Roodbaars met knolselderpuree en dooierzwammen
Roodbaars met knolselderpuree en dooierzwammen
Roodbaars met knolselderpuree en dooierzwammen
Roodbaars met knolselderpuree en dooierzwammen
Ingrediënten
4 personen
Frietaardappelen
2
Knolselder
1
Boter
2 klontje
Water
1 scheutje
Boschampignons
400 g
Eierdooiers
2
Melk
1 scheutje
Nootmuskaat
1 snuifje
Look
1 teentje
Peterselie
Citroen
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
2 frietaardappelen, 1 knolselder
1
Schil de aardappelen en de knolselder, snijd de helft van de knolselder in grote stukken en kook beide gaar in gezouten water. Snijd de rest van de knolselder in blokjes.
1 klontje boter, 1 scheutje Water
2
Laat een klontje boter smelten in een pan en voeg er een scheutje water en peper en zout aan toe. Voeg de blokjes knolselder eraan toe, zet een deksel op de pot en laat de knolselder even garen.
400 g boschampignons
3
Kuis de champignons of spoel ze kort in koud water en dep ze droog.
4
Haal de knolselder uit de pan en zet een andere pan op het vuur om de vis in te bakken.
2 eierdooiers, 1 scheutje melk, 1 snuifje nootmuskaat
5
Giet de aardappelen en de knolselder door een zeef, droog het geheel nog even op het vuur en voeg de dooiers, een scheutje melk, een snuif nootmuskaat en een snuif zout aan toe en ga er met een pureestamper door.
1 klontje boter
6
Laat een klontje boter smelten in de beide pannen. Kruid de vis met peper en zout en bak hem goudbruin op het vel. Bak het vervolgens ook even kort op de andere kant.
1 teentje Look, peterselie
7
Pel het teentje look en bak het samen met de boschampignons en de blokjes knolselder in wat boter. Snipper de peterselie fijn en voeg hem er ook aan toe.
1 citroen
8
Schep een lepel puree op een bord, schep er wat gebakken champignons en knolselder bij, een stuk gebakken vis en werk af met een stukje citroen.
1
Schil de aardappelen en de knolselder, snijd de helft van de knolselder in grote stukken en kook beide gaar in gezouten water. Snijd de rest van de knolselder in blokjes.
2
Laat een klontje boter smelten in een pan en voeg er een scheutje water en peper en zout aan toe. Voeg de blokjes knolselder eraan toe, zet een deksel op de pot en laat de knolselder even garen.
2 frietaardappelen, 1 knolselder
1
Schil de aardappelen en de knolselder, snijd de helft van de knolselder in grote stukken en kook beide gaar in gezouten water. Snijd de rest van de knolselder in blokjes.
1 klontje boter, 1 scheutje Water
2
Laat een klontje boter smelten in een pan en voeg er een scheutje water en peper en zout aan toe. Voeg de blokjes knolselder eraan toe, zet een deksel op de pot en laat de knolselder even garen.
400 g boschampignons
3
Kuis de champignons of spoel ze kort in koud water en dep ze droog.
4
Haal de knolselder uit de pan en zet een andere pan op het vuur om de vis in te bakken.
2 eierdooiers, 1 scheutje melk, 1 snuifje nootmuskaat
5
Giet de aardappelen en de knolselder door een zeef, droog het geheel nog even op het vuur en voeg de dooiers, een scheutje melk, een snuif nootmuskaat en een snuif zout aan toe en ga er met een pureestamper door.
1 klontje boter
6
Laat een klontje boter smelten in de beide pannen. Kruid de vis met peper en zout en bak hem goudbruin op het vel. Bak het vervolgens ook even kort op de andere kant.
1 teentje Look, peterselie
7
Pel het teentje look en bak het samen met de boschampignons en de blokjes knolselder in wat boter. Snipper de peterselie fijn en voeg hem er ook aan toe.
1 citroen
8
Schep een lepel puree op een bord, schep er wat gebakken champignons en knolselder bij, een stuk gebakken vis en werk af met een stukje citroen.
1
Schil de aardappelen en de knolselder, snijd de helft van de knolselder in grote stukken en kook beide gaar in gezouten water. Snijd de rest van de knolselder in blokjes.
2
Laat een klontje boter smelten in een pan en voeg er een scheutje water en peper en zout aan toe. Voeg de blokjes knolselder eraan toe, zet een deksel op de pot en laat de knolselder even garen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Frietaardappelen
2
Knolselder
1
Boter
2 klontje
Water
1 scheutje
Boschampignons
400 g
Eierdooiers
2
Melk
1 scheutje
Nootmuskaat
1 snuifje
Look
1 teentje
Peterselie
Citroen
1
Roodbaars met knolselderpuree en dooierzwammen
Roodbaars is een perfecte vis tijdens het najaar en dit met de aangepaste herfstige bijgerechten van knolselderpuree en dooierzwammen, tover je zo een herfstig tafereel op je bord!Instructies
2 frietaardappelen, 1 knolselder
1
Schil de aardappelen en de knolselder, snijd de helft van de knolselder in grote stukken en kook beide gaar in gezouten water. Snijd de rest van de knolselder in blokjes.
1 klontje boter, 1 scheutje Water
2
Laat een klontje boter smelten in een pan en voeg er een scheutje water en peper en zout aan toe. Voeg de blokjes knolselder eraan toe, zet een deksel op de pot en laat de knolselder even garen.
400 g boschampignons
3
Kuis de champignons of spoel ze kort in koud water en dep ze droog.
4
Haal de knolselder uit de pan en zet een andere pan op het vuur om de vis in te bakken.
2 eierdooiers, 1 scheutje melk, 1 snuifje nootmuskaat
5
Giet de aardappelen en de knolselder door een zeef, droog het geheel nog even op het vuur en voeg de dooiers, een scheutje melk, een snuif nootmuskaat en een snuif zout aan toe en ga er met een pureestamper door.
1 klontje boter
6
Laat een klontje boter smelten in de beide pannen. Kruid de vis met peper en zout en bak hem goudbruin op het vel. Bak het vervolgens ook even kort op de andere kant.
1 teentje Look, peterselie
7
Pel het teentje look en bak het samen met de boschampignons en de blokjes knolselder in wat boter. Snipper de peterselie fijn en voeg hem er ook aan toe.
1 citroen
8
Schep een lepel puree op een bord, schep er wat gebakken champignons en knolselder bij, een stuk gebakken vis en werk af met een stukje citroen.