100 g Zeekraal
4
Breng een pot met water tot tegen het kookpunt en leg de zeekraal erin. Zet het vuur daarna meteen zachter zodat de zeekraal niet platkookt maar wel warm en knapperig blijft.
1 Sjalotten, 1 teentje Look, 0,2 l vermout, 1 el miso pasta
5
Pel de sjalot en de look en snijd beiden fijn. Doe ze samen met de vermout en de miso in een steelpannetje en laat inkoken op het vuur.
600 g kabeljauw, 1 klontje boter
6
Kruid de kabeljauwmoten met peper en zout. Smelt een klont boter in een pan en bak de vis op de velkant. Schuif de pan daarna in de oven om de vis verder te laten garen.
1 scheutje melk, 2 eigelen, 1 klontje boter, peper
7
Giet de aardappelen en de zeesla af wanneer de aardappelen gaar zijn. Stamp alles fijn en voeg de melk, de eigelen en de boter toe. Breng op smaak met wat peper.
30 g boter, peper
8
Snijd de boter in klontjes en voeg ze toe aan de misosaus terwijl je roert met een garde. Kruid met peper en laat de beurre blanc nog even indikken.
9
Haal de vis uit de oven wanneer hij gaar is.
10
Giet de zeekraal af en laat uitlekken.
11
Schep een toef puree op een bord, leg er een stuk vis en wat zeekraal bovenop. Werk af met de saus. Smakelijk!