Gourmet met burgers
Gourmet met burgers
Burgergourmet betekent een ruim aanbod burgers. Je heb je de keuze tussen een zalmburger, een portobelloburger, een Caprese burger met tomaat, mozzarella en basilicum, een cheeseburger met spek en een Griekse burger met lamsgehakt en feta. Elke burger heeft gepaste garnituren en natuurlijk nog wat extra sauzen zoals tzatziki, pesto, barbecuesaus en Jeroens burgersaus.
Gourmet met burgers
Gourmet met burgers
Burgergourmet betekent een ruim aanbod burgers. Je heb je de keuze tussen een zalmburger, een portobelloburger, een Caprese burger met tomaat, mozzarella en basilicum, een cheeseburger met spek en een Griekse burger met lamsgehakt en feta. Elke burger heeft gepaste garnituren en natuurlijk nog wat extra sauzen zoals tzatziki, pesto, barbecuesaus en Jeroens burgersaus.
Ingrediënten
4 personen
Zalm
200 g
Paneermeel
20 g
Eierdooier
1
Graanmosterd
1 tl
Dille
1 takje
Dragon
1 takje
Sjalotten
1
Kropsla
1
Portobello's+- 200 g voor 4 personen
4
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Walnoten
50 g
Paneermeel
50 g
Rozemarijn
1 takje
Salie
1 takje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Ricotta
2 el
Parmezaan
30 g
Parijse champignonsals versiering
1
Peper
Zout
Hamburgerbroodjeskleine
Mayonaise
Ketchup
Andalouse
Pepermayonaise
Barbecuesausgekocht of zelfgemaakt
Rucola
Radijzen
Bicky-uitjes
Tomaten
Rode uien
Zoetzure augurkjes
Ingemaakte jalapeño
Opgelegde zilveruitjesrode
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De portobelloburgers
4 portobello's (+- 200 g voor 4 personen)
1
Snijd de portobello’s in stukken en bak ze in boter.
1 Sjalotten, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, peper, zout
2
Snijd de sjalot fijn en voeg ze toe. Kruid met peper, zout en gerookt paprikapoeder.
1 takje Salie, 1 takje rozemarijn, 1 teentje Look
3
Snipper de salie en de rozemarijn fijn en voeg ze toe. Plet de look en doe hem erbij.
30 g parmezaan, 50 g Walnoten, 2 el ricotta
4
Mix de parmezaan en de walnoten fijn en schep de gebakken champignons erbij. Doe de ricotta erbij en mix alles fijn.
5
Laat even afkoelen en vorm er burgers van.
1 Parijse champignons (als versiering)
6
Snijd de Parijse champignon in plakjes en duw telkens een plakje in een burger.
7
Bak de burgers op de grill of plaat.
De zalmburgers
200 g zalm, 1 eierdooier, 20 g paneermeel, 1 tl graanmosterd
8
Snijd het visvlees grof en doe het met de mosterd, de dooier en het paneermeel in de blender. Mix alles fijn en doe alles in een kom.
1 takje dille, 1 takje dragon, peper, zout
9
Snipper de groene kruiden fijn en meng ze onder het visvlees. Kruid met peper en zout.
10
Vorm er burgers van en bak ze op de grill of de plaat.
hamburgerbroodjes (kleine)
11
Rooster een broodje op de plaat.
1 kropsla
12
Schep wat (peper)mayonaise op een broodje en leg er wat kropsla en een zalmburger op.
Andere burgerideeën
13
Bacon cheeseburger met ontbijtspek, cheddar en een kwarteleitje.
14
Hamburger caprese met plakjes mozzarella, tomaat, pancetta, zongedroogde tomaten en pesto.
15
Griekse burger van lamsgehakt met plakjes chorizo, feta en tzatziki.
Sauzen en garnituren
mayonaise, pepermayonaise, barbecuesaus (gekocht of zelfgemaakt), andalouse, ketchup
16
Voorzie verschillende sauzen zoals (peper)mayonaise, ketchup, andalouse, barbecuesaus,...
radijzen, Bicky-uitjes, tomaten, rode uien, zoetzure augurkjes, Ingemaakte jalapeño, opgelegde zilveruitjes (rode), Rucola
17
Garnituren die je kan gebruiken om je burgers samen te stellen: radijsjes, bicky-uitjes, tomaat in plakjes, uiringen, zoetzure augurken, opgelegde jalapeño, opgelegde rode zilveruitjes, en iets van sla zoals rucola, kropsla, ...
TIPVoor meer uitgebreide stappen en gourmetinspiratie kan je terecht in Jeroens kookboek ‘Feest’.
18
Tip: Bekijk het recept in het boek ‘Feest’ voor meer uitgebreide stappen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De portobelloburgers
4 portobello's (+- 200 g voor 4 personen)
1
Snijd de portobello’s in stukken en bak ze in boter.
1 Sjalotten, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, peper, zout
2
Snijd de sjalot fijn en voeg ze toe. Kruid met peper, zout en gerookt paprikapoeder.
1 takje Salie, 1 takje rozemarijn, 1 teentje Look
3
Snipper de salie en de rozemarijn fijn en voeg ze toe. Plet de look en doe hem erbij.
30 g parmezaan, 50 g Walnoten, 2 el ricotta
4
Mix de parmezaan en de walnoten fijn en schep de gebakken champignons erbij. Doe de ricotta erbij en mix alles fijn.
5
Laat even afkoelen en vorm er burgers van.
1 Parijse champignons (als versiering)
6
Snijd de Parijse champignon in plakjes en duw telkens een plakje in een burger.
7
Bak de burgers op de grill of plaat.
De zalmburgers
200 g zalm, 1 eierdooier, 20 g paneermeel, 1 tl graanmosterd
8
Snijd het visvlees grof en doe het met de mosterd, de dooier en het paneermeel in de blender. Mix alles fijn en doe alles in een kom.
1 takje dille, 1 takje dragon, peper, zout
9
Snipper de groene kruiden fijn en meng ze onder het visvlees. Kruid met peper en zout.
10
Vorm er burgers van en bak ze op de grill of de plaat.
hamburgerbroodjes (kleine)
11
Rooster een broodje op de plaat.
1 kropsla
12
Schep wat (peper)mayonaise op een broodje en leg er wat kropsla en een zalmburger op.
Andere burgerideeën
13
Bacon cheeseburger met ontbijtspek, cheddar en een kwarteleitje.
14
Hamburger caprese met plakjes mozzarella, tomaat, pancetta, zongedroogde tomaten en pesto.
15
Griekse burger van lamsgehakt met plakjes chorizo, feta en tzatziki.
Sauzen en garnituren
mayonaise, pepermayonaise, barbecuesaus (gekocht of zelfgemaakt), andalouse, ketchup
16
Voorzie verschillende sauzen zoals (peper)mayonaise, ketchup, andalouse, barbecuesaus,...
radijzen, Bicky-uitjes, tomaten, rode uien, zoetzure augurkjes, Ingemaakte jalapeño, opgelegde zilveruitjes (rode), Rucola
17
Garnituren die je kan gebruiken om je burgers samen te stellen: radijsjes, bicky-uitjes, tomaat in plakjes, uiringen, zoetzure augurken, opgelegde jalapeño, opgelegde rode zilveruitjes, en iets van sla zoals rucola, kropsla, ...
TIPVoor meer uitgebreide stappen en gourmetinspiratie kan je terecht in Jeroens kookboek ‘Feest’.
18
Tip: Bekijk het recept in het boek ‘Feest’ voor meer uitgebreide stappen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 45m
Ingrediënten
Zalm
200 g
Paneermeel
20 g
Eierdooier
1
Graanmosterd
1 tl
Dille
1 takje
Dragon
1 takje
Sjalotten
1
Kropsla
1
Portobello's+- 200 g voor 4 personen
4
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Walnoten
50 g
Paneermeel
50 g
Rozemarijn
1 takje
Salie
1 takje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Ricotta
2 el
Parmezaan
30 g
Parijse champignonsals versiering
1
Peper
Zout
Hamburgerbroodjeskleine
Mayonaise
Ketchup
Andalouse
Pepermayonaise
Barbecuesausgekocht of zelfgemaakt
Rucola
Radijzen
Bicky-uitjes
Tomaten
Rode uien
Zoetzure augurkjes
Ingemaakte jalapeño
Opgelegde zilveruitjesrode
Gourmet met burgers
Burgergourmet betekent een ruim aanbod burgers. Je heb je de keuze tussen een zalmburger, een portobelloburger, een Caprese burger met tomaat, mozzarella en basilicum, een cheeseburger met spek en een Griekse burger met lamsgehakt en feta. Elke burger heeft gepaste garnituren en natuurlijk nog wat extra sauzen zoals tzatziki, pesto, barbecuesaus en Jeroens burgersaus.Instructies
De portobelloburgers
4 portobello's (+- 200 g voor 4 personen)
1
Snijd de portobello’s in stukken en bak ze in boter.
1 Sjalotten, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, peper, zout
2
Snijd de sjalot fijn en voeg ze toe. Kruid met peper, zout en gerookt paprikapoeder.
1 takje Salie, 1 takje rozemarijn, 1 teentje Look
3
Snipper de salie en de rozemarijn fijn en voeg ze toe. Plet de look en doe hem erbij.
30 g parmezaan, 50 g Walnoten, 2 el ricotta
4
Mix de parmezaan en de walnoten fijn en schep de gebakken champignons erbij. Doe de ricotta erbij en mix alles fijn.
5
Laat even afkoelen en vorm er burgers van.
1 Parijse champignons (als versiering)
6
Snijd de Parijse champignon in plakjes en duw telkens een plakje in een burger.
7
Bak de burgers op de grill of plaat.
De zalmburgers
200 g zalm, 1 eierdooier, 20 g paneermeel, 1 tl graanmosterd
8
Snijd het visvlees grof en doe het met de mosterd, de dooier en het paneermeel in de blender. Mix alles fijn en doe alles in een kom.
1 takje dille, 1 takje dragon, peper, zout
9
Snipper de groene kruiden fijn en meng ze onder het visvlees. Kruid met peper en zout.
10
Vorm er burgers van en bak ze op de grill of de plaat.
hamburgerbroodjes (kleine)
11
Rooster een broodje op de plaat.
1 kropsla
12
Schep wat (peper)mayonaise op een broodje en leg er wat kropsla en een zalmburger op.
Andere burgerideeën
13
Bacon cheeseburger met ontbijtspek, cheddar en een kwarteleitje.
14
Hamburger caprese met plakjes mozzarella, tomaat, pancetta, zongedroogde tomaten en pesto.
15
Griekse burger van lamsgehakt met plakjes chorizo, feta en tzatziki.
Sauzen en garnituren
mayonaise, pepermayonaise, barbecuesaus (gekocht of zelfgemaakt), andalouse, ketchup
16
Voorzie verschillende sauzen zoals (peper)mayonaise, ketchup, andalouse, barbecuesaus,...
radijzen, Bicky-uitjes, tomaten, rode uien, zoetzure augurkjes, Ingemaakte jalapeño, opgelegde zilveruitjes (rode), Rucola
17
Garnituren die je kan gebruiken om je burgers samen te stellen: radijsjes, bicky-uitjes, tomaat in plakjes, uiringen, zoetzure augurken, opgelegde jalapeño, opgelegde rode zilveruitjes, en iets van sla zoals rucola, kropsla, ...
TIPVoor meer uitgebreide stappen en gourmetinspiratie kan je terecht in Jeroens kookboek ‘Feest’.
18
Tip: Bekijk het recept in het boek ‘Feest’ voor meer uitgebreide stappen.