Rabarbertaart met amandel
Rabarbertaart met amandel
Rabarbertaart met amandel
Rabarbertaart met amandel
Ingrediënten
4 personen
Boter
100 g
Boter
Kristalsuiker
100 g
Kristalsuiker
Ei
1
Melk
60 g
Amandelextract
Poedersuiker
60 g
Amandelpoeder
70 g
Bloem
90 g
Bloem
Zout
1 snuifje
Rabarber
1.000 g
Bladerdeeg
1 vel
Benodigdheden
Een keukenrobot met k hulpstuk, een dunschiller, een taartvorm, een keukenpenseel, een deegrol, een pannenlikker, een prikvork
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
100 g boter, 100 g kristalsuiker
2
Doe de boter en de kristalsuiker in de mengkom van de keukenmachine en laat draaien tot een glad mengsel.
1 ei, 60 g melk, amandelextract
3
Voeg het ei, de melk en een dopje amandelextract toe. Laat de keukenmachine verder draaien.
60 g poedersuiker, 70 g amandelpoeder, 90 g bloem, 1 snuifje zout
4
Meng alle droge ingrediënten in een aparte kom en voeg dit mengsel lepel per lepel toe aan het beslag.
1.000 g Rabarber
5
Spoel de rabarberstelen en snij de taaie uiteinden eraf. Schil de stelen met een dunschiller en snijd de rabarber in blokjes.
bloem, kristalsuiker
6
Meng de rabarberblokjes met enkele eetlepels bloem en suiker in een kom tot alle stukjes volledig bedekt zijn. Zet even opzij.
boter, bloem
7
Gebruik een keukenpenseel om de binnenzijde van je taartvorm in te vetten met een beetje boter. Strooi er vervolgens een beetje bloem over, en zorg dat ze blijft kleven aan het vet. Schud de overtollige bloem eruit.
1 vel bladerdeeg
8
Rol het vel bladerdeeg uit en bedek er de taartvorm mee. Druk het deeg zorgvuldig aan.
9
Rol met de deegrol over de rand van de vorm, zodat de overhangende delen van het deeg eraf gesneden worden.
TIPDe restjes bladerdeeg kan je later gebruiken om bv. aperitiefhapjes of soepstengels te maken.
10
Schep de taartvulling op de bladerdeegbodem. Strijk het oppervlak egaal met de pannenlikker.
11
Verdeel de rabarberblokjes over de amandelvulling.
12
Bak de taart gedurende 45 minuten in de oven van 175°C. Controleer of de amandelvulling voldoende gebakken is door er even in te prikken. Als er geen beslag aan de prikvork blijft kleven, dan is de taart gaar. Laat het gebak afkoelen.
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
100 g boter, 100 g kristalsuiker
2
Doe de boter en de kristalsuiker in de mengkom van de keukenmachine en laat draaien tot een glad mengsel.
1 ei, 60 g melk, amandelextract
3
Voeg het ei, de melk en een dopje amandelextract toe. Laat de keukenmachine verder draaien.
60 g poedersuiker, 70 g amandelpoeder, 90 g bloem, 1 snuifje zout
4
Meng alle droge ingrediënten in een aparte kom en voeg dit mengsel lepel per lepel toe aan het beslag.
1.000 g Rabarber
5
Spoel de rabarberstelen en snij de taaie uiteinden eraf. Schil de stelen met een dunschiller en snijd de rabarber in blokjes.
bloem, kristalsuiker
6
Meng de rabarberblokjes met enkele eetlepels bloem en suiker in een kom tot alle stukjes volledig bedekt zijn. Zet even opzij.
boter, bloem
7
Gebruik een keukenpenseel om de binnenzijde van je taartvorm in te vetten met een beetje boter. Strooi er vervolgens een beetje bloem over, en zorg dat ze blijft kleven aan het vet. Schud de overtollige bloem eruit.
1 vel bladerdeeg
8
Rol het vel bladerdeeg uit en bedek er de taartvorm mee. Druk het deeg zorgvuldig aan.
9
Rol met de deegrol over de rand van de vorm, zodat de overhangende delen van het deeg eraf gesneden worden.
TIPDe restjes bladerdeeg kan je later gebruiken om bv. aperitiefhapjes of soepstengels te maken.
10
Schep de taartvulling op de bladerdeegbodem. Strijk het oppervlak egaal met de pannenlikker.
11
Verdeel de rabarberblokjes over de amandelvulling.
12
Bak de taart gedurende 45 minuten in de oven van 175°C. Controleer of de amandelvulling voldoende gebakken is door er even in te prikken. Als er geen beslag aan de prikvork blijft kleven, dan is de taart gaar. Laat het gebak afkoelen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 5m
Ingrediënten
Boter
100 g
Boter
Kristalsuiker
100 g
Kristalsuiker
Ei
1
Melk
60 g
Amandelextract
Poedersuiker
60 g
Amandelpoeder
70 g
Bloem
90 g
Bloem
Zout
1 snuifje
Rabarber
1.000 g
Bladerdeeg
1 vel
Rabarbertaart met amandel
Jeroen maakt deze verrassende frangipanetaart voor een speciaal iemand. En de verrassing? Die zit hem vooral in de smaak. De zachte amandelvulling werkt hij namelijk af met een laag rabarberblokjes. Een zalige combinatie van zoet en zuur met een heerlijk krokante bladerdeegkorst.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
100 g boter, 100 g kristalsuiker
2
Doe de boter en de kristalsuiker in de mengkom van de keukenmachine en laat draaien tot een glad mengsel.
1 ei, 60 g melk, amandelextract
3
Voeg het ei, de melk en een dopje amandelextract toe. Laat de keukenmachine verder draaien.
60 g poedersuiker, 70 g amandelpoeder, 90 g bloem, 1 snuifje zout
4
Meng alle droge ingrediënten in een aparte kom en voeg dit mengsel lepel per lepel toe aan het beslag.
1.000 g Rabarber
5
Spoel de rabarberstelen en snij de taaie uiteinden eraf. Schil de stelen met een dunschiller en snijd de rabarber in blokjes.
bloem, kristalsuiker
6
Meng de rabarberblokjes met enkele eetlepels bloem en suiker in een kom tot alle stukjes volledig bedekt zijn. Zet even opzij.
boter, bloem
7
Gebruik een keukenpenseel om de binnenzijde van je taartvorm in te vetten met een beetje boter. Strooi er vervolgens een beetje bloem over, en zorg dat ze blijft kleven aan het vet. Schud de overtollige bloem eruit.
1 vel bladerdeeg
8
Rol het vel bladerdeeg uit en bedek er de taartvorm mee. Druk het deeg zorgvuldig aan.
9
Rol met de deegrol over de rand van de vorm, zodat de overhangende delen van het deeg eraf gesneden worden.
TIPDe restjes bladerdeeg kan je later gebruiken om bv. aperitiefhapjes of soepstengels te maken.
10
Schep de taartvulling op de bladerdeegbodem. Strijk het oppervlak egaal met de pannenlikker.
11
Verdeel de rabarberblokjes over de amandelvulling.
12
Bak de taart gedurende 45 minuten in de oven van 175°C. Controleer of de amandelvulling voldoende gebakken is door er even in te prikken. Als er geen beslag aan de prikvork blijft kleven, dan is de taart gaar. Laat het gebak afkoelen.