Oeuf en cocotte met gedroogde ham, spinazie en kerstomaatjes
Oeuf en cocotte met gedroogde ham, spinazie en kerstomaatjes
Oeuf en cocotte met gedroogde ham, spinazie en kerstomaatjes
Oeuf en cocotte met gedroogde ham, spinazie en kerstomaatjes
Ingrediënten
4 personen
Eieren
4
Kwarteleitjes
4
Room
100 ml
Zachte geitenkaas
80 g
Spinazie
100 g
Kerstomaten
150 g
Verse tijm
2 el
Look
2 teentjes
Gekookte hamMeesterlyck-ham
40 g
Olijfolie
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Vet vier ovenschaaltjes in met wat olijfolie.
3
Klop de 4 eieren los met de helft van de tijmblaadjes. Breng op smaak met peper en zout.
4
Halveer de kerstomaatjes. Hak de spinazie grof en verdeel, samen met de kerstomaatjes over de ovenschaaltjes. Giet de losgeklopte eieren in de schaaltjes.
5
Snijd de ham in reepjes en verdeel ze over de eieren.
6
Kruid de room met peper en zout en roer er de geperste look onder. Giet de room in de schaaltjes.
7
Werk af met wat toefjes geitenkaas en de resterende tijm.
8
Zet 20 minuten in de oven.
9
Breek boven elk schaaltje 1 kwarteleitje en zet nog eens 5 minuten in de oven tot het eiwit gestold is.
10
Lekker met knapperig stokbrood en een frisse salade.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Vet vier ovenschaaltjes in met wat olijfolie.
3
Klop de 4 eieren los met de helft van de tijmblaadjes. Breng op smaak met peper en zout.
4
Halveer de kerstomaatjes. Hak de spinazie grof en verdeel, samen met de kerstomaatjes over de ovenschaaltjes. Giet de losgeklopte eieren in de schaaltjes.
5
Snijd de ham in reepjes en verdeel ze over de eieren.
6
Kruid de room met peper en zout en roer er de geperste look onder. Giet de room in de schaaltjes.
7
Werk af met wat toefjes geitenkaas en de resterende tijm.
8
Zet 20 minuten in de oven.
9
Breek boven elk schaaltje 1 kwarteleitje en zet nog eens 5 minuten in de oven tot het eiwit gestold is.
10
Lekker met knapperig stokbrood en een frisse salade.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Eieren
4
Kwarteleitjes
4
Room
100 ml
Zachte geitenkaas
80 g
Spinazie
100 g
Kerstomaten
150 g
Verse tijm
2 el
Look
2 teentjes
Gekookte hamMeesterlyck-ham
40 g
Olijfolie
Peper
Zout
Oeuf en cocotte met gedroogde ham, spinazie en kerstomaatjes
Oeuf en cocotte is een lekker en makkelijk gerecht voor je paasontbijt of brunch. Weinig voorbereiding, snel de oven in en smullen maar !Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Vet vier ovenschaaltjes in met wat olijfolie.
3
Klop de 4 eieren los met de helft van de tijmblaadjes. Breng op smaak met peper en zout.
4
Halveer de kerstomaatjes. Hak de spinazie grof en verdeel, samen met de kerstomaatjes over de ovenschaaltjes. Giet de losgeklopte eieren in de schaaltjes.
5
Snijd de ham in reepjes en verdeel ze over de eieren.
6
Kruid de room met peper en zout en roer er de geperste look onder. Giet de room in de schaaltjes.
7
Werk af met wat toefjes geitenkaas en de resterende tijm.
8
Zet 20 minuten in de oven.
9
Breek boven elk schaaltje 1 kwarteleitje en zet nog eens 5 minuten in de oven tot het eiwit gestold is.
10
Lekker met knapperig stokbrood en een frisse salade.