Schelvis met geplette aardappel en gestoofde prei
Schelvis met geplette aardappel en gestoofde prei
Schelvis met geplette aardappel en gestoofde prei
Schelvis met geplette aardappel en gestoofde prei
Ingrediënten
4 personen
Vastkokende aardappelen
800 g
Prei
3 stengels
Boter
Boter
100 g
Peper
Zout
Laurier
Tijm
Witte peper
Schelvisfiletsmet vel
600 g
Arachideolie
Karnemelk
0,2 l
Kappertjes
2 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
3 stengels prei
2
Snijd de uiteinden van de prei en spoel de stengels grondig onder koud stromend water. Snijd ze in grove stukken.
boter, peper, zout, laurier, tijm
3
Smelt een klont boter samen met een scheut water in een grote pan. Stoof de prei aan en breng op smaak met peper, zout, laurier en tijm. Laat verder stoven onder een deksel.
zout, witte peper, 600 g schelvisfilets
4
Verdeel de schelvis in porties en kruid ze op de velkant met zout en witte peper.
boter, arachideolie
5
Smelt een klont boter samen met een scheutje olie in een tweede pan. Bak de stukken vis op de filetkant in de hete vetstof.
6
Haal het deksel van de pan met prei en vis de takjes tijm en blaadjes laurier eruit. Het vocht is nu verdwenen. Laat de prei nog even verder glaceren in de boter.
7
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en plet ze lichtjes met een vork. Er mogen nog grote stukken in zitten.
boter, 0,2 l karnemelk
8
Doe een klein klontje boter en een scheut karnemelk bij de geplette aardappelen en roer alles met een houten lepel onder elkaar.
9
Draai de vis om en laat nog even op de velkant verder bakken. Haal de stukken vis daarna uit de pan en leg ze in een schaal of op een bord.
100 g boter, peper, 2 el kappertjes
10
Smelt een klont boter in de pan van de vis en doe er de kappertjes bij. Bak ze in de bruisende boter. Kruid met peper.
11
Schep een portie aardappelen op een bord en leg er een stuk vis en wat gestoofde prei bij. Werk af met de kappertjes en gebruinde boter. Smakelijk!
800 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
3 stengels prei
2
Snijd de uiteinden van de prei en spoel de stengels grondig onder koud stromend water. Snijd ze in grove stukken.
boter, peper, zout, laurier, tijm
3
Smelt een klont boter samen met een scheut water in een grote pan. Stoof de prei aan en breng op smaak met peper, zout, laurier en tijm. Laat verder stoven onder een deksel.
zout, witte peper, 600 g schelvisfilets
4
Verdeel de schelvis in porties en kruid ze op de velkant met zout en witte peper.
boter, arachideolie
5
Smelt een klont boter samen met een scheutje olie in een tweede pan. Bak de stukken vis op de filetkant in de hete vetstof.
6
Haal het deksel van de pan met prei en vis de takjes tijm en blaadjes laurier eruit. Het vocht is nu verdwenen. Laat de prei nog even verder glaceren in de boter.
7
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en plet ze lichtjes met een vork. Er mogen nog grote stukken in zitten.
boter, 0,2 l karnemelk
8
Doe een klein klontje boter en een scheut karnemelk bij de geplette aardappelen en roer alles met een houten lepel onder elkaar.
9
Draai de vis om en laat nog even op de velkant verder bakken. Haal de stukken vis daarna uit de pan en leg ze in een schaal of op een bord.
100 g boter, peper, 2 el kappertjes
10
Smelt een klont boter in de pan van de vis en doe er de kappertjes bij. Bak ze in de bruisende boter. Kruid met peper.
11
Schep een portie aardappelen op een bord en leg er een stuk vis en wat gestoofde prei bij. Werk af met de kappertjes en gebruinde boter. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
800 g
Prei
3 stengels
Boter
Boter
100 g
Peper
Zout
Laurier
Tijm
Witte peper
Schelvisfiletsmet vel
600 g
Arachideolie
Karnemelk
0,2 l
Kappertjes
2 el
Schelvis met geplette aardappel en gestoofde prei
De eenvoud van dit gerecht zal je instant blij maken. De gekookte aardappelen plet je eerst voorzichtig met een vork om daarna de karnemelk toe te voegen. Die geeft je geplette patatjes een ietwat friszure smaak. Heerlijk in combinatie met de zoete, gestoofde prei!Instructies
800 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
3 stengels prei
2
Snijd de uiteinden van de prei en spoel de stengels grondig onder koud stromend water. Snijd ze in grove stukken.
boter, peper, zout, laurier, tijm
3
Smelt een klont boter samen met een scheut water in een grote pan. Stoof de prei aan en breng op smaak met peper, zout, laurier en tijm. Laat verder stoven onder een deksel.
zout, witte peper, 600 g schelvisfilets
4
Verdeel de schelvis in porties en kruid ze op de velkant met zout en witte peper.
boter, arachideolie
5
Smelt een klont boter samen met een scheutje olie in een tweede pan. Bak de stukken vis op de filetkant in de hete vetstof.
6
Haal het deksel van de pan met prei en vis de takjes tijm en blaadjes laurier eruit. Het vocht is nu verdwenen. Laat de prei nog even verder glaceren in de boter.
7
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en plet ze lichtjes met een vork. Er mogen nog grote stukken in zitten.
boter, 0,2 l karnemelk
8
Doe een klein klontje boter en een scheut karnemelk bij de geplette aardappelen en roer alles met een houten lepel onder elkaar.
9
Draai de vis om en laat nog even op de velkant verder bakken. Haal de stukken vis daarna uit de pan en leg ze in een schaal of op een bord.
100 g boter, peper, 2 el kappertjes
10
Smelt een klont boter in de pan van de vis en doe er de kappertjes bij. Bak ze in de bruisende boter. Kruid met peper.
11
Schep een portie aardappelen op een bord en leg er een stuk vis en wat gestoofde prei bij. Werk af met de kappertjes en gebruinde boter. Smakelijk!