dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pasta alla puttanesca (thumbnail)Pasta alla puttanesca

Pasta alla puttanesca

40m
12
94%
5.6K
Recepten

Pasta alla puttanesca

Als het een keertje snel moet gaan, of als je een grote groep mensen zonder al te veel moeite een smakelijke maaltijd wil voorzetten, dan is dit de perfecte pastaschotel. Echt iedereen kan hem klaarmaken. Als je de ansjovis eruit laat, is het bovendien ook een ideaal gerechtje voor wie vegetarisch eet. Voeg in dat geval wel wat extra zout toe.
Pasta alla puttanesca (thumbnail)Pasta alla puttanesca

Pasta alla puttanesca

40m
12
94%
5.6K
Recepten

Pasta alla puttanesca

Als het een keertje snel moet gaan, of als je een grote groep mensen zonder al te veel moeite een smakelijke maaltijd wil voorzetten, dan is dit de perfecte pastaschotel. Echt iedereen kan hem klaarmaken. Als je de ansjovis eruit laat, is het bovendien ook een ideaal gerechtje voor wie vegetarisch eet. Voeg in dat geval wel wat extra zout toe.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten12
Beoordeling94%
Aantal likes5.6K

Ingrediënten

4 personen
Spaghetti
400 g
Tomaten
4
Ansjovis
75 g
Parmezaanse kaas
75 g
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Steelkappertjes
3 el
Olijfolie
0,1 l
Bladpeterselie
1 bosje
Peper
Zout
Zwarte olijven
75 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Pasta alla puttanesca

400 g spaghetti, 4 tomaten, 75 g Ansjovis, 75 g Parmezaanse kaas, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, 3 el steelkappertjes, 0,1 l olijfolie, 1 bosje bladpeterselie, peper, zout, 75 g Zwarte olijven
1
Pel de sjalotten, snij ze middendoor en snipper ze vervolgens in dunne halve ringen.
2
Verwijder het steeltje van de grote kappers en hak ze grof. Deze steelkappers geven de pasta een frisse toets.
3
Zet ook even het mes in de zwarte olijven.
4
Snij de zoute ansjovis in stukjes, en hou alle ingrediënten opzij.
5
Zet een ruime pot water op, maar voeg deze keer niet te veel zout toe. (De ansjovis zal in dit gerecht voor de zoute toets zorgen.)
6
Gebruik het kokende water tussendoor om de tomaten te ontvellen (emonderen).
7
Snij een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel elke tomaat 12 tot 15 tellen onder in het kokende water.
8
Spoel de tomaten onmiddellijk met koud water en trek de schil eraf met een mesje.
9
Snij elke tomaat in kwartjes en haal de pitjes eruit. Het vruchtvlees hak je vervolgens grof.
10
Kook de pasta beetgaar of al dente (volgens de instructies op de verpakking). Giet de pasta af, en zet ze even opzij.
11
Pel de look en plet hem tot pulp met de brede zijde van je koksmes.
12
Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime kookpot.
13
Voeg de sjalotten, de look, de kappers, de olijven, de ansjovis en de stukjes tomaat toe. Stoof alles zo’n 5 minuten lang in de hete olie, op een matig vuur. Roer regelmatig. Alle ingrediënten moeten een beetje in mekaar ‘versmolten’ zijn.
14
Snipper een flinke hoeveelheid bladpeterselie.
15
Giet de pasta over in de pot met saus. Meng alle ingrediënten zorgvuldig door mekaar. Voeg een flinke snuif peper van de molen toe.
16
Strooi de peterseliesnippers in de pot en roer alles een laatste keer om.
17
Stort het gerecht in een ruime schaal, strooi flink wat schilfers Parmezaanse kaas over de pasta en serveer meteen.
1
Pel de sjalotten, snij ze middendoor en snipper ze vervolgens in dunne halve ringen.
2
Verwijder het steeltje van de grote kappers en hak ze grof. Deze steelkappers geven de pasta een frisse toets.

Instructies

Pasta alla puttanesca

400 g spaghetti, 4 tomaten, 75 g Ansjovis, 75 g Parmezaanse kaas, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, 3 el steelkappertjes, 0,1 l olijfolie, 1 bosje bladpeterselie, peper, zout, 75 g Zwarte olijven
1
Pel de sjalotten, snij ze middendoor en snipper ze vervolgens in dunne halve ringen.
2
Verwijder het steeltje van de grote kappers en hak ze grof. Deze steelkappers geven de pasta een frisse toets.
3
Zet ook even het mes in de zwarte olijven.
4
Snij de zoute ansjovis in stukjes, en hou alle ingrediënten opzij.
5
Zet een ruime pot water op, maar voeg deze keer niet te veel zout toe. (De ansjovis zal in dit gerecht voor de zoute toets zorgen.)
6
Gebruik het kokende water tussendoor om de tomaten te ontvellen (emonderen).
7
Snij een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel elke tomaat 12 tot 15 tellen onder in het kokende water.
8
Spoel de tomaten onmiddellijk met koud water en trek de schil eraf met een mesje.
9
Snij elke tomaat in kwartjes en haal de pitjes eruit. Het vruchtvlees hak je vervolgens grof.
10
Kook de pasta beetgaar of al dente (volgens de instructies op de verpakking). Giet de pasta af, en zet ze even opzij.
11
Pel de look en plet hem tot pulp met de brede zijde van je koksmes.
12
Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime kookpot.
13
Voeg de sjalotten, de look, de kappers, de olijven, de ansjovis en de stukjes tomaat toe. Stoof alles zo’n 5 minuten lang in de hete olie, op een matig vuur. Roer regelmatig. Alle ingrediënten moeten een beetje in mekaar ‘versmolten’ zijn.
14
Snipper een flinke hoeveelheid bladpeterselie.
15
Giet de pasta over in de pot met saus. Meng alle ingrediënten zorgvuldig door mekaar. Voeg een flinke snuif peper van de molen toe.
16
Strooi de peterseliesnippers in de pot en roer alles een laatste keer om.
17
Stort het gerecht in een ruime schaal, strooi flink wat schilfers Parmezaanse kaas over de pasta en serveer meteen.
1
Pel de sjalotten, snij ze middendoor en snipper ze vervolgens in dunne halve ringen.
2
Verwijder het steeltje van de grote kappers en hak ze grof. Deze steelkappers geven de pasta een frisse toets.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pasta alla puttanesca (thumbnail)Pasta alla puttanesca
4 personen
40m
Ingrediënten
Spaghetti
400 g
Tomaten
4
Ansjovis
75 g
Parmezaanse kaas
75 g
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Steelkappertjes
3 el
Olijfolie
0,1 l
Bladpeterselie
1 bosje
Peper
Zout
Zwarte olijven
75 g

Pasta alla puttanesca

Als het een keertje snel moet gaan, of als je een grote groep mensen zonder al te veel moeite een smakelijke maaltijd wil voorzetten, dan is dit de perfecte pastaschotel. Echt iedereen kan hem klaarmaken. Als je de ansjovis eruit laat, is het bovendien ook een ideaal gerechtje voor wie vegetarisch eet. Voeg in dat geval wel wat extra zout toe.
Instructies

Pasta alla puttanesca

400 g spaghetti, 4 tomaten, 75 g Ansjovis, 75 g Parmezaanse kaas, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, 3 el steelkappertjes, 0,1 l olijfolie, 1 bosje bladpeterselie, peper, zout, 75 g Zwarte olijven
1
Pel de sjalotten, snij ze middendoor en snipper ze vervolgens in dunne halve ringen.
2
Verwijder het steeltje van de grote kappers en hak ze grof. Deze steelkappers geven de pasta een frisse toets.
3
Zet ook even het mes in de zwarte olijven.
4
Snij de zoute ansjovis in stukjes, en hou alle ingrediënten opzij.
5
Zet een ruime pot water op, maar voeg deze keer niet te veel zout toe. (De ansjovis zal in dit gerecht voor de zoute toets zorgen.)
6
Gebruik het kokende water tussendoor om de tomaten te ontvellen (emonderen).
7
Snij een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel elke tomaat 12 tot 15 tellen onder in het kokende water.
8
Spoel de tomaten onmiddellijk met koud water en trek de schil eraf met een mesje.
9
Snij elke tomaat in kwartjes en haal de pitjes eruit. Het vruchtvlees hak je vervolgens grof.
10
Kook de pasta beetgaar of al dente (volgens de instructies op de verpakking). Giet de pasta af, en zet ze even opzij.
11
Pel de look en plet hem tot pulp met de brede zijde van je koksmes.
12
Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime kookpot.
13
Voeg de sjalotten, de look, de kappers, de olijven, de ansjovis en de stukjes tomaat toe. Stoof alles zo’n 5 minuten lang in de hete olie, op een matig vuur. Roer regelmatig. Alle ingrediënten moeten een beetje in mekaar ‘versmolten’ zijn.
14
Snipper een flinke hoeveelheid bladpeterselie.
15
Giet de pasta over in de pot met saus. Meng alle ingrediënten zorgvuldig door mekaar. Voeg een flinke snuif peper van de molen toe.
16
Strooi de peterseliesnippers in de pot en roer alles een laatste keer om.
17
Stort het gerecht in een ruime schaal, strooi flink wat schilfers Parmezaanse kaas over de pasta en serveer meteen.